MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Zeytinin başkenti olmaya aday Gölbaşı’nda festival heyecanı yaşandı

Ana SayfaKaleZeytinin başkenti olmaya aday Gölbaşı’nda festival heyecanı yaşandı
Zeytinin başkenti olmaya aday Gölbaşı’nda festival heyecanı yaşandı

Kale ilçesine bağlı Gölbaşı Mahallesi ilk kez yapılan “Gölbaşı Karagöl Zeytin, Kültür ve Sanat Festivali”ne ev sahipliği yaptı. Sınırları içinde 2 milyon 500 bin zeytin ağacını barındıran mahalle zeytinin başkenti olmaya aday olduğunu gösterdi.

12 December, 2023, Tuesday 11:30 888
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Şehir merkezine yaklaşık 95 km uzaklıkta olan ve Kale ilçesine bağlı bulunan Gölbaşı Mahallesi, hafta sonunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kale Belediyesi’nin katkılarıyla “Gölbaşı Karagöl Zeytin, Kültür ve Sanat Festivali” adıyla düzenlenen organizasyon büyük beğeni topladı. Hayatın sembolü zeytine sahip çıkanların, zeytinin dilinden anlayanların yaşadığı ve yaklaşık 2 milyon 500 bin zeytin ağacının hayat bulduğu Kale ilçesi Gölbaşı Mahallesinde ilk kez düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivale, Kale Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız, Gölbaşı doğumlu Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ve binlerce vatandaş katıldı.

Tütüncülükten zeytinciliğe
Daha önce tütüncülüğün yaygın olduğu Gölbaşı’nda son dönemlerde zeytincilik daha yoğun olarak yapılıyor. Mahalle sınırları içinde dikili olan zeytin ağacı rakamı 2 milyon 500 bini aşıyor. Yerel stantların açıldığı festivalde yerel sanatçılar sahne alırken, düzenlenen hayır yemeğine katılım yoğundu. Gölbaşı İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileriyle başlayan festival kapsamında mahallede ikamet eden 90 yaş üstü 6 yaşayan hazine ve Gölbaşı’nın tek şehidi Sadık Sağınç’ın emaneti annesi Melek Sağınç da unutulmayarak onurlandırıldı. Sonrasında, Gölbaşılı yerel sanatçılar Mustafa Tanrıbuyurdu ve Yusuf Özbey düşünceleri sahne aldı. Denizli Barosu’na kayıtlı 5 avukattan oluşan SSÇ (Suça Sürüklenen Çocuk) grubunun konseri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçısı Ahmet Algün ve Türk Halk Müziği ekibi sahne aldı. “Gölbaşı Karagöl Zeytin, Kültür ve Sanat Festivali” çerçevesinde yapılan “En iyi yeşil zeytin” ve “En iyi siyah zeytin” yarışmasında kadın üreticilerin dereceye girmesi dikkat çekti. Festivalle ilgili olarak Gölbaşının evladı Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, doğup büyüdüğü mahallede böyle bir festivalin düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Burası çok önemli bir mahalle. Burada daha önceleri tütün dikilirdi. Ama son zamanlarda artık zeytincilik daha revaçta. Bu festivalle de Gölbaşı’nın adını zeytincilikle duyurmuş oluyoruz. Gelecekte Gölbaşı (Karagöl)’ün zeytinciliğin başkenti olmasını diliyorum. Emeği geçen ve katılan herkese çok teşekkür ediyor, bu festivalin bu elverişli topraklarda geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Nikferliler halı saha turnuvasında ter döktü
Denizli'nin Gücü Kadınlar Zirvesi Merkezefendi'de gerçekleşti
Buldan simidi coğrafi işaret yolunda
Ceviz üretimiyle Avrupa'daki maaşından daha çok kazanıyor
Çocuklar, eğlence ve hayal dolu bir ara tatil geçirdi
Başkarcı’ya FİFA standartlarında yeni tesis
Denizli OSB’de sanayinin geleceği yapay zekayla şekilleniyor
KOAH hastalarında 10 yıl içinde akciğer kanseri gelişme ihtimali yüksek
3 maç sonra kazanan Merkezefendi’de yüzler gülüyor
DTO, Denizli'nin başarılı sanayici kadınlarının hikayelerini anlatıyor
Merkezefendi'den Alman milli takımına bir yıldız daha
Yardımcısının ses kaydını başkasına dinleten Başkana hapis cezası
Başkan Arslan, Ankara yolculuğu esnasında yeni Gölhisar yolunu inceledi
Pamukkale ve Kaklık Mağarası turları yoğun ilgi görüyor
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Düğün hazırlıkları yapan fizyoterapist kazada hayatını kaybetti
Durak yerine orta şeritte yolcu indirip alan halk otobüsü pes dedirtti
Tavas’a çevre dostu doğal arıtma tesisi kazandırılıyor
Avrupalı turistlerin dönüşüyle 2026 Pamukkale ve Karahayıt için yıldız yıl olacak
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KALE

Başkan Çavuşoğlu’ndan Kale ve Tavas’a ziyaret

Başkan Zolan, “Yine birlikte başaracağız” mesajı verdi

KALE BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SALİH SAĞINÇ NEVRUZ MESAJI

Başkan Sağınç DownSendromuFarkındalıkGünü masajı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle