30 ‘ar kişilik 7 farklı grup halinde toplamda 202 katılımcıya ulaşacak seminer, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında yapılan eğitim iş birliği protokolü kapsamında öncelikli olarak Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul/kurumlarda görev yapan yönetici ve öğretmenlere mahalli olarak verilecek. Ardından okullarımıza uygulamalı ve daha kapsamlı kurslar verilerek okulların buluş, patent ve marka üretimi desteklenecek.
Bu doğrultuda mesleki ve teknik eğitimde 2019-2020 eğitim öğretim yılının teması patent, faydalı model ve tasarım yılı olarak belirlenmiş olup Türk Patent ve Marka Kurumu ile imzalanan protokolle patent, faydalı model ve tasarım konularında koordinasyonun sağlanması amacıyla Patent Ofisi kurulmuştur. Ayrıca; tüm okullarımızın patent, faydalı model ve tasarım konularında yaptığı çalışmaları yakından takip etmek, gelişmeleri izlemek ve desteklemek amacıyla Okul Uygulamaları içerisine "Patent ve Faydalı Model İzleme Modülü" eklenmiştir.
Seminerin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz; “ Bakanlığımız, patent, faydalı model, marka ve tasarımını ön planda tutuyor. Çeşitli iş birliği protokolleri ve uygulamalarla içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılında 250’nin üzerinde tescil hedeflenmekte olup Denizli olarak da bu hedefe önemli bir sayıyla katkıda bulunacağımıza inanıyoruz. 2023 Vizyon Belgesinde de kendine önemli bir yer bulan Mesleki ve Teknik Eğitim başlığı, eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi için yapılması hedeflenen uygulama ve faaliyetleri içermektedir. Bu kapsamda ülkemizin teknolojik ve endüstriyel gelişmesine katkıda bulunmak üzere sınai mülkiyet farkındalığı oluşturulmalıdır.” dedi.
Sınai Mülkiyet ve Farkındalık Semineri’nde teorik ve uygulamalı olarak verilecek eğitimin konu başlıkları şu şekildedir:
- Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Kavramı
- Tasarım
- Marka
- Patent / Faydalı Model
- Veri Tabanlarının Kullanımı
- Patent Sitemine Giriş
- Örnek Uygulama
Yorum Yazın