Merkezefendi Özel Denizli Bahçeşehir Kolejinde gerçekleştirilen çalıştay açılışına MEB AR-GE, Kalite ve İzleme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, Denizli Büyükşehir Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, akademisyenler ve ingilizce öğretmenleri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı açılış konuşmasında “Çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz, çok kıymetli Pamukkale Belediye Başkanımız, çok saygı değer AR-GE Daire Başkanımız, okul müdürlerimiz, canımız ciğerimiz her şeyimiz değerli öğretmen arkadaşlarım; sizleri öncelikle saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 2023 eğitim vizyonu ışığında il milli eğitim müdürlüğü olarak neler yapabilirizi arkadaşlarımızla her platformda konuşuyoruz.
Günümüzde İngilizce öğretiminin ne kadar değerli olduğunu çok iyi biliyoruz. Sayın bakanımızın 2023 eylem planını açıklaması ile Türkiye genelinde baş sıralarda yer alabilmek için öğretmen arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışmaktayız. Bakanlığımızca 2019 Temmuz ayında 4 gün süreyle ulusal anlamda gerçekleştirilen çalıştaya ilimizden de 4 öğretmen arkadaşımız katıldı. Bu arkadaşlarımızla Müdürlüğümüz AR-GE birimi çatısı altında bir komisyon oluşturarak ilimizde de bir çalıştay hazırlığı yaptık. İller bazında ilk ingilizce çalıştayını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalıştayla eğitim öğretim anlamında çocuklarımızı yararlı bilgilerle ve İngilizcenin yeni yaklaşımlarıyla tanıştırabilmeyi amaçlıyoruz. Saygıdeğer öğretmenlerimiz dilerim ki buradan aldığınız bilgiler Denizli’mize ve ülkemize çok faydalı olsun. Sizlere son derece güveniyor ve inanıyoruz” dedi.
MEB AR-GE, Kalite ve İzleme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk konuşmasında “Bu verimli çalıştayda olmaktan gurur duyuyorum. İngilizce Dil Öğretimi Çalıştayının amacı, ingilizce öğretmenleri için işibirlikçi bir öğrenme ortamı ve kültürü oluşturmaktır. Bı gayeyle paralel olarak, öğretmenlerin bu tür etkileşimli öğrencme ortamı sağlandığında daha üretken olabileceğine inanıyorum. Bilgdiğimiz gibi 2023 Eğitim Vizyonunda “Yabancı Dil eğitimi öğrenci merkezli bir yaklaşımla, öğrencilerin bilişsel düzeylerine uygun metodolojiler kullanarak ele alınacağı belirtilmiştir. Bununla bilrikte öğretmenlerin alan metodolojisine hakim olmalarının yanı sıra, dijital kaynakları kullanmalarına yönelik imkanlar sağlanacağı vurgulanmıştır. Bundan dolayıdır ki bu çalıştayın bahsi geçen hedeflere ulaşmak için atılmış önemli bir adım olacağına inanıyorum. Çalıştaya katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.
Mahalli olarak ilk kez yapılan aynı zamanda dilinin baştan sona İngilizce olması noktasında bir ilkin gerçekleştirileceği iki gün sürecek çalıştaya rubrik derecelendirme ölçeğiyle oldukça hassas ve titiz bir şekilde yapılan elemeler sonucunda il çapında seçilen 80 ingilizce öğretmeni katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusundaki hazırlanan çalıştayda; İngilizce Öğretiminde Yenilikçi Yaklaşımlar, Teknoloji Destekli Dil Eğitimi (eTwinning + Web 2.0 Araçları), Gamification (Oyunlaştırma), Drama ve Yaratıcı Ölçme-Değerlendirme Teknikleri konuları akademisyen ve öğretmenlerin sunumuyla teorik ve pratik olarak işlenecek ve her bir konu başlığı için grup çalışmaları yapılarak bu çalışmaların sunumlarına ilgili konuşmacı tarafından dönütler verilecek.
Yorum Yazın