Millî eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri ve eğitim-öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek üzere geliştirilmesine esas olacak ilke ve yöntem önerilerinin yapıldığı komisyon toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bilge Can, , İl Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Dr.Hüsnü Ergül, Müdür Yardımcısı Şener Bayram, kamu kurum temsilcileri, STK üyeleri, okul müdürleri, öğrenci velileri, öğrenciler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasında “Eğitim ülkemizin en önemli konularının başındadır. Denizli eğitime büyük önem veren bir şehir. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Valiliğimiz koordinesinde tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesini en iyi şekilde almaktayız. Başarılarımızda emeği geçen herkese kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasının devamında 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirmesi ve Millî Eğitim Müdürlüğünün Genel Durumu hakkında sunum yapan Müdür Oğuz;
“2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Okul Öncesinde 84.3, İlkokulda 101.1, Ortaokulda 102.6, Ortaöğretimde 89.6, Genel Ortaöğretimde 52.1 ve Mesleki Ortaöğretimde 37.4 Okullaşma Oranımız vardır.
İlimiz genelinde 808 okulda, 188.265 öğrencimize 14.454 öğretmenimizle 10.299 derslikte eğitim öğretim hizmetlerini sürdürüyoruz. Derslik başına düşen öğrenci sayımız 18.2, öğretmen başına düşen öğrenci sayımızda 13.0’ dür.
Eğitim alanında kamu kurum ve kuruluşlar ile yapmış olduğumuz en önemli ortaklıklarımız Pamukkale Üniversitemizledir. 2012 Yılında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi arasında her kademedeki Yönetici, Maarif Müfettişi ve Öğretmenlere yönelik tezsiz yüksek lisans yaptırılmasında işbirliği protokolü 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi kapsamında öğretmenlerin niteliklerinin arttırılması amacıyla 2019 yılından itibaren 3 (üç) yıl uzatılması planlanmaktadır.
2023 Eğitim Vizyonu öncesi ilimiz geneli okullarımızda 300 civarı Tasarım Beceri Atölyesi bulunuyordu. Bu sayı bugün 1600 rakamlara ulaşmış bulunmaktadır.
Eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi 2023 Eğitim Vizyonu Kapsamında uyguladığımız Şehrim Denizli, Okulum Denizli, DEBİP, EDEP ve HAMİ projelerimiz ile destekliyoruz.
GEKA Teknik Destek kapsamında hayata geçirdiğimiz Meslek Liseleri Markalaşıyor, 3D Yazıcılar ve Modelleme Eğitimi, Meslek Liseleri Proje Yazıyor, 21. Yüzyılşı Kodluyoruz, Her İlçeye Bir Proje, Güçlü Adımlar Sağlam Çözümler ve Sürdürülebilir Yaşam yolunda Anaokulları projeleri eğitim niteliğinin artırılmasını hedeflemekteyiz.
Hayatboyu Öğrenme Hizmetlerinde; Açıköğretim Lisesi/Ortaokulu öğrenci kayıtları ve kayıt yenileme işlemleri, 19 ilçemizdeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri tarafından yapılmaktadır. Açık Ortaokulu ve Açık Lisede toplam 14.028 öğrencimiz kayıtlıdır.
Okullarımızda 10 öğrencinin istemesi halinde ‘ Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ açılmaktadır. 2019-2020 Öğretim Yılında Açılan 336 Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında 60.198 öğrencimiz katılmaktadır. Bu kurslarda 4.086 öğretmenimiz görev almaktadır.
Taşımalı Eğitim kapsamında 208 taşıma merkezi okulumuza toplamda 15.212 öğrencimiz ve velimiz taşınmaktadır” dedi.
İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmasının ardından toplantıya katılanlardan eğitim çalışmaları hakkında öneriler ve fikirler alındı.
Yorum Yazın