© Haber20Denizli 2022

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden Çameli Sempozyumuna Katılım

Çameli İlçesi’nde kentin coğrafi, kültürel, turizm, sosyoekonomik yapısı ve kalkınma modelleri başlıkları altında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilen Çameli Sempozyumu, 5 -8 Ekim 2022 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çameli İlçesi’nde kentin coğrafi, kültürel, turizm, sosyoekonomik yapısı ve kalkınma modelleri başlıkları altında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilen Çameli Sempozyumu, 5 -8 Ekim 2022 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören sempozyumda akademisyenler söz alarak ilçenin coğrafi, kültürel, turizm, sosyoekonomik yapısı ve kalkınma modelleri hakkında konuştular.

Sempozyumun 3. Gününde Çameli Kaymakamı Kübra EROĞLU, Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN, Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir ÇINAR, İl Müdür Yardımcısı Saffet ÜGE, Gıda ve Yem Şube Müdürü Şehla AKPINAR, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali YILMAZ, katılımcılar ve konu uzmanı teknik personeli katıldı.

İl Müdürlüğü personellerinden Veteriner Hekim Hakan Bolat Çameli İlçesindeki Süt Sektörü, Ziraat Yüksek Mühendisi Güler Çimen de İlçedeki Seracılık faaliyetleri hakkında sunum gerçekleştirerek bilgiler verdi. Sunumların ardından konuşmacılar, öğrenciler ve diğer katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Sempozyumun ardından söz alan İl Müdürü Şakir ÇINAR; “Bu oturumda tarımla ilgili konulara yer verildiği için çok müteşekkirim. Biz tarımda çok iyi bir ortamdayız 25 milyon hektar civarında bir tarımsal araziden bahsediyoruz her ne kadar piyasaya baktığımızda sıkıntılı gibi gözükse de ben şunu söylemek istiyorum. Yakın dönemde bir pandemi, arkasından da bir savaş gerçeği yaşadık, sanayi ve otomobil fabrikaları üretim yapamaz hale geldi ama biz hiçbir zaman köşedeki fırınımızdan, manavımızdan ya da kasabımızdan ekmek, et, süt, kıyma ve yumurta alamadığımız bir gün olmadı. Hamdolsun devletimiz bazı tedbirler aldı ve üreticilerimiz bununla ilgili fedakârlıklar yaparak her dönem arzı sağlayabildik.

Tarım Bakanlığı olarak ürünün üretiminden arzına kadar olan boyutundan biz sorumluyuz. Türkiye’de bu işi çok iyi bilen bir tarım teşkilatı var. Ziraat fakülteleri, akademisyenler, bilim insanları ve çok güçlü özel sektörümüz var. Dolayısıyla tarım konusunda kendimizi asla küçümsemeyelim, bu konuda iyi olduğumuzu bilelim.

Genç arkadaşlarımızı da Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzde ağırlamak isteriz. Bitkisel üretimden hayvancılığa ve diğer konularda da bilgilenmelerini istiyoruz çünkü Devletimizin herkese inanılmaz desteği var. Tarım dün de önemliydi bugünde önemli, yarın daha da önemli olacak.

Tekrar buradan hocamızın şahsına akademisyen ekibine, Başkanımıza ve organizasyon ekibine hürmetlerimi sunuyorum. Teşekkür ediyorum.” dedi.

Katılımcılara Katılım Belgeleri verilerek hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle Sempozyum’un 3. gün oturumu sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER