© Haber20Denizli 2022

DTO, Kızılay Haftasında kan bağışının önemine dikkat çekti

Kızılay Haftası, Denizli'de gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Türk Kızılay Denizli Şubesi ve Türk Kızılay Güney Ege Bölge Müdürlüğü organizasyonundaki etkinlikler kapsamında vatandaşlarda farkındalık oluşturmak amacıyla, Denizli Ticaret Odası (DTO) önünde Kızılay'ın çadırları kuruldu, tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri ile kan bağışında bulunuldu.

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Kızılay Haftası, Pamukkale Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Buradaki konuşmalar sonrasında Denizli Ticaret Odası (DTO) önüne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kızılay'ın yürüttüğü faaliyetler, kan bağışı, afet yardımı, gençlik ve sosyal destek çalışmaları, kurulan çadırlarda vatandaşa anlatıldı.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Av. Mehmet Ali Yılmaz ile yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı etkinlikte, çadırlardaki stantlar ile resim sergisi ve kan bağışı aracı gezildi. Başkan Erdoğan, "Neden Kan Bağışlıyorum" adı altında hazırlanan özel pankarta "Kan candır, kan verelim insanımıza can olsun" yazarak imzaladı; kan bağışının önemine halkın dikkatini çekti. Etkinlik, günün anısına toplu halde fotoğraf çekimi ile de sona erdi.

Başkan Erdoğan: Kan candır, kan verelim insanımıza can olsun
Etkinlikle ilgili soruları yanıtlayan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, adeta bir bayram yaşadıklarını söyledi. Erdoğan, "Kan bağışı konusunda milletimizi daha duyarlı olmaya davet eden mükemmel bir organizasyon. Böyle bir etkinliğin Türkiye'de de ilk olduğunu düşünüyorum. Kan candır, vatandaşımıza kan verelim can olsun diye de bir sloganımız var. Halkımızı kan vermeye davet ediyoruz. Burada yoğun bir emek var. Denizli Ticaret Odası ailesi olarak bu önemli organizasyona biz de Kızılay'ın yanında yer alarak destek veriyoruz. Daha önce kan stoklarındaki azalma sebebiyle ekibimizle beraber kan vermiştik ve stoklarımıza ciddi anlamda katkı sağladık; Denizli'deki stoklarımızla ilgili problemi aştık. Kentimizdeki idarecilerimiz, Kızılay başkanlarımız, bölgeye ve ülkeye destek vermek için bu tür organizasyonları yapıyorlar. Biz de yanlarında yer almayı görev bildik" dedi.

Gökçe: Vatandaşımızın her gün yanındayız
Kızılay Denizli Şubesi Başkanı Av. Pınar Gökçe ise Kızılay'ın sadece afetlerde değil her gün halkın yanında olduğunu vurguladı; ilgi ve desteğinden dolayı Başkan Erdoğan'a teşekkür etti. Gökçe, "Çifte bayram yaşıyoruz... Birkaç gün önce Cumhuriyet Bayramımızı kutladık. Hemen ardından da Kızılay Haftamız sebebiyle bugün burada bu kutlamaları gerçekleştiriyoruz. Bu yıl hem gençlerde ve çocuklarda hem de toplumumuzda bir farkındalık sağlamak, iyiliği yaymak için Kızılay'ın faaliyetlerini tanıtan bir organizasyon düzenledik. Denizli Ticaret Odamızla da kan bağışı kampanyası yapıyoruz. Kızılay 157 yıldır hep iyilikle anılıyor ve biz biliyoruz ki iyilik iyileştirir. O yüzden de herkesi bu iyilik hareketine davet ediyoruz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır! O yüzden de 18-65 yaş arasındaki herkesi, istenilen şartları da taşıyorsa, kan bağışına davet ediyoruz. Biz görevi devraldığımızda Türkiye'deki şubeler içerisinde Denizli 78'inci sırada idi, eylül ayı itibarıyla ise ikinci sıraya kadar yükseldik. Kızılay sadece bir afet olduğunda değil, her gün herkesin yanında olmak zorunda... O yüzden bu ekip çalışmasıyla böyle önemli bir başarıyı Denizli'ye yaşatmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Korkut: Kan verin hayat kurtarın
Türk Kızılay Güney Ege Kan Merkezi Müdürü Dr. Ferda Korkut da Türk Kızılay Denizli Şubesi ile güzel bir organizasyona imza attıklarını ifade etti. Dr. Korkut, "Buradaki asli amacımız vatandaşımızın dikkatini faaliyetlerimize ve kan bağışına çekmek, kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu vurgulamak ve muhtaç olana her daim şifa olmaktır. Geçen sene belli periyotlarda yaşadığımız ufak sıkıntılarımızı halkımızın desteğiyle aştık. Stoklarımızı tamamen doldurduk ve bütün hastanelerimizin taleplerini tam olarak karşılar hale geldik. Bugün de Denizli Ticaret Odası ile yaptığımız organizasyon sayesinde kan bağışının daha da artacağına inanıyorum. Onun için kan verin hayat kurtarın diyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER