MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Genim: Go-kart kazaları genellikle kadınların başına geliyor

Ana SayfaGündemYol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Genim: Go-kart kazaları genellikle kadınların başına geliyor
Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Genim: Go-kart kazaları genellikle kadınların başına geliyor

Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Genim, go-kart aracına atkı, uzun eşarp veya fularla binmenin sakıncalı olduğunu belirterek, "Bu olaylar genellikle kadınların başına geliyor." dedi.

10 April, 2018, Tuesday 13:16 2375
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

İSTANBUL (AA) - Ammar Nas - Sarıyer'deki bir go-kart pistinde, şalı aracın tekerleğine dolanan Havvanur Yalçın'ın ağır yaralanması, karting pistlerinde dikkat edilmesi gereken hususları yeniden gündeme getirdi.

Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Ethem Genim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, go-kart kazalarının genellikle "hobi karting" denilen AVM'lerin ya da otoparkların içinde meydana geldiğini söyledi.

Bu gibi yerlerin, insanların 10-15 dakika araç kullandığı yerler olduğuna değinen Genim, "Bu yerler Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'na (TOSFED) bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyorlar. Yani siz böyle bir tesis açacaksanız mutlaka federasyondan bir lisans alıyorsunuz. Bu lisanstan sonra federasyonun ekibi gelip sizi güvenlikle ilgili konularda bilgilendiriyor. Belediyeler de ruhsatını verip işletmesini takip ediyor." diye konuştu.

"Bu olaylar genellikle kadınların başına geliyor"

Havvanur Yalçın'ın yaralandığı kazanın benzerinin önceki yıllarda da yaşandığını hatırlatan Genim, şu bilgileri verdi:

"Bir genç kızın boynu kopmuştu. Bu olaylar genelde şöyle oluyor: İnsanlar bu yapılan uyarıları bazen dinlemiyor ya da işletme bu güvenlik kavramlarını bazen göz ardı ediyor veya görmüyor. Go-kart aracına atkı, uzun eşarp veya fularla binmek sakıncalı. Özellikle uzun saçlı kadınların binmesi riskli. Mesela montunun içinde fuları var. İşletmeci bunu görmeyebilir ama araç hareket halindeyken fular zincire veya tekerleğe dolanıp boynun kopmasına varan neticelerle sonuçlanabilir. Dolayısıyla hem go-kart kullanacak vatandaşların hem de işletmelerin güvenlik konusunda çok dikkat etmeleri lazım. Özellikle de kişilerin güvenliğine dikkat etmesi lazım. Üzerlerinde bol kıyafet, fular, eşarp, uzun atkı olmamalı. Bu olaylar genellikle kadınların başına geliyor."

"Zincire ve tekerleğe dolanacak kıyafetlerden uzak durun"

Genim, go-kart pistlerinde kesinlikle kask takılması gerektiğini vurgulayarak, aksi takdirde sürüş sırasında, yerden gelebilecek ufak bir cisim olsa dahi büyük zarar verebileceğini belirtti.

Bu tür alanlarda işletmecilerin yaptığı uyarılara uyulması gerektiğinin altını çizen Genim, "Ancak size uyarı yapılmıyorsa siz de bizim uyarılarımızı dikkate alarak fularla uzun şalla bol pardesüyle atkıyla go-kart araçlarına binmeyeceksiniz. Hatta ipleri sarkan mont bile tehlikeli." değerlendirmesinde bulundu.

TOSFED'in bu araçlara ilişkin bir yönetmeliğinin olduğunu aktaran Genim, sözlerine şöyle devam etti:

"Bol kıyafet, fular, eşarp, uzun atkı sürüş sırasında aracınızın zincirine de dolanabilir. Tekerlerin arasına da sıkışarak boğulmalara neden olabiliyor. Dolayısıyla federasyon lisanslı yerlerde bunlara maksimum dikkat ediliyor. Ancak lisansı olmayan günübirlik kurulan pistleri kontrol etmek çok zor. Bu araç küçük görünse de 60-70 kilometreye kadar çıkabiliyor. Bunu lunaparkta çarpışan araba olarak görürseniz başınıza ciddi risk alırsınız. Bu araçları kullanırken şaka olsun diye çarpışmak dahi tehlikeli."

YolveSürüşGüvenliğiUzmanıGenim:Go-kartkazalarıgenelliklekadınlarınbaşınageliyor
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu
Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı
Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti
Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı
Çalışmayan motorunu yakıp, karşısına geçip izledi
Çocuk gelişiminde kırmızı bayraklara dikkat
Orman yangınında alevlere sütle müdahale etti
Denizli İdman Yurdu’nun 8 futbolcusu bahis listesinde yer aldı
Honaz ekonomisi Tarım ve Alışveriş Festivaliyle canlandı
Başkan Saruhan yönetimiyle birlikte Başöğretmenin huzuruna çıktı
Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle