Merkezefendi Ülker Yörükoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde yapılan açılış törenine Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, DSO yönetim kurulu üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mevlüt Şahin, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile davetliler katıldı.
Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu konuşmasında “Denizli olarak sanayide öncü şehirlerden biriyiz. İhracatta ve sanayide söz sahibi bir şehiriz. Tüm bunlar sadece ürün satma ile yeterli değildir. Gelecek kuşaklarımızı bilimle donatarak yetiştirirsek sanayi gücümüzü gelecek nesillere aktarabiliriz. Denizli’nin sanayi gücünü gelecek kuşaklara aktarabilmek için Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak projeler yapıyoruz. Bilim Koridoru projemizde bunlardan bir tanesidir. Yaptığımız paydaşlıklarda olmaktan zevk alıyoruz. İlimizin ihracatını ve sanayisini sürdürülebilir kılmak için eğitim alanında yaptığımız ortaklıklara devam edeceğiz” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici konuşmasında “Bilim Koridoru ve Karma Gerçeklik Laboratuvarı açılışına hoş geldiniz. Bilim ve Sanat Merkezlerimiz üstün yetenekleri olan çocuklarımızın bir araya gelerek bu ülkenin geleceğine iz bırakacak, 21.yy. becerileri ile donanmış çocukların eğitim aldığı okullar ve kurumlarımızdır. Biz bu eğitim faaliyetlerini gerçekleştirirken birçok paydaşlarımız var. Paydaşlarımızla bu işleri gerçekleştirirken, ulusal ve uluslararası hibe kaynaklarından faydalanıyoruz. Bu projemizde 200 Bin Euro lük bir kaynaklı bir projedir. Verimli bir şekilde uygulama konusunda sahaya yayarak ve geleceğin teknolojileri ile donatılan alanlarla öğrencilerin hizmeti sunulması önem arz ediyor. Bilim sanat merkezlerimiz sınavla öğrenci alan kurumlar olsa da burada kurduğumuz laboratuvarları tüm öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Öğrencilerimize bilim çalışmalarının özendirilmesi adına büyük bir adım atıyoruz. Denizli Sanayi Odamızla projelerde ortak çalışmalar yapıyoruz. Onların ilimiz eğitimine yaptıkları katkı bize güç veriyor. Denizli eğitimi adına Denizli Sanayi Odamıza ve tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu konuşmasında “Projemiz Kasım 2021 yılında yapılan açılışla hayata geçirilmişti. Proje kapsamında açtığımız Bilim Koridoru ve Karma Gerçeklik Laboratuvarı ile projemiz son aşamasına gelmiş oldu. Aradan geçen zaman içerisinde projede çok yol alındı. Açılışını yaptığımız laboratuvarın öğrencilerimizin bilim alanında yapacağı çalışmalara büyük katkı yapacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmalar sonrasında Ülker Yörükoğlu Bilim ve Sanat Merkezi ve Denizli Sanayi Odası ile ortaklaşa yürütülen “Designing The Future With Gifted (Üstün Yeteneklilerle Geleceği Tasarlama) isimli AB Projesi kapsamında yapılan Bilim Koridoru ve Karma Gerçeklik Laboratuvarı açılış kurdelesi protokol üyelerince kesildi.
Laboratuvarı gezen Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ve beraberindekiler öğrenci ve öğretmenlerden deneyler ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
IPA PROJESİ-Desıgnıng The Future Wıth Gıfted - Treesp2.1.Iqses/249 «Geleceği Üstün Yeteneklilerle Tasarlama» Bilim Koridoru ve Karma Gerçeklik Laboratuvarı
2019 yılında başvurusu yapılan proje 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren uygulanmaya başlandı. Proje bitiş tarihi 30 Nisan 2023’tür.
Proje kapsamında
• Mart 2022-Nisan 2022 tarihleri arasında Denizli ve İstanbul’da Koç Üniversitesi Karma Gerçeklik Laboratuvarı bünyesinde 96 saatlik ‘Karma Gerçeklik Eğitimi yapıldı.
• Ülker Yörükoğlu BİLSEM personeli Avusturya’nın başkenti Viyana’da 1 haftalık (5-11 Haziran 2022) “Üstün yetenekliler için Geleceğin İnteraktif Teknolojileri Sınıfı – Future Classroom Lab" eğitimi aldı ve çeşitli çalışma ziyaretlerinde bulundu.
• 4-7 Eylül 2022’de Ülker Yörükoğlu BİLSEM personeli ve 3 Denizli Sanayi Odası temsilcisi ile birlikte Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da üstün yetenekli bireylerin eğitimi ve karma gerçeklik eğitimleri üzerine bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
• Bilim Koridoru için 23 farklı deney ekipmanı temini ve kurulumu yapılarak, Fizik, biyoloji, kimya, enerji, optik dalları için deney setleri sağlandı. Ayrıca Denizli’de ilk olarak VR deney seti öğrencilerin hizmetine sunuldu.
• Karma Gerçeklik Laboratuvarı için 4 adet sanal, artırılmış ve karma gerçeklik başlığı, 2 adet yüksek performanslı bilgisayar ve 1 adet tablet kurulumu yapıldı. Laboratuvardaki kurulumu yapılan ekipmanlarla Ülker Yörükoğlu BİLSEM Bilişim Teknolojileri Alanı Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi ve Proje Alanı Öğrencileri danışmanları ile birlikte 5 adet Denizli Sanayisine Yönelik Sanal ve Karma Gerçeklik uygulama içeriği geliştirecekler. Hazırlanan içerikler VR başlıklar ile çalışacak ve etkileşimli olacak.
• Karma Gerçeklik Eğitimi & Çalıştayları yapılacak olup, Koordinatör öğretmen tarafından Denizli’deki diğer öğretmenler arasından seçilecek 20 öğretmen için Nisan 2023’te bir günlük “Karma Gerçeklik Eğitimi ve Çalıştayı” düzenlenecek. Talep oluştuğunda proje süresince ve sonrasında bir günlük eğitimler devam ettirilecek.
• Bilim Koridoru ve Karma Gerçeklik Laboratuvarı tüm Denizli’nin hatta civardaki illerin kullanımına açılacak ve çalışmak isteyen diğer kurumlar ile işbirliği yapılarak BİLSEM’de derslerin olmadığı sabah saatlerinde ortak çalışmalar yürütülecektir.
Yorum Yazın