MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Türkçe Öğrenen PADAM Öğrencileri C1 Sertifikalarını Aldı

Ana SayfaEğitimTürkçe Öğrenen PADAM Öğrencileri C1 Sertifikalarını Aldı
Türkçe Öğrenen PADAM Öğrencileri C1 Sertifikalarını Aldı

Türkçe öğrenimini tamamlayan yabancı öğrenciler için Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (PADAM) sertifika takdim töreni düzenlendi.

22 July, 2019, Monday 07:53 2859
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sosyal Kültür ve Spor Öğrenci Topluluk Çalışma Merkezinde düzenlenen törene, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları ve öğrenciler katıldı. PADAM’da Türkçe öğretimlerinin tamamlayan öğrenciler; sertifikalarını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın elinden aldı.

Sertifika töreninde, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Türkçe öğrenen öğrencilere sertifikalarını vermenin heyecanını ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimiz ile ilk karşılaştığımız andaki Türkçe bilgisi seviyeleri ile şu andaki durumlarını görünce bu sertifikaları almayı fazlasıyla hak ettiklerini görüyorum. Sayın hocalarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de kutluyorum. İnşallah dört yıl birlikteyiz ve bölümlerinizde de aynı başarıyı göstereceğinize inanıyorum. Sizleri kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum”.  Dünyanın farklı ülkelerinden birçok yabancı uyruklu öğrencinin okumak için Türkiye’deki üniversiteleri tercih ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Bağ, daha fazla çalışarak Pamukkale Üniversitesi’ni daha çok tercih edilen uluslararası üniversite yapmak için birçok çalışma yaptıklarını anımsattı.

Türkçe öğrenirken yaşadıkları komik anları hazırladıkları skeçlerle canlandıran öğrenciler izleyenlerden alkış aldı. Ayrıca Filistinli öğrencilerin  “Bu Dünyada Hayatta Kalmayı Hak Edenler Var” adlı şiiri ve Can Yücel’in “Sevdiğin Kadar Sevil” adlı şiir performansları dinleyenlerden takdir topladı. Törenin sonunda, öğrenciler hem kendi ülkelerinden hem de Türkiye’ye ait halkoyunları ve dans gösterileri ile eğlenceli dakikalar yaşattı.

Tunus, Sudan, Nijerya, Makedonya, Çad, Kosova gibi birçok ülkeden Pamukkale Üniversitesine akademik eğitim görmeye gelen yabancı öğrencilere Türkçe dil eğitim hizmeti verilen PADAM’da, yaklaşık 8 ay süren dil eğitiminin ardından başarılı olan öğrenciler akademik eğitimlerine başlayabiliyor.

PADAM tarafından bu yılki Türkçe öğretimi sertifika programı çerçevesinde 31 yabancı öğrenci toplamda 960 saati temel Türkçe, 60 saati konuşma kulübü ve 140 Saati akademik Türkçe olmak üzere, teorik ve uygulama derslerinde başarı göstererek; Pamukkale Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönergeye göre:  “Türkçesi yeterlidir. Öğrenime başlayabilir” manasında olan C1 düzeyi sertifikalarını almaya hak kazandı.

TürkçeÖğrenenPADAMÖğrencileriC1SertifikalarınıAldı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı
Vali Coşkun: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe örnek olmuş bir liderdir"
Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı
Denizli’de zehir tacirlerine operasyon: 21 tutuklama
Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti
Kontrolden çıkan otomobil uçurumdan aşağıya yuvarlandı
Kuralları hiçe sayan sürücüler kameralara yakalandı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
10 KASIM DTO
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu
Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı
Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı
Başkan Pütün başpehlivan Çokalı ziyaret etti
Honaz Belediyesi kaynakları verimli kullanarak 17 bin dönüm araziyi suya kavuşturdu
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın Ara Tatil Mesajı
Başkan Kumral; "Çocuklarımız için okullarımıza desteğimizi sürdürüyoruz"
Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı
Başkan Tatık ve ailesine yapılan saldırı karşılıksız kalmadı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EĞİTİM

Hayat Boyu Öğrenme ve Uluslararası İş Birlikleri

Denizli’de çocuklar geleceği bugünden inşa ediyor

Denizli Büyükşehir’den kadın girişimciler için “E-Ticaret Yolculuğu” eğitimi

PAMUKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT KURSLARI BAŞLIYOR

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle