MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Trafik kurallarını eğlenerek öğreniyorlar

Ana SayfaDenizli GündemTrafik kurallarını eğlenerek öğreniyorlar
Trafik kurallarını eğlenerek öğreniyorlar

Denizli'de hizmete açıldığı ilk günden beri çocuklara trafik krallarını eğlenerek öğreten Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

30 November, 2021, Tuesday 07:38 2707
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli'de çocukların trafik kurallarını öğrenmesi ve küçük yaşlarda trafik bilinci oluşturmak hedefiyle hizmete açılan ve bugüne kadar onbinlerce çocuğa hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, 7-10 yaş grubu öğrencilere teorik ve uygulamalı trafik eğitimleri veriyor. Bunun yanında özel ilköğretim okulları, anaokulları, anasınıfları ve bireysel başvurulara da yanıt veren tesis eğitim randevularını 0 (258) 280 27 09 numaralı telefondan alıyor. Ayrıca merkez, Denizli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nın (denizlicocuktrafikegitim) Facebook ve DBB Trafik Eğitim Parkı (dbbtrafikegitimparki) adlı İnstagram hesabı üzerinden de randevulu eğitim müracaatı kabul ediyor.

 

Eğitim içeriğinde neler var?

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'nda ilk olarak teorik, daha sonra ise uygulamalı eğitimler veriliyor. Teorik eğitimler kapsamında çocuklara, “Trafik nedir, nerelerden yürümeliyiz? Karşıya nerelerden geçmeliyiz? Yayaları ilgilendiren trafik işaretleri nelerdir? Bisiklet kullanırken uyulması gereken kurallar, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar ve toplu taşıtlarda görgü ve nezaket kuralları” gibi temel konular anlatılıyor. Uygulamalı trafik eğitimlerinde ise akülü arabalar, döner, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri, trafik levhaları gibi trafikte yer alan tüm unsurlar gösteriliyor. 7 bin metrekarelik alanı kapsayan merkezde trafik kuralarının eğlenerek öğrenen çocuklar keyifli zaman geçiriyor.

 

Çocuklar çok eğleniyor

 

Trafik eğitimine katılarak keyifli bir gün geçiren 8 yaşındaki Kübra Kaya, "Bugün burada trafik kurallarını öğrendik, arabaları nasıl kullanacağımızı öğrendik. Burayı çok sevdim. En çok araba sürmeyi sevdim" dedi. Halil Yaşar ise, "Burada trafik ışıklarını, trafikte neler yapacağımızı ve trafik kurallarını öğrettiler. Çok güzel, çok tatlı bir yer yapmışlar, çok sevdim" ifadelerini kullandı. 8 yaşındaki Bilge Dündar da, "Bugün burada trafikte nasıl davranacağımızı öğrendik. Arkadaşlarıma, trafik kurallarına uymayanları uyarmaları gerektiğini anlatacağım. Buraya onlarında gelmelerini tavsiye edeceğim" dedi.

 

Hayat boyu kullanacakları trafik kurallarını öğreniyorlar

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun yıllardır hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'nın Türkiye'deki sayılı tesislerden biri olduğunu söyledi. Bugüne kadar onbinlerce çocuğa eğitim vererek, çocuklara küçük yaşta trafik bilinci aşıladıklarını anlatan Başkan Zolan, "Çocuklarımızın hayat boyu kullanacakları trafik kurallarını küçük yaştan itibaren veriyoruz. Burada çocuklarımız hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. İnşallah bu tesiste verilen eğitimler trafik kazalarının da azalmasına neden olur. Trafik eğitimi almayan çocuğumuzun kalmaması için ailelerimize mutlaka çocuklarını buraya getirmelerini tavsiye ediyorum" dedi. 

Trafikkurallarınıeğlenereköğreniyorlar
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 2026 YILININ İLK TOPLANTISINI MODEL FABRİKADA GERÇEKLEŞTİRDİ
Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı
Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi
Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde
Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi
Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu
Denizli’de feci kaza; 2 genç hayatını kaybetti
Uşak-Denizli Karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Tavas Belediyesi afetlere karşı hazırlığını güçlendiriyor
Darıveren Mahallesi’nin içme suyu hattı yenileniyor
PAMUKKALE’DE MÜZİK KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
GİRİŞLER VE EĞLENCE ÜCRETSİZ!
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BAYRAK SALDIRISINA ‘DEV’ TEPKİ
Denizli’de 5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti
Tavas'ın her noktası bayraklarla donatıldı
BAŞKAN ERDOĞAN’DAN BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRILARA SERT TEPKİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Uğur Mumcu anma gecesi
Denizli Büyükşehir’in çocuk şenliği coşkuyla başladı
MERKEZEFENDİ’DE KARNE SEVİNCİ ŞENLİKLE KUTLANACAK
BAĞBAŞI GENÇLİK MERKEZİ’NDEKİ İŞ YERLERİ İÇİN İHALE 28 OCAK’TA

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı

Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi

Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde

Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle