MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR40.5865
EURO46.5558
GR ALTIN4307.9
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay: Bizim için lig ikinci yarı başlayacak

Ana SayfaSporTrabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay: Bizim için lig ikinci yarı başlayacak
Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay: Bizim için lig ikinci yarı başlayacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay, "Bizim için lig ikinci yarı başlayacak. Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Aldığımız kararlar var, ikinci yarı uygulayacağız." dedi.

26 December, 2017, Tuesday 16:00 1518
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

TRABZON (AA) - Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Atiker Konyaspor ile yarın deplasmanda yapacakları Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçı öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Ligin ilk yarısını değerlendiren deneyimli teknik adam, göreve başladıklarında işlerinin zor olacağını bildiklerini belirterek, "Geldiğimiz yer, sorumluluk isteyen futbol kenti, futbolu seven bir kent. Burada bir kriz vardı. Bunu yönetmemiz gerektiğini, zorlukları biliyorduk. Kadroyu yüzeysel olarak tanıyorduk ama çalışmak farklı bir şey. Onun için dikkat etmemiz gerekiyordu. Seri galibiyetler almamız gerekiyordu. Biz genelde zoru başardık." diye konuştu.

Geldikleri günden itibaren en üzüldükleri maçın Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması olduğunu anlatan Çalımbay, "Şanssızlığım 2 gün antrenmanla maça çıkmış olmaktı. Orada, Sosa'nın kırmızı kart görmesi, kendi kalemize gol atıp maçı kaybetmemiz üzücüydü. Karamsar bir hava vardı. Malatya maçından sonra camia daha da karamsar duruma düştü. Galatasaray maçını kazanarak bir ivme yakaladık. Bu süreye kadar çoğu şeyi gördük. Takımımız yavaş yavaş düzelmeye başladı. Zaman zaman çok iyi oynadık, iyi mücadele ederek maçları kazandık. Geldiğimiz yerden çok memnunum." ifadelerini kullandı.

"Bizim için lig ikinci yarı başlayacak"

Çalımbay, göreve geldiği günden sonraki süreçte yapılan maçlar baz alındığında Medipol Başakşehir ile aynı puanı elde ettiklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Gönül isterdi ki son maçı da çok iyi şekilde bitirelim. Karabük maçının zor olacağını biliyorduk. İstediğimiz gibi olmadı ama mağlubiyetten beraberliği yakaladık. Sosa'nın kullandığı serbest vuruş gol olsa sonuç farklı bitecekti. Biz geldikten sonra maçları kazanırken bile hatalarımızı yazıyorduk. Şu anda hatalarımız birikti. O hatalarımızı devre arasında tek tek görüşeceğiz. Kısa dönem olsa da tahminime göre 17 antrenman yapacağız. Bunları düzeltmeye çalışacağız. Bizim için lig ikinci yarı başlayacak. Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Aldığımız kararlar var, ikinci yarı uygulayacağız. Bazı şeyleri idare ettik, bundan sonra idare etme şansımız olmayacak. Çünkü telafisi olmayan maçlar oynayacağız. İkinci yarı Trabzonspor için bambaşka başlaması gerekiyor ve öyle de olacak."

"Transferde en önemlisi kulübün menfaati"

Transferde kulübün menfaatlerinin önemli olduğuna dikkati çeken Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyuncuya ihtiyacımız var, bu bir gerçek ama kulübümüzün maddi açıdan sıkıntısı varsa kesinlikle yapmayacağız. Yapabilirsek en az 3 oyuncu alırız. Onu da dikkatli yapacağız. Geldiğimizden beri maç izliyoruz. Başkanımızla oturup konuşacağız. Cuma günü yüz yüze toplantı yapacağız. Buna göre transfer politikamızı çizeceğiz. Mevcut oyuncular içerisinde alacaklı varsa yine transfer düşünmüyorum. Mevcut oyuncular içerisinde de çok rahatsız olan isimler var. Onlarla da konuşacağız. Oynayabilecekleri yere gidebilirler. Her şeyden önce en önemli şey kulübümüzün menfaati. Kesinlikle 1-2 transfere ihtiyacımız var."

"İkinci yarı her şeyi göze alacağım"

Deneyimli teknik adam, ikinci yarıda kararlı olmaları gerektiğini vurgulayarak, "Yalandan ısınanı, oyuna girerken surat yapanı, oynamadığında farklı düşüneni, gereksiz mazeretlerle antrenmana çıkmayanı takımda istemiyorum. İkinci yarıda her şeyi göze alıyorum. İkinci yarı işimiz ilk yarıdan daha zor. Kararlı olmamız gerekiyor. Hiçbir arkadaşımızla yolumuzu ayırmak istemiyoruz ama maalesef bazı oyuncular ayrılmak için ellerinden geleni yapıyor. Bizim de bu nedenle bir uygulama yapmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Her şeyimizi Burak'a dayamışız"

Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çalımbay, kanatları zenginleştirmeleri gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

"Mas'ın durumuna göre sol beke kesin bir oyuncu alacağız. Alacağımız oyuncuların elimizdekilerden daha iyi olması gerekiyor. Mevcut kadrodaki oyuncularla aynı ayarda transfer yapmamız mümkün değil. Rodallega ya da N'Doye oynamadığında, Burak Yılmaz tek forvet olarak oynadığında sadece net golcümüz Burak var. Bir de atarsa Yusuf Yazıcı atar. Bizim sıkıntımız zaten gol. Burak'ın dışında gol atan yok. Kanatlarımızda gol atan yok. Burayı zenginleştirmemiz gerekiyor. Kaleye gitmemiz, Burak'a yardımcı olmamız gerekiyor. Her şeyimizi Burak'a dayamışız. Burak şu ana kadar çok iyi bir grafik çizdi. Ona Atiker Konyaspor maçında izin verdik. 1,5 senedir dinlenmeden oynuyor. Ağrıları da olabilir, her şeyi de olabilir. Hep ona yüklenmişiz. Atak yapan, gole giden oyuncularla orayı donatmamız gerekiyor."

Yusuf ve Abdülkadir konusu

Genç oyuncular Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ün takımdaki gelecekleriyle ilgili de konuşan Çalımbay, şu ifadeleri kullandı:

"Dün hem Yusuf hem de Abdülkadir ile görüştüm. Kendimden örnek verdim. Çünkü ben de 17 yaşında Beşiktaş'ta oynadım. Oynadıkları yer mükemmel bir yer. Altyapıdan çıkıp kendi memleketinin takımında oynaması çok güzel bir olay. 'Yusuf, Abdülkadir şu kadar paraya, buraya gidiyor' yazılınca arkadaşlara faydadan çok zarar veriliyor. Ben onlara bunu anlattım. İkisi de çok karakterli ve Trabzon'u çok seviyorlar. Ne para pul ne de farklı bir şey peşindeler. Sadece Trabzon forması giymek istiyorlar ve burada başarılı olmak istiyorlar. Allah korusun, Trabzon'da her şey olabilir. Kötü gidiş de olabilir, herkes gidebilir ama Yusuf ve Abdülkadir Trabzonlu. En çok şeyi onlar yaşar. Başarıyı yakaladığında en çok onlar sevinir. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Bir maç oynuyor şişiriyorlar, sonra kötü oynayınca farklı şeyler yazılıyor. Anlatarak, çalışarak onları daha iyi duruma getireceğiz. Şu anda iyiler. Hem Trabzonspor'a hem de milli takıma çok büyük faydaları olacak. İnşallah Avrupa'ya da gider, çok başarılı olurlar."

Çalımbay, bu oyunculara yüksek transfer önerisi gelmesine ilişkin ise "Önemli olan burada kulüp. Yusuf ve Abdülkadir de çok önemli. Geleceğiyle ilgili de güzel karar almalıyız. Yusuf ve Abdülkadir'e çok iyi bir teklif gelirse, hem kulüp hem de oyuncuların menfaatine olduğunda farklı davranmak gerekiyor. Yusuf'un çok iyi yerlerde oynayacağına inanıyorum. Şu an tam uçta çıkış yapmak üzere. Yönetimimizin de bu konularda güzel karar vereceğine inanıyorum. Trabzon'un Yusuf'a, Abdülkadir'e çok ihtiyacı var. Bu arkadaşlarımız altyapıdakilere 'Biz çıktık, siz de çıkabilirsiniz' mesajını veriyor. Altyapıya daha çok önem vermemiz gerekiyor. Sahiplendiğimizde önümüzde çok güzel örnek var. Altyapıdaki arkadaşlar için de Yusuf ve Abdülkadir örneği çok güzel bir şey." yorumunu yaptı.

Muhabir: Selçuk Kılıç


TrabzonsporTeknikDirektörüÇalımbay:Bizimiçinligikinciyarıbaşlayacak
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli Büyükşehir’den yüzme seferberliği
Denizli Büyükşehir’den yüzme seferberliği
Başkan Çavuşoğlu dokundu, yılların sorunu 3 ayda çözüldü
Başkan Çavuşoğlu dokundu, yılların sorunu 3 ayda çözüldü
Denizli'de polis memuru kaldığı apartta ölü bulundu
Denizli'de polis memuru kaldığı apartta ölü bulundu
Şakalaşma bıçaklı kavgaya dönüştü: 1 ölü
Şakalaşma bıçaklı kavgaya dönüştü: 1 ölü
Denizli OSB'den gıda güvenliği için eğitim atağı
Denizli OSB'den gıda güvenliği için eğitim atağı
Bisikletiyle evine giderken otomobilin çarptığı adam hayatını kaybetti
Bisikletiyle evine giderken otomobilin çarptığı adam hayatını kaybetti
Gökyüzünün büyüsü Topuklu Yaylasında başlıyor
Gökyüzünün büyüsü Topuklu Yaylasında başlıyor
Babadağ’ın yolları daha güvenli hale getiriliyor
Babadağ’ın yolları daha güvenli hale getiriliyor
Çöplük yangını Tavas Belediyesi ve ormancıların çabaları sonucu söndürüldü
Çöplük yangını Tavas Belediyesi ve ormancıların çabaları sonucu söndürüldü
Çamelili bilim insanı Prof. Dr. Özcan’a büyük onur
Çamelili bilim insanı Prof. Dr. Özcan’a büyük onur
Denizli Büyükşehir’den temiz çevre için yeni adım
Denizli Büyükşehir’den temiz çevre için yeni adım
Denizli’de sabaha karşı başlayan orman yangını hızlı müdahaleyle söndürüldü
Denizli’de sabaha karşı başlayan orman yangını hızlı müdahaleyle söndürüldü
Tavas’ta yaz spor kursları başlıyor
Tavas’ta yaz spor kursları başlıyor
Buldan'ın meşhur üzümü Avrupa ve Arap ülkelerinden talep alıyor
Buldan'ın meşhur üzümü Avrupa ve Arap ülkelerinden talep alıyor
Flamingoların zorlu göçü tamamlandı
Flamingoların zorlu göçü tamamlandı
O sigara grubuna ikinci zam!
O sigara grubuna ikinci zam!
Denizli'de saman basma makinasından başlayan yangın kısa sürede kontrol altına alındı
Denizli'de saman basma makinasından başlayan yangın kısa sürede kontrol altına alındı
Başkan Çavuşoğlu, İstiklal Caddesi’nde otobüs yolu uygulamasını inceledi
Başkan Çavuşoğlu, İstiklal Caddesi’nde otobüs yolu uygulamasını inceledi
GÜZELLİĞİYLE BÜYÜLEYEN LAVANTA BAHÇESİNDE HASAT TAMAMLANDI
GÜZELLİĞİYLE BÜYÜLEYEN LAVANTA BAHÇESİNDE HASAT TAMAMLANDI
ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ BAŞLIYOR
ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ BAŞLIYOR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SPOR

Denizlispor’da dertler bitmiyor

Merkezefendi Belediyesi sömestr tatiline özel futbol turnuvası düzenledi

Denizli Büyükşehrin yeni dönem spor kursu kayıtları başlıyor

Babadağ Off-Road heyecanına ev sahipliği yapacak

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle