MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

TİRYAKİLERİN YILDA EN AZ 1 KEZ MUAYENE OLMALARI GEREKİYOR

Ana SayfaDenizli GündemTİRYAKİLERİN YILDA EN AZ 1 KEZ MUAYENE OLMALARI GEREKİYOR
TİRYAKİLERİN YILDA EN AZ 1 KEZ MUAYENE OLMALARI GEREKİYOR

Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında personellerine akciğer kanseri hakkında bilgilendirme seminerinde önemli bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslıhan Banu Er, “Bu hastalık önlenebilir olduğu için özellikle sigara içen hastalarda ya da saymış olduğumuz şikayetleri olan hastaların göğüs hastalıkları uzmanlığı tarafından muhakkak taranması gerekmektedir” dedi.

11 December, 2024, Wednesday 15:05 1223
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

17 Aralık Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Özel Denizli Tekden Hastanesi personellerine önemli bilgilerin bulunduğu bir seminer düzenledi. Seminerde Özel Denizli Tekden Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslıhan Banu Er, akciğer kanseri hakkında merak edilenleri ve tedavi yöntemlerini anlattı. Uz. Dr. Er, “Akciğer kanserinde, özellikle tedaviye rağmen geçmeyen öksürük, nefes darlığı, kanlı balgam, göğüs ağrısı, sırt ağrısı, kilo kaybı, iştahsızlık, kırgınlık, halsizlik durumlarında akciğer kanserinden şüphelenmemiz gerekir. İlk başta akciğer kanserinin %90 sebebi sigaradır. Aslında tek başına sigara değil yani tütün ve tütün ürünleri olarak genellemek lazım. Çünkü artık günümüzde sigaranın yanı sıra, elektronik sigara, nargile, puro gibi kullanımlar maalesef arttı. Bunun haricinde kimyasal ürün maruziyeti de akciğer hastalıklarını arttırdığı gibi akciğer kanserinin de sebepleri arasında görülmektedir ” dedi.

"Sigara içen her hastanın yıllık muayene olmalarını öneriyoruz"
Kanserler arasında ölüm oranının en fazla olduğu kanser türünün akciğer kanseri olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslıhan Banu Er, özellikle son yıllarda kadınlarda artan sigara içme oranları nedeniyle akciğer kanserinin hem kadında hem de erkeklerde arttığını söyledi. Uz. Dr. Er, “Maalesef hastaların geneli sigara içtiği için öksürük, sabah balgamı, nefes darlığı gibi şikayetleri sigarayla ilişkilendirmektedir ve o yüzden bizlere geç dönemde başvurmaktalar. Hastaların yüzde 27’sine erken dönemde tanı koyabiliyoruz. Kalan kısmı maalesef geç dönemde, ileri evrede tanı alıyor. Hastalar kanlı balgam gibi ilerleyen dönemlerde bizlere başvuruyorlar. Bu hastalık önlenebilir olduğu için özellikle sigara içen hastaların ya da saymış olduğumuz şikayetleri olan hastaların göğüs hastalıkları uzmanları tarafından muhakkak taranması gerekmektedir. Özellikle ailesinde akciğer kanseri öyküsü olan hastalara yılda biz kez muayene ve tarama öneriyoruz. Ayrıca sigara içen her hastanın yıllık muayene olmalarını öneriyoruz. Genellikle takiplerde gördüğümüz lezyonlara göre hastalara sıkı takip ya da aralıklı takip öneriyoruz. Son 5 yıl içerisinde hiçbir şekilde akciğer filmi çekilmemiş hastalar var ise onların kesinlikle göğüs hastalıkları uzmanları tarafından değerlendirilmesi bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
10 KASIM DTO
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu
Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı
Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı
Başkan Pütün başpehlivan Çokalı ziyaret etti
Honaz Belediyesi kaynakları verimli kullanarak 17 bin dönüm araziyi suya kavuşturdu
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın Ara Tatil Mesajı
Başkan Kumral; "Çocuklarımız için okullarımıza desteğimizi sürdürüyoruz"
Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı
Başkan Tatık ve ailesine yapılan saldırı karşılıksız kalmadı
Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu
Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi
Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı
Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
Babadağ'da sosyal tesis inşaatı hızla devam ediyor
Yakalanan kundakçı suçunu itiraf etti
Tavaslı gençleri spora yönlendirmek amacıyla ‘Gençlik İçin Harekete Geç’ projesi başlatıldı
Öğrenciler iklim değişikliğine dikkat çekti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı

Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu

Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı

Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle