MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Tezsiz Yüksek Lisans Programına İlişkin Protokol İmzalandı

Ana SayfaEğitimTezsiz Yüksek Lisans Programına İlişkin Protokol İmzalandı
Tezsiz Yüksek Lisans Programına İlişkin Protokol İmzalandı

2023 Eğitim Vizyonu Belgesi kapsamında öğretmenlerin niteliklerinin arttırılması amacıyla, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) arasında; her kademedeki Yönetici, Maarif Müfettişi ve Öğretmenlere yönelik tezsiz yüksek lisans yaptırılmasında işbirliği protokolü yenilenerek imzalandı.

09 November, 2019, Saturday 05:33 3509
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Proje kapsamında bu güne kadar yaklaşık olarak iki bin öğretmen ve idari personel yüksek lisans eğitimi aldığı bildirilen, bu kapsamda devam eden proje için yenilenen protokolü; Denizli Valisi Hasan Karahan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz imzaladı. Valilik makamında gerçekleştirilen imza töreninde, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Buluş ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yetkililer de hazırda bulundu.

İmza töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz şunları kaydetti: “Başta Sayın Valim olmak üzere Sayın Rektörümüze içtenlikle teşekkür ediyorum. Bugün öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz açısından son derece önemli bir gün. Öğretmen ve yöneticilerimize yüksek lisans imkânı sunulmasına yönelik olarak Pamukkale Üniversitesine talepte bulunduk. Geçmiş yıllarda talebimizi kabul ettiler, bu yıl da protokolün yenilenerek devam ettirilmesi konusunda onay verdiler.  Bu vesile ile başta Sayın Rektörümüz ve üniversitemizin değerli yetkililerine, tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve milli eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum”. 

YÖK’ün yönetmeliğini esas alarak ve nitelikli eğitim anlayışı ile belirlenecek kontenjanlar kapsamında eğitim hizmeti sunulacağını ifade eden Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle oldu: “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birçok alanda protokoller yaptık. Geçmiş yıllarda hayata geçirdiğimiz bu proje kapsamında protokolümüzü yeniliyoruz. Öğretmenlerimizin kendi alanlarında, mesleklerine ilişkin yeni bilgi ve beceri kazanmalarına yönelik lisansüstü eğitim almaları çok değerli bir girişimdir. Kurumumuz bundan sonrası için de ihtiyaç doğrultusunda bu ve benzer talepleri karşılayacaktır”.

Öğretmen ve öğretmen adaylarının 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeye yönelik olarak, henüz kurulum aşamasında olan ve çalışmaları devam eden, iki yeni merkezin müjdesini veren PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağ katılımcılarla şu bilgileri de paylaştı: “Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz ile görüşmelerimiz oldu. ‘Öğretmen Akademisi’ olarak düşündüğümüz projemizi bir merkeze dönüştürdük. Hem öğretmenlere hem de öğretmen adaylarına hizmet verecek bir merkez. Merkezimizin kurulum çalışmaları devam ediyor. Ayrıca şu anda da birçok kurumla yürütülmekte olan sistem uygulamaları; özellikle fen, matematik, teknoloji ve mühendislik uygulamalarını birleştirmeye yönelikte ikinci bir merkez de kurulma aşamasında. Bu merkezlerimize ilişkin olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapacağız. Bu merkezleri kurmaktaki asıl amacımız öğretmenlerimize bu merkezlerde eğitimler vermek”.

Protokol İmza töreninde, Vali Hasan Karahan: “Ortak amacımız öğretmenlerimizin, mezun oldukları bilgilerle kalmayıp güncel bilgiler ile donatılmasıdır. Bu açıdan çok önemli bir protokol, herkes için hayırlı olsun” dedi.

İmzalanan yeni protokol üç yıl geçerli olacak. Protokol kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan yönetici ve öğretmenlerin; ALES ve dil sınavı şartı olmaksızın eğitim yönetimi, eğitim denetimi, eğitim teftişi ve eğitim planlaması alanlarında tezsiz yüksek lisans yapabilme hakkı olacak. Yetkililerce yapılan açıklamada: Milli Eğitim Bakanlığı; 2023 vizyonu kapsamında, “tüm öğretmenlere yüksek lisans yaptırma” anlayışı ile öğretmen ve yöneticilerden gelen talebin arttığı ifade edildi.

TezsizYüksekLisansProgramınaİlişkinProtokolİmzalandı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Sözün ustaları Denizli’de buluşuyor
Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu
Denizli’de afet risklerini azaltmaya yönelik atılacak adımlar masaya yatırıldı
Honaz’ın meşhur cennet hurması bu kez cips olarak damakları şenlendirecek
Gübre taşıyan traktör devrildi, sürücü altında kaldı
Gübre taşıyan traktör devrildi, sürücü altında kaldı
Denizli’de yoldan çıkan otomobil önce ağaca sonra eve çarptı
MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN 31’İNCİ MAMA MAKİNESİ ESKİŞEHİR’E TESLİM EDİLDİ
BAŞKAN DOĞAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Denizli Ticaret Odası, Yüksek İstişare Kurulu’nu Topladı
29 EKİM MAKSİAD
29 EKİM MERKEZEFENDİ
29 EKİM PAÜ
29 EKİM DTO
29 EKİM SANAYİ ODASI
Vali Coşkun: "Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük emanettir"
PAMUKKALE BELEDİYESİ 29 EKİM CUMHURİYET COŞKUSUNU BAŞLATTI
BAŞKAN TEFENLİLİ’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Başkan Çavuşoğlu’ndan 29 Ekim mesajı
29 EKİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
TÜRK MİLLETİ OLARAK CUMHURİYET’TE BULUŞTUK

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EĞİTİM

Hayat Boyu Öğrenme ve Uluslararası İş Birlikleri

Denizli’de çocuklar geleceği bugünden inşa ediyor

Denizli Büyükşehir’den kadın girişimciler için “E-Ticaret Yolculuğu” eğitimi

PAMUKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT KURSLARI BAŞLIYOR

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle