MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Şifa dağıtmak için 22 kez Nijer'e gittiler

Ana SayfaGündemŞifa dağıtmak için 22 kez Nijer'e gittiler
Şifa dağıtmak için 22 kez Nijer'e gittiler

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarıyla farklı alanda faaliyet yürüten çok sayıda sivil toplum örgütü, "Gönüllüler" çatısı altında bir araya gelerek, dünyanın en fakir ülkelerinden Nijer'e 13 yıldır yardım taşıyor.

11 January, 2018, Thursday 18:01 2129
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

İSTANBUL (AA) - KENAN IRTAK - Türkiye'de bazı kamu kurum ve kuruluşu ile farklı alanda faaliyet yürüten çok sayıda sivil toplum örgütü, "Gönüllüler" çatısı altında bir araya gelerek, dünyanın en fakir ülkelerinden Nijer'e 13 yıldır yardım taşıyor.

Gönüllüler grubu, bugüne kadar İstanbul ve Anadolu'nun çeşitli illerinden 18 derneğin katılımıyla Nijer'e şifa dağıtmak için 22 kez bu ülkeyi ziyaret etti.

Kırsal bölgelerinde büyük sağlık sorunları yaşanan ülkede Gönüllüler, eksikleri tespit ederek çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırıyor.

Diğer dernek ve vakıflardan farklı olarak Nijer'e her gidişlerinde aynı bölgede çalışma yapan Gönüllüler, 9 saatlik uçak yolculuğunun ardından Nijer'in başkenti Niamey'den 16-18 saat süren karayolu yolculuğuyla varılabilen Maradi bölgesindeki Tesoua ve Aquie şehirlerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Gönüllüler, bugüne kadar polikliniklerde 156 bin 592 hastayı tedavi etti. 55 bin 955 poliklinik hizmeti veren Gönüllüler, 4 bin 328 kişiyi ameliyat etti. 6 bin 618 kişinin katarakt ameliyatını gerçekleştiren Gönüllüler, 18 bin 913 diş çekimi ve 31 bin 160 sünnet işlemi yaptı.

Sağlık alanındaki çalışmaların yanı sıra grup, 717 su kuyusu açarken, kardeş aile kapsamında yaklaşık 21 bin keçi dağıttı. Yüzbinlerce kişiye gıda yardımında bulunan Gönüllüler, ramazan ayında iftar programları düzenledi.

"2018'de hastane açma planımız var"

İş adamı ve Gönüllüler Grubu Koordinatörü İbrahim Ceylan, Nijer'de yaptıkları çalışmaları AA muhabiriyle paylaştı.

Ceylan, Nijer'de birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da ciddi sorunlar yaşandığını, ülkeye her gidişlerinde bir önceki ziyaretlerine oranla daha kalabalık bir hasta grubuyla karşılaştıklarını anlattı.

Tesoua ve Aquie şehirlerinde yaklaşık iki hafta kaldıklarını belirten Ceylan, şöyle devam etti:

"Maalesef hasta kalabalıklarını eritemiyoruz. Buraya gelmeden önce radyo anonsları ile duyurulduğu için 2 şehirden çok sayıda kişi bizi bekliyor. Bu bölgede yaklaşık 760 bin kişi yaşıyor ve iki şehirde toplam doktor sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Uzman bir cerrah, göz, kulak burun boğaz, çocuk, kadın hastalıkları doktoru ve diş hekimi hiç yok. Fıtık, hidrosel ve fazla sayıda doğuma bağlı hasta sayısı oldukça fazla ve çok ilerlemiş vakalar var. Bizim görevimiz lojistiği sağlamak, esas başarı bizimle gelen doktorlarımızın, hemşirelerimiz, teknisyen ve teknikerlerimizin. Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Mesai kavramı yok. Mümkün olduğu kadar doktorlarımız çok hasta bakmaya çalışıyor. Çok farklı hastalıklarla karşılaşıyor doktorlarımız."

"Bu proje Türkiye'nin hep birlikte el attığı bir proje"

Nijer'de kalıcı hizmetler yapmak istediklerine dikkati çeken Ceylan, "2018'de hastane açma planımız var. Bağışçılarımızın çok katkısı var. Hayır paralarını ilaçta ve diğer malzemelerde kullanıyoruz. En büyük destekçimiz devletimiz. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) birçok konuda destek veriyor." dedi.

Ekipteki sağlıkçılarının tamamına yakınının Sağlık Bakanlığı'ndan olduğunu belirten Ceylan, "Çok fazla malzeme ile geliyoruz. THY, bizden ek ücret almadığı gibi aynı uçaklarla eşyalarımızı taşıyor. İlaç ve ameliyat malzemesi sponsorlarımız var. Birçok şirket keçi projemizi destekliyor. Bu proje Türkiye'nin hep birlikte el attığı bir proje. İnsanların alın teri ile kazandıkları ve çocuklarının rızkından keserek verdiği paralar var. Her kuruşu harcarken bunu gözardı etmiyoruz." diye konuştu.

Ceylan, Nijer'deki fakir ailelere verdikleri 3 keçinin çok önemli ve kalıcı bir proje olduğunu vurgulayarak, "Aileye 3 keçi veriyoruz. O keçiler 6 ayda çift yavrulayarak çok hızlı ürüyor. Onlar da doğan bu keçileri diğer fakir ailelere veriyor. 20 binin üzerinde keçi dağıttık." dedi

İbrahim Ceylan, meslek kursları açarak Nijerlilere iş ve zanaat öğretmek istediklerinin altını çizerek, bu meslekleri öğrenen kişilerin yardıma ihtiyaç duymadan emekleriyle geçimlerini sağlayacaklarını vurguladı.

Sağlık sorunlarının fazla olması nedeniyle başta ebe olmak üzere bu alandaki çalışanları yetiştirmek için eğitim binasını 2018 yılı içinde hizmete alacaklarını dile getiren Ceylan, eğitimlere bu yıl içinde başlayacaklarını söyledi.

Ceylan, Nijer'deki bu çalışmalara katılmak isteyenlerin "www.gonulluler.org" sitesindeki formu doldurabileceklerini sözlerine ekledi.

Şifadağıtmakiçin22kezNijer'egittiler
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli’de temizlikte yeni dönem Ortak kullanım çöp konteynerleri hizmete girdi Kent estetiği ve çevre sağlığı için örnek uygulama
Denizli Büyükşehir’den üreticilere Macar fiği desteği İl genelinde 681 üreticiye toplam 44 ton tohum dağıtımı başladı Başkan Çavuşoğlu: Üreticimizi baş tacı etmeye devam edeceğiz
Başkan Pütün; "Zeytinyağı üretim tesisimizde yeni sezon başladı"
Öğrenciler ara tatili Bilim Kampı’nda değerlendirecek
Ortağı cinayetten tutuklanan oto galeri kundaklandı, 5 araç küle döndü
Buldan'ın tescilli kestanesinde hasat zamanı
Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu
Denizli Büyükşehir ara tatilde öğrencilerin yanında Öğrenciler ara tatili Büyükşehir ile daha verimli geçirecek
Güney’de kesintisiz ve sağlıklı içme suyu dönemi başlıyor Güney’e 7 Milyon TL’lik içme suyu yatırımıyla kalıcı çözüm
Denizli Büyükşehir’in LGS ve YKS test kitabı destek müracaatları başladı Denizli Büyükşehir ile eğitimde fırsat eşitliği
DTO, Kızılay Haftasında kan bağışının önemine dikkat çekti
Denizli Büyükşehir’den Japonya ile afet yönetimi iş birliği Denizli ile Japonya arasında afet yönetimi köprüsü kuruldu
Büyükşehir’den 10 Kasım’a özel anma programı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Ata’ya saygı dolu etkinlikler
DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu
Honaz’ın meşhur cennet hurmasının cips olarak sofralara yolculuğu başladı
Üretimden kopamayan Başkan Pütün; "10 yıl sonra tarım üretimi yapacak kimse kalmayacak"
Siber devriyelere takılan 353 şüpheli yakalandı
Denizli’de 251 bin hayvan şap hastalığına karşı aşılandı
DSO KASIM MECLİSİ: NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İÇİN ORTAK AKIL ÇAĞRISI
MAKSİAD’tan Denizli Model Fabrika’ya Ziyaret

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle