MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Salkım güvesiyle mücadele tarla gününde anlatıldı

Ana SayfaDenizli GündemSalkım güvesiyle mücadele tarla gününde anlatıldı
Salkım güvesiyle mücadele tarla gününde anlatıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin başarıyla sürdürdüğü “Salkım Güvesi İle Biyoteknik Mücadele Projesi” Honaz ilçesinin Kızılyer ve Kaklık Mahalleleri’nde Tarla Günü ile kutlandı. Honaz’da toplamda 1500 dekar alanda 97 üreticiye destek verdikleri proje ile daha ekonomik, sağlıklı ve ekolojik ürün elde edildiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Her zaman üreticilerimizin yanındayız” dedi.

26 September, 2023, Tuesday 12:55 1148
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli Büyükşehir Belediyesinin başarıyla sürdürdüğü “Salkım Güvesi İle Biyoteknik Mücadele Projesi” Honaz ilçesinin Kızılyer ve Kaklık Mahalleleri’nde Tarla Günü ile kutlandı. Honaz’da toplamda 1500 dekar alanda 97 üreticiye destek verdikleri proje ile daha ekonomik, sağlıklı ve ekolojik ürün elde edildiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Her zaman üreticilerimizin yanındayız” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ilk olarak Buldan ilçesinin Doğan Mahallesi’ndeki üzüm üreticilerine yönelik başlattığı ve 3 yıldır büyük bir başarıyla sürdürdüğü “Salkım Güvesi İle Biyoteknik Mücadele Projesi” Tarla Günü etkinliği ile kutlandı. Honaz ilçesinin Kızılyer ve Kaklık Mahallesi’nde düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Honaz İlçe Başkanı Mustafa Arık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kızılyer mahalle muhtarı Mevlüt Bay ile Kaklık mahalle muhtarı Murat Tuğlu çiftçilerin en büyük korkularından birinin salkım güvesi olduğunu ifade ederek, bu haşereyle mücadeleye büyük katkıları olan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr. Neşe Keskin ise, sağlıklı ve güvenilir ürün elde etmek için zirai ilaçlama yerine biyoteknikle mücadelenin daha doğru, sağlıklı ve etkili bir yöntem olduğunu tespit ettiklerini ve projeye emek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

Başkan Zolan’a teşekkür
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Çınar, üzüm üretiminde Denizli’nin ülke üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Hem alan hem de üretim miktarı açısından ülkemizde önemli bir yerdeyiz. Bağ konusunda yapılan çalışmalar bizim için önemli. Bugüne kadar bizi her projede destekleyen bu bu projede de destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Çınar, konuşmasında haşerelere karşı kimyasal ilaç yerine yapılan biyoteknik mücadelenin önemine de değindi.

Kimyasal ilaç yerine biyoteknik mücadele
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çiftçilerin üretmesinin hayati derecede önem taşıdığını ve her zaman çiftçilerin yanında olduklarını ve her türlü imkanı sağlamaya devam ettiklerini söyledi. Ürün kaybının önlenmesi, kaliteli ve sağlıklı ürün için kimyasal ilaç yerine biyoteknik mücadelenin önemine değinen Başkan Zolan, “Kimyasal ilaçlamaları içinde barındırmayan, sadece sadece çevre dostu olan feromon yayıcı tellerle 7-8 defa ilaçlamamız gereken ürünü hiç ilaçlama yapmadan daha kaliteli ve güzel bir şekilde ürün alabiliyoruz. Daha önce Buldan’da uyguladık, Sarayköy’de uyguluyoruz, Şimdi’de Honaz’da Kızılyer ve Kaklık Mahallelerimizde uyguluyoruz” dedi.

“Her zaman üreticilerimizin yanındayız”
Başkan Osman Zolan, konuşmasına şöyle devam etti; “İnşallah çevreye zarar vermeden daha fazla üretip, geleceğimizi karartmadan sofraya giden ürünlerin insanlara zarar vermeyecek şekilde üretmemiz gerekiyor. Sizlere hassasiyetinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber böyle üretmeye devam edelim. İnşallah daha çok üreteceğiz. Her zaman üreticilerimizin yanındayız” diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentin 4 bir tarafında verdiği ceviz fidanı, elma sirkesi, yağlık ayçiçeği tohumu, silajlık mısır tohumu, damızlık koç ve teke desteği, tarımsal sulama borusu, tarımsal alet ve makina desteklerini anlatan Başkan Zolan, 50’yi aşkın kalemde çiftçi ve üreticiye destek verdiklerini kaydetti. Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle zararlılara karşı feromon yayıcı tel desteği verilen üzüm bağında incelemede bulundu, üzüm hasadı yaptı.

Öte yandan proje çerçevesindeHonaz ilçesi Kızılyer ve Kaklık Mahallesinde 1500 dekar alanda 97 üreticiye 102 bin 651 feromon yayıcı tel, Sarayköy ilçesi Tepeköy Mahallesinde ise 1430 dekar alanda 48 üreticiye 84 bin feromon yayıcı tel desteğinde bulunuldu.
(AÖ-MB-Y)
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Buldan'ın tescilli kestanesinde hasat zamanı
Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu
Denizli Büyükşehir ara tatilde öğrencilerin yanında Öğrenciler ara tatili Büyükşehir ile daha verimli geçirecek
Güney’de kesintisiz ve sağlıklı içme suyu dönemi başlıyor Güney’e 7 Milyon TL’lik içme suyu yatırımıyla kalıcı çözüm
Denizli Büyükşehir’in LGS ve YKS test kitabı destek müracaatları başladı Denizli Büyükşehir ile eğitimde fırsat eşitliği
DTO, Kızılay Haftasında kan bağışının önemine dikkat çekti
Denizli Büyükşehir’den Japonya ile afet yönetimi iş birliği Denizli ile Japonya arasında afet yönetimi köprüsü kuruldu
Büyükşehir’den 10 Kasım’a özel anma programı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Ata’ya saygı dolu etkinlikler
DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu
Honaz’ın meşhur cennet hurmasının cips olarak sofralara yolculuğu başladı
Üretimden kopamayan Başkan Pütün; "10 yıl sonra tarım üretimi yapacak kimse kalmayacak"
Siber devriyelere takılan 353 şüpheli yakalandı
Denizli’de 251 bin hayvan şap hastalığına karşı aşılandı
DSO KASIM MECLİSİ: NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İÇİN ORTAK AKIL ÇAĞRISI
MAKSİAD’tan Denizli Model Fabrika’ya Ziyaret
Buldan deve güreşlerine şap engeli
Ecogreen Enerji, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı
PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN VERGİ DUYURUSU: SON GÜN 1 ARALIK!
Denizli Büyükşehir’den koyun-koç desteği Bereketli Sürüler Projesi ile kırsalda üretime destek
Doğa harikası Saklıgöl eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Buldan'ın tescilli kestanesinde hasat zamanı

Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu

Denizli Büyükşehir ara tatilde öğrencilerin yanında Öğrenciler ara tatili Büyükşehir ile daha verimli geçirecek

Güney’de kesintisiz ve sağlıklı içme suyu dönemi başlıyor Güney’e 7 Milyon TL’lik içme suyu yatırımıyla kalıcı çözüm

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle