Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın Rektörlük makamından katıldığı video konferans görüşmesine Pamukkale Üniversitesi idari çalışanlarından; Ayşegül Er, Gülsen Eylem Akay, Hakan Dağ ile Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinden; Hakan Çakmak, Menekşe Honluk ve Tuğçe Ustacı katıldı.
Görüşmede Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan personel ve öğrenciler ile sohbet ederken, pandemi koşulları nedeniyle ancak uzaktan bir görüşme ile bir araya geldikleri böyle bir önemli günün telafisi olarak pandemi şartları normale döndüğünde kendileri ile tekrar yüz yüze gelip sohbet etmek istediğini ifade etti. Öğrencilerin yerleşke içinde dersliklere ulaşımı konusunda yaşadıkları sıkıntıları bizzat engelli öğrencilerden dinleyen Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için hemen çalışmaya başlayacaklarını, yüz yüze eğitim öğretime dönüldüğünde engelli öğrencilerin derslik ve sosyal alanlara erişimlerinin çok daha rahat olacağını belirtti. Görüşmede engelli çalışanların, görevlerini yerine getirirken herhangi bir sorun ile karşılaşıp karşılaşmadıklarını soran Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan, engelsiz bir yerleşke adına gerekli iyileştirmelerin yapılacağını dile getirdi. Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, aynı zamanda engelliler halter ve bilek güreşi kategorilerinde Pamukkale Üniversitesi adına yarışan Hakan Dağ’a katılacağı turnuvalarda başarılar dilerken kendisine her zaman destek vereceklerini söyledi. Görüşmede ayrıca PAÜ Personeli Ayşegül Er, Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirini okudu.
3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü münasebetiyle engelli PAÜ personeli ve öğrenciler ile bir araya gelen Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, engelli bireylerin toplumda yaşadıkları sorunların çözüme kavuşturulması adına şunları söyledi: “Herkesin eşit haklara sahip olduğu toplumlarda ne yazık ki engelli bireyler hayatlarını sürdürürken bir takım zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Bilim, spor, sanat ve birçok meslek dalında bireylere engel olunmadığında aslında birçok engelin başarı ile üstesinden gelinmektedir. Bu başarılar da aslında en büyük engelin zihinlerde olduğunu göstermektedir. Engelli bireylerin yaşadığı zorlukların çözümü sanıldığı kadar zor değildir. Engeli bulunmayan bireyler ‘Empati yap. Ne yapacağını bilirsin.’ düşüncesini uygulamaya döktüğünde toplumsal hayat içinde engelli bireylerin bugün yaşamış olduğu sorunların birçoğu aslında çözülmüş olacaktır. Bizler de Pamukkale Üniversitesi Yönetimi olarak engelsiz bir yerleşme olma yolunda emin adımlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelli öğrenci ve personelimizin yaşadığı sorunları ve taleplerini en kısada çözüme kavuşturma gayreti içindeyiz. Özellikle görme engelli öğrencilerimizin de kütüphanemizden eşit şartlarda yararlanabilmeleri adına merkez kütüphanemiz bünyesinde bulunan Görme Engelliler Çalışma Salonumuzda Braille yazıcı ile gerekli ekipmanlara sahibiz. Umuyorum ki bu alandaki çalışmalarımız meyvesini verdiğinde engelli öğrencilerimiz derslikler ve sosyal alanlara çok daha rahat erişebileceklerdir. Engelleri birlik ve beraberlik içinde aşacağımıza inanıyorum.”
Yorum Yazın