MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Rektör Vekili Kutluhan’dan “Dünya Turizm Günü” Mesajı

Ana SayfaDenizli GündemRektör Vekili Kutluhan’dan “Dünya Turizm Günü” Mesajı
Rektör Vekili Kutluhan’dan “Dünya Turizm Günü” Mesajı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “27 Eylül Dünya Turizm Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Vekili Kutluhan mesajında Türkiye’nin doğal ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın her yerinden çok sayıda turisti ağırladığına dikkat çekerken; denizi, güneşi, tarihi, gastronomisi, kültürü, termal değerleri ve florası ile Ülkemiz turizminin dünyada çok daha iyi noktalara gelmesi temennisinde bulundu.

26 September, 2020, Saturday 05:55 5146
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

“Geçmişten günümüze ülkelere; gerek ekonomik, gerek politik, gerekse sosyal ve kültürel katkılar sağlayan turizm; aynı zamanda insanların tatil, eğlence, sağlık, din ve spor gibi birçok farklı nedenle seyahat etmesini sağlayan, kültürlerin tanıtımına katkı sunan önemli bir sektördür. Günümüzde bazı ülkeler, kentler ya da bölgeler için önemli bir ekonomik kaynak da olan turizm, bünyesinde farklı iş kollarından birçok kişiye istihdam sağlaması yönüyle de önemli bir endüstri konumundadır.  Geçtiğimiz yıl yaklaşık 35 milyon dolar turizm geliri elde etmiş Ülkemiz için hiç şüphesiz ki, turizm gelirlerinin toplam ihracatımızın yüzde 20’sini oluşturduğu düşünüldüğünde Ülkemizin ekonomik anlamda gelişmesine ne denli büyük katkılarının olduğu ortadadır. Her alanda olduğu gibi turizm alanında da bilimin ışığında, yapılacak çalışmalarla turizm potansiyelimizin arttırılması, yurt içi ve yurt dışından turistlerle ülkemizdeki turizm hareketliliğinin arttırılmasında bilimi çağın teknolojileriyle birleştiren üniversitelere büyük sorumluluklar düşmektedir.

Türkiye, doğal ve kültürel zenginlikleri, birçok medeniyete ev sahipliği yapması, turizm sektöründeki hizmet kalitesi anlayışı ile dünyada en çok turist çeken ülkelerdendir. Denizli ise başta konumu olmak üzere, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan sağlık ve termal turizm potansiyeli, marka değere sahip Pamukkale ve çok sayıdaki antik kentleri ile Türkiye’nin önde gelen turistik çekim noktalarından birisidir. Pamukkale Üniversitesi de sınırları içinde bulunduğu kadim şehir Denizli itibariyle her zaman turizme destek vermiştir. Bölge turizminin tanıtılması adına yaptığı; arkeolojik kazılar, yörenin turizm olanakları, yöresel ürünlerin tanıtılması ve turizm alanındaki bilimsel toplantılara ev sahipliği yapmanın yanında, şifalı termal suları ile antik çağlardan günümüze önemli bir kür ve termal tedavi merkezi olan Karahayıt’da hizmete açacağı Pamukkale Üniversitesi Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile ülkemizin sağlık turizmi alanında yaptığı çalışmalara önemli katkılar sağlamayı hedeflemektedir. Bu alanda yaptığı bilimsel çalışmalarına hız kesmeden devam eden Pamukkale Üniversitesi; açılışına 1 Ekim 2020 tarihinde, pandemi önlemleri kapsamında çevrimiçi olarak yapılmasına karar verilen, ulusal ve uluslararası alandan çok sayıda akademisyeninin katıldığı 6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu’na ev sahipliğini onurunu yaşamaktadır. İlimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile ortak akıl ve fikir birliği içerisinde, bilimin rehberliğinde ekonomi, sanayi, teknoloji, kültür, spor, sanat ve diğer tüm alanlarda önce ilimiz ve bölgemize sonrasında ise ülkemizin gelişimine katkı sunacak çalışmalarımız bugün olduğu gibi gelecekte de olmaya devam edecektir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin turizm alanındaki hedeflerinin gerçekleştirilmesinde emek harcayan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunarken, denizi, güneşi, tarihi, gastronomisi, kültürü, termal değerleri ve florası ile ülkemiz turizminin dünyada çok daha iyi noktalara bir an önce gelmesini temenni ediyorum.

Selam ve saygılarımla”

RektörVekiliKutluhan’dan“DünyaTurizmGünü”Mesajı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi
Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı
Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
Babadağ'da sosyal tesis inşaatı hızla devam ediyor
Yakalanan kundakçı suçunu itiraf etti
Tavaslı gençleri spora yönlendirmek amacıyla ‘Gençlik İçin Harekete Geç’ projesi başlatıldı
Öğrenciler iklim değişikliğine dikkat çekti
Çivril’de tarlada oluşan obruk korkuttu
Otomobille çarpışan traktör ikiye bölündü
Babadağ Vergi Dairesi Müdürlüğü hizmete açıldı
Denizli’de kaçak silah operasyonu
Beyağaç Çarşı Cami inşaatı sona yaklaştı
Denizli’de temizlikte yeni dönem Ortak kullanım çöp konteynerleri hizmete girdi Kent estetiği ve çevre sağlığı için örnek uygulama
Denizli Büyükşehir’den üreticilere Macar fiği desteği İl genelinde 681 üreticiye toplam 44 ton tohum dağıtımı başladı Başkan Çavuşoğlu: Üreticimizi baş tacı etmeye devam edeceğiz
Başkan Pütün; "Zeytinyağı üretim tesisimizde yeni sezon başladı"
Öğrenciler ara tatili Bilim Kampı’nda değerlendirecek
Ortağı cinayetten tutuklanan oto galeri kundaklandı, 5 araç küle döndü
Buldan'ın tescilli kestanesinde hasat zamanı
Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi

Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı

Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı

Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle