MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR38.7786
EURO43.8944
GR ALTIN4143.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

PAÜ Yönetimi Yeni Akademik Yılı Canlı Yayında Değerlendirdi

Ana SayfaEğitimPAÜ Yönetimi Yeni Akademik Yılı Canlı Yayında Değerlendirdi
PAÜ Yönetimi Yeni Akademik Yılı Canlı Yayında Değerlendirdi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Üniversite Üst Yönetimi ve Dekanlar ile birlikte, Metropol Meydanı isimli programa konuk oldu. Rektör Prof. Dr. Kutluhan, yüz yüze eğitimden, üniversite sanayi iş birliklerine ve hedeflerine, farklı konularda merak edilenleri yanıtladı.

16 September, 2021, Thursday 06:19 3366
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Çiçek, Fakülte Dekanları, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel ve Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Sarı Denizli Metropol Haber’in dijital platformda yayınladığı Metropol Meydanı isimli programın canlı yayın konuğu oldu. PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen canlı yayında Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Üniversite Yönetimi, yeniden yüz yüze eğitimin başlayacağı 2021-2022 eğitim öğretim yılı öncesinde, program modaretörü Ümit Yakuphan’ın sorularını yanıtladı. 

Rektör Kutluhan: “Öğrencilerimizin, HES kodlarını pusula bilgi sistemine girmeleri gerekiyor”

Programda ilk olarak 20 Eylül tarihinde öğrenciler ile buluşacak olan PAÜ’de pandemiye yönelik alınan önlemler konusuna değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ’nün 50 bin’in üzerinde öğrencisi olan büyük bir üniversite olduğunu hatırlatırken, yüz yüze eğitim için son birkaç aydır yoğun bir hazırlık dönemi içinde olduklarını ifade etti. Yüz yüze eğitimin kesintisiz sürdürülebilmesi adına yürüttükleri çalışmaları kısaca özetleyen Rektör Prof. Dr. Kutluhan, fakültelerde gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve senato toplantısı ile uyulması gereken kuralları karara bağladıklarını dile getirdi. Senato toplantısında alınan kararları kısaca özetleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, daha sonra yüz yüze eğitimin yanında tüm eğitim materyallerinin EDS sisteminde öğrencilerin kullanımına hazır olduğuna dikkat çekti. Rektör Kutluhan, tüm öğrencilerin HES kodlarını, pusula bilgi sistemine girmesi gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.

Rektör Kutluhan: “Doktorlar olarak aşının yanındayız”

Programın devamında aynı zamanda bir hekim olarak, pandemi ile mücadelede, aşının önemine değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Bugün için aşının bilimsel verileri çok net ve kesindir. Aşılanmış kişilerin hastalanma, tedaviye ya da yoğun bakıma ihtiyaç duyma oranları ve hatta ölüm oranları, aşı yaptırmayanlara göre çok daha düşüktür. Aşının insan vücuduna olan zararı ile aşılanmamış olmanın vücuda ve çevreye olan zararı kıyaslandığında bizler, doktorlar olarak aşının yanındayız. Aşı bu hastalıktan kurtulma metodudur.” Üniversite bünyesinde, kampüs içinde pandemi ile ilgili olarak gerekli önemleri aldıklarını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan bu konuda öğrencilerin barınacakları yurt ve apartlarda da önlemler alınması gerektiğini hatırlattı. Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in bu konuya hassasiyetle yaklaştığını sözlerine ekledi.

Rektör Kutluhan: “Hayal ettiğimiz üniversite-sanayi iş birliğini gerçekleştirdik”

Konuşmasının devamında PAÜ’nün diğer üniversiteler arasında bulunduğu konuma değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan: “Fakültelerimizin tercih edilebilirliği yanında özellikle meslek yüksekokullarımız tercih noktasında öğrencilerden yoğun bir ilgi görmekte. Tercih edilen bir üniversiteyiz ve bölge üniversitesi olma yolundayız. Çalışmalardan elde edeceğimiz olumlu sonuçlar neticesinde ulusal boyuta bir üniversite olacağımıza inanıyorum” dedi. Denizli’nin önemli bir üretim ve ihracat kenti olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kutluhan, hayal ettikleri üniversite-sanayi iş birliğini gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu alanda yapılan iş birliklerine değinen Rektör Prof. Dr. Kutluhan, Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) ile yapılan protokol ile sanayicilerin de ellerinde bulunan teknik cihazları üniversite ve akademisyenlerin kullanımına sunduklarını, bu düşüncelerinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Üniversite-sanayi iş birliği konusunun devamında sanayiye danışmanlık hizmeti veren akademisyen sayısının son bir yıllık süreçte dört katına çıktığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Pamukkale Teknokent, şu anda örnek alınabilecek teknokentler arasındadır. Denizli’nin ihtiyacı olan hangar tipi teknokent kurma çalışmalarımız devam ediyor. Teknokent’te biz göreve gelmeden önce Ar-Ge hizmetlerini durduran firmalar vardı. Şu an teknokentte faaliyet göstermek için sırada firmalar var. Bu da bize gurur veriyor. Hocalarımızın fildişi kulelerde olduğuna inanan biri değilim. Sadece kapılarının çalınmadığına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, tıp ile mühendisliğin buluşturulacağı ve yakın bir zamanda faaliyete geçirilmesi planlanan klinik araştırma ve uygulamalar merkezi projesine değinirken üniversite-sanayi iş birliği konusunda ise farklı alanlardaki değerlendirmeleri Üniversite üst yönetimi ve ilgili fakültelerin dekanları gerçekleştirdi.

 

Rektör Kutluhan: “Üreten şehrimize rehberlik yapmaya devam ediyoruz”

Üniversite Yönetimi olarak PAÜ’de gerçekleştirmeyi planladıkları projelere değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Pamukkale Üniversitesi, tematik bir üniversitedir. Aynı zamanda bir araştırma üniversitesidir. Ziraat Fakültesi kurulması ile ilgili çalışmalarımız şu an devam ediyor. Çünkü Denizli’de 568 adet firma tarım ürünü ihraç ediyor. Denizli bir tarım kenti. Ziraat fakültesi konusunda ciddi bir istek var. Bizim tarımda çok önemli bir laboratuvarımız var bu laboratuvarın etkin bir şekilde devam edebilmesi için bu fakültenin kurulması gerekiyor. BİYOM bünyesinde çok güzel çalışmalar yapılıyor. Kuraklığın olduğu bir dönemde yetiştirdiğimiz nohutlardan istediğimiz sonuçları elde etmeye başladık. Verim ve hastalığa dayanım açısından hocalarımız en iyi türleri belirlediler. Üçüncü yılda biz en ideal tohum türünü belirlemiş olacağız. İnşallah bu laboratuvarımızı da geliştiririz. Şehir üretiyor biz de ona rehberlik yapmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda fakülte dekanları, fakültelerini tanıtırken fakülte bünyesinde yürütülen çalışmalara değindiler.

PAÜYönetimiYeniAkademikYılıCanlıYayındaDeğerlendirdi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Başkan Çavuşoğlu’ndan vefa dolu veda “Canım kardeşim, yol arkadaşım… Seni asla unutmayacağız”
Başkan Çavuşoğlu’ndan vefa dolu veda “Canım kardeşim, yol arkadaşım… Seni asla unutmayacağız”
Başkan Pütün'den CHP lideri Özel ve Zeyrek ailesine taziye ziyareti
Başkan Pütün'den CHP lideri Özel ve Zeyrek ailesine taziye ziyareti
Denizli OSB’de Enerji ve Çevre Dostu Teknolojiler semineri gerçekleştirildi
Denizli OSB’de Enerji ve Çevre Dostu Teknolojiler semineri gerçekleştirildi
Pamukkale 53 bini aşan ziyaretçi sayısıyla bayramın en çok ziyaret edilen 2. merkezi oldu
Pamukkale 53 bini aşan ziyaretçi sayısıyla bayramın en çok ziyaret edilen 2. merkezi oldu
Denizli’de Kızılay üyeleri 157 yaş etkinliğinde buluştu
Denizli’de Kızılay üyeleri 157 yaş etkinliğinde buluştu
Baklan’da rahvan at yarışları pandeminin ardından yeniden başlıyor
Baklan’da rahvan at yarışları pandeminin ardından yeniden başlıyor
Evinde ölü bulunan doktorun kalp krizinden vefat ettiği belirlendi
Evinde ölü bulunan doktorun kalp krizinden vefat ettiği belirlendi
Aynı kazada yaralandığı yeğeninden 51 gün sonra hayatını kaybetti
Aynı kazada yaralandığı yeğeninden 51 gün sonra hayatını kaybetti
Abartı egzoz yüzünden polisten kaçmak isterken canından oluyordu
Abartı egzoz yüzünden polisten kaçmak isterken canından oluyordu
ATV ile girdiği gölde balçığa saplandı
ATV ile girdiği gölde balçığa saplandı
Denizli'de kaybolan 90 yaşındaki Alzheimer hastası sağ olarak bulundu
Denizli'de kaybolan 90 yaşındaki Alzheimer hastası sağ olarak bulundu
Egzoz patlatan motosiklet sürücüleri trafikten men edildi
Egzoz patlatan motosiklet sürücüleri trafikten men edildi
Haber alınamayan doktor evinde ölü bulundu
Haber alınamayan doktor evinde ölü bulundu
Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere hibe desteği sağlanacak
Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere hibe desteği sağlanacak
Yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını büyümeden söndürüldü
Yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını büyümeden söndürüldü
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Bayramda ekmek çıkartmayan fırınlara Tavas Belediyesi tarafından yasal işlem başlatıldı
Bayramda ekmek çıkartmayan fırınlara Tavas Belediyesi tarafından yasal işlem başlatıldı
Bayram günü evleri yandı
Bayram günü evleri yandı
Bariyerlere çarpan genç motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Bariyerlere çarpan genç motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Gübre satmak için mahalleleri dolaşan araç metal yığınına döndü
Gübre satmak için mahalleleri dolaşan araç metal yığınına döndü

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EĞİTİM

Elif Öğretmen’e İngiltere’den büyük ödül

Merkezefendi Belediyesi eğitim öğretim burs sonuçlarını açıkladı

DTO personeline işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi verdi

Denizli'de 5 yeni mesleki eğitim alanı açılması teklif edildi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle