MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

PAÜ Hazar Takımı, İki Kategoride Birden Birinciliği Elden Bırakmadı

Ana SayfaEğitimPAÜ Hazar Takımı, İki Kategoride Birden Birinciliği Elden Bırakmadı
PAÜ Hazar Takımı, İki Kategoride Birden Birinciliği Elden Bırakmadı

TÜBİTAK yürütücülüğünde, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2020 kapsamında düzenlenen Roket Yarışmalarının final sonuçları açıkladı. Alçak İrtifa, Orta İrtifa ve Yüksek İrtifa Roket olmak üzere üç farklı kategoride dereceye giren takımlar, aldıkları puanlara göre belirlendi. Pamukkale Üniversitesi ve Pamukkale Teknokentin desteklediği, Pamukkale Üniversitesi Hazar Takımı; Orta ve Yüksek İrtifa Roket kategorilerinde en yüksek puanları alarak her iki kategorinin de birincisi oldu.

16 September, 2020, Wednesday 13:03 18442
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde; #MilliTeknolojiHamlesi sloganı ile yola çıkan ve bu yıl finalleri Gaziantep’te düzenlenecek olan Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali; Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2020, farklı kategorilerde teknoloji geliştiren takımların kıyasıya mücadelesi ile devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2019’da, Roket Yarışmaları Yüksek İrtifa kategorisinde Türkiye birinciliğini elde eden; Pamukkale Üniversitesi Hazar Takımı, atışları Aksaray Hisar Roketsan Atış Tesislerinde yapılan yarışmalarda 3 Bin Metre Orta İrtifa ve 6 Bin Metre Yüksek İrtifa Kategorilerinin her ikisinde de Türkiye birincisi oldu.

Pamukkale Üniversitesi Hazar Takımının roketi, hedeflenen yüksekliklerde verilen görevleri başarı ile yerine getirip, sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Bin puan üzerinden yapılan değerlendirmede, Pamukkale Üniversitesi Hazar Takımı, 3 Bin Metre Orta İrtifa Kategorisinde 707,10 ; 6 Bin Metre Yüksek İrtifa Kategorisinde ise 873,51 puan alarak birinciliği elde etti. Bu yıl her iki kategoride atışlarını başarı ile tamamlayan Hazar Takımı, roketlerinde bulunan kamera ile atışlarını internet üzerinden canlı olarak yayınladı.

Bu yıl TEKNOFEST Roket Yarışması’na özel olarak verilen En İyi Takım ve En Özgün Tasarım Ödüllerinde ise Pamukkale Üniversitesi Hazar Takımı, Yüksek İrtifa Kategorisinde En İyi Tasarım Ödülünün sahibi oldu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan: “Takımızın Elde Ettiği Bu Başarı, Ortak Akıl, Bilgi ve Tecrübenin En Nihayetinde Başarıyı Getireceğini Bizlere Göstermektedir”

Atışları, canlı yayında izleyerek takım üyelerinin heyecanına ortak olan Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Hazar Takımının elde ettiği başarı ile ilgili olarak şunları söyledi:  “Geçtiğimiz yıl elde ettikleri birincilikle bizleri gururlandıran Pamukkale Üniversitesi Hazar Takımımızın, bu yıl geçen yıldan kazandıkları deneyimlerin üzerine çalışmalarını sürdürerek gerçekleştirdikleri başarılı atışlar sonunda her iki kategoride birden birincilik ile dönmeleri Üniversitemiz adına oldukça büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Disiplinler arası ortak çalışmanın ve bir takım olabilmenin başarısı sayabileceğimiz bu tür birincilikler; ortak akıl, bilgi ve tecrübenin en nihayetinde başarıyı getireceğini bizlere göstermektedir. Ülkemizin “Teknoloji Hamlesi”ne büyük katkılar sağlayan bu türden çalışmalar, inanıyorum ki gelecekte bu başarıların üzerine yenileri ilave edilerek artarak devam edecektir. Pamukkale Üniversitesi ve Pamukkale Teknokent olarak, meslek odalarımız ve Denizli sanayimizin de desteği ile takımlarımızın elde ettikleri başarıları bir üst seviyeye çıkarma gayretimiz devam edecektir. roket kategorisinde birincilik elde eden Pamukkale Üniversitesi Hazar Takımımız nezdinde, TEKNOFEST 2020’de farklı kategorilerde mücadele eden tüm takılarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Türkiye için kritik öneme sahip teknoloji alanlarında binlerce gencin ve takımın yarıştığı, Ülkemizin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi ve iyi yetişmiş gençlerin teşvik edilmesi hedeflendiği TEKNOFEST 2020; 22-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep Havalimanında gerçekleştirilecek final yarışmaları ve ödül törenleri ile son bulacak.

Yarışma sonuçları için:

https://www.teknofest.org/duyurular-140.html

PAÜHazarTakımıİkiKategorideBirdenBirinciliğiEldenBırakmadı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu
Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada
Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı
Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
PAMUKKALE BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR
Başkan Doğan; "Merkezefendi’yi güvenli hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz"
Vali Köşger; "Asrın felaketlerinde dayanışmanın en güçlü örneklerini sergilemiştir"
Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi
Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti
Küçük bir mektupla yıllar sonra gelen büyük vefa
Zabıtadan erişilebilirlik denetimi
Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi
Araçta erkek cesedi bulundu
Merkezefendi Belediyesi yeşil alana kaçak yapı iddiasıyla ilgili inceleme başlattı
Atatürk’ün Denizli’ye gelişi çeşitli programlarla kutlandı
Emekli polis çatıdan düşerek hayatını kaybetti
DTO Başkanı Erdoğan; "100 milyar TL’lik finansman paketi, imalat sanayimize güç katacaktır"
DTB’DEN MISIR'DA TARIM VE GIDA ODAKLI İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EĞİTİM

PAMUKKALE’DE ÇOCUKLAR İÇİN DOPDOLU SÖMESTİR FESTİVALİ BAŞLIYOR

Denizli Büyükşehir’den gençlere temel fotoğrafçılık eğitimi

Başkan Arslan öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Egekent Karaman Güneşli Günler Çocuk Gelişim Merkezinin temel atma töreni düzenlendi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle