Denizli Tarihi Konferanslarının altıncısı “Denizli’de Türk-İslam Dönemi Eserleri” konusunda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Beyazıt tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Beyazıt, Çal bölgesindeki kaya resimlerinden başlayarak 20. yüzyıla kadar Denizli’de var olmuş Türk-İslam dönemi eserlerini sunumunda anlattı. Çardak Han, Ak Han, Hacı Eyüplü Hanı, Tek Kubbeli Camiler, Ahşap Direkli Camiler, Tekkeler, Türbeler, Konaklar, Okullar sunumunda yer aldı. Prof. Dr. Mustafa Beyazıt, Denizli’de Türk dönemine ilişkin çalışmaların ve kazıların yoğunlaşması gerektiğini ifade etti. Sunumun ardından İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt, MÜSİAD Denizli Şubesi Engin Boyacı ve Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Kutluhan kapanış konuşmalarını gerçekleştirdi.
Konferansın kapanış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları ifade etti: “Millet olma bilinci hepimizin üzerinde durduğu bir konu. Bu bilinç belki Denizli’de; Akhan’da ya da Kayı Pazarında saklı. Denizli Tarihi Buluşmalarının benim açımdan en önemli unsuru Denizli’nin çerçevesini çizmiş olmamız. Bu akşam Denizli Tarihi Konferansları sona erdi ama Üniversite olarak ‘Şehirle bütünleşmek’ için şehrin kapısını çalmaya devam edeceğiz. MÜSİAD Denizli Başkanı Engin Boyacı’yı gelecek dönemde Denizli’deki gençlerimizi kapsayan ödüllü yarışmalar düzenlenmesi konusunda ortak proje geliştirmek için iş birliği yapmaya davet ediyorum.”
Etkinliğin sonunda MÜSİAD Denizli Şube Müdürü Engin Boyacı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a, İTBF Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt’a ve Prof. Dr. Mustafa Beyazıt’a hediye takdiminde bulundu.
PAÜ, Denizli Tarihi Konferanslarının 6.’ıncısı gerçekleştirdi
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) ve MÜSİAD iş birliğiyle düzenlenen Denizli Tarihi Konferanslarının altıncısı Nihat Zeybekçi Kongre Merkezinde düzenlendi.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın