Denizli Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, platforma üye sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin başkanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Dönem Sözcüsü ve DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Yine kentimizin daha iyiye ve ileriye gidebilmesi için ortak akıl ve çözüm önerileri için bir araya geldik. Daha önce çevrimiçi yaptığımız toplantılarımızda 3 konu gündeme gelmişti: Demiryolu ile limana doğrudan bağlantı, havayolu seferlerimizin azlığı ve Karahayıt’ta yapılan fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi. Bu merkez ile ilgili merak edilen tüm konuları ve şehir için yaratacağı katkıyı Rektörümüz bizlerle paylaşacak.” dedi.
Üniversite- Sanayi İş Birliğinin Ne Kadar Önemli Olduğunun Farkındayız
Toplantıda konuşan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “1,5 yılda üniversitemize güven duygusu sağlandı ki; bugün buradayız. Artık üretime geçme zamanıdır. Üniversite- sanayi iş birliğinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bugün Denizli Platformu ile bu toplantıyı yapabilir noktaya gelmek bizleri çok sevindirdi.” diye konuştu. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi için gerekli finansmanın sağlandığını belirten Rektör Kutluhan, 2022 yılının Haziran ayında merkezi açmayı hedeflediklerini belirtti ve Platform üyelerinden merkez ile ilgili gelen soruları cevapladı.
PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Denizli platformuna bir sunum yaptı. Sunumunda, Pamukkale Üniversite’sinin mevcut durumundan ve projelerinden bahseden Yüksel, “Ortalama insan yaşı erkeklerde 80, kadınlarda 85 oldu ve artık ileri yaşta farkı farklı hastalıklar insanları bekliyor. Önceden tüberküloz gibi hastalıklardan insanlar ölüyordu artık o hastalıklardan ölenler olmadığını hepimiz biliyoruz. Günümüzde kalp krizi kanser gibi hastalıklarla mücadele ediyoruz. Bu yüzden sürekli araştırma ve çalışmalar yapmalıyız.” dedi.
Bizi Bekleyen Çok Önemli Projelerimiz Var
Dört ana büyük projemiz var diyen Yüksel, “Büyük projelerimizden birisi çocuk hastanesi. Toplumumuzun gelişmesi için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için çocuk hastanesi eksiğimiz var. Türkiye genelinde çocuklara böbrek nakli yapan 5 hastaneden biriyiz. Şimdiye kadar 17 çocuğa böbrek nakli yaptık. Anneyi bebeğinden ayırmadan tedavi yapabilmek için anne oteli yapmak istiyoruz. Annenin yanında bir çocuğun tedavisini yapmak daha kolay. Özel metabolik hastalıklar ve çocuk yanık merkezi kurmamız gerekiyor. Ayrıca Denizli bir sanayi şehri bundan dolayı üniversitemizde yanık merkezimizin olması gerekiyor. SMA hastalarının tedavisi büyük maliyetler gerektiriyor ama merkezi kurmak bu kadar masraflı değil. SMA tedavi merkezimizi de kurabiliriz. Bilimsel araştırmalar merkezi projemiz var. Bu projemizi de hayata geçirebilirsek kentimiz ve ülkemiz için güzel bir projeye imza atmış olacağız. Türkiye’de aşı yapmaya cesaret edebilen tek hastane Kayseri üniversitesi hastanesi oldu. Çünkü üniversitenin bilimsel araştırma merkezi vardı. Bu araştırma merkezleri, sanayilerinin desteği ile sağlandı. Biz de iş insanlarımızın destekleri ile güzel projelere imza atacağımıza inanıyoruz.” dedi.
Toplantı bitiminde tekrar söz alan Platform Dönem Sözcüsü ve DSO Yönetim Kurulu Başkanı, Platform’un gündemindeki diğer iki konu için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başta olmak üzere ilgili yerlere yazıların yazılmasını önerdi. Keçeci, hem demiryolu bağlantısının hem de havayolu seferlerinin Denizli için hayati önem taşıdığının altını çizdi. Toplantıya katılan tüm üyelerin fikir birliği ile iki konu hakkında gerekli yerlere yazılı başvuruların yapılması kararlaştırıldı.
Yorum Yazın