MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

PAÜ, Çevreye Duyarlı Projeleri Hayata Geçirmeye Devam Ediyor

Ana SayfaDenizli GündemPAÜ, Çevreye Duyarlı Projeleri Hayata Geçirmeye Devam Ediyor
PAÜ, Çevreye Duyarlı Projeleri Hayata Geçirmeye Devam Ediyor

Geliştirdiği “Sıfır Atık” projeleriyle çevrenin korunmasına katkı sağlayan Pamukkale Üniversitesi, organik atıkların kompost ürünlere dönüştürülerek geri kazanılmasını sağlayan Kompost Üretim Ünitesi’ni faaliyete geçirdi.

27 September, 2019, Friday 05:51 3321
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkların kontrol altına alınması ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hayata geçirdiği “Sıfır Atık” projesine Pamukkale Üniversitesi ilk andan itibaren yaptığı çalışmalarla destek vermeye devam ediyor. Doğa dostu bez çanta uygulaması, plastik atıkların üniversite kantinlerinde ikrama dönüştüğü “Atıkmatik” cihazlar gibi doğa dostu çalışmaları hayata geçiren Pamukkale Üniversitesi, faaliyete geçirdiği Kompost Üretim Ünitesi ile organik atıkları kompost ürünlere dönüştürerek geri kazanımını sağlıyor.

Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Merkez Yerleşkesi’nde kurulan Kompost Üretim Ünitesi’ni Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ziyaret etti. Ziyarette, Rektör Prof. Dr. Bağ ve beraberindeki heyet proje yürütücülüğünü üstlenen ve projenin hayata geçmesindeki süreci yakından takip eden Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Gürkan Semiz’den tesis hakkında bilgi aldı.

Hizmete giren kompost üretim tesisi hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ülkemizin 2023 vizyonu ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrolünü sağlayıp gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için hayata geçirilen “Sıfır Atık” projesini ilk uygulamaya başlayan üniversitelerden biri olmanın mutluluğu yaşadıklarını ifade ederken Pamukkale Üniversitesi Yönetimi olarak yapılan bilimsel çalışmalar ve AR-GE çalışmaları, yenilikçi eğitim anlayışı, doğa ve hayvan dostu projelerle hem milli ekonomiye katkı sağlamayı hem ülkemizi bilimde, sanatta ve sporda dünya ülkeleri arasında üst sıralara taşıyacak bireyler yetiştirmeyi hem de dünyanın tüm canlılara ait olduğunun bilinciyle gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefiyle çalışmalarına yön verdiklerini söyledi. Bugüne kadar gerçekleştirdikleri projelere bundan sonra da yenilerini eklemeye devam edeceklerini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Bağ, yakın bir zamanda Pamukkale Üniversitesi Botanik Bahçesi Projesi’ni hayata geçireceklerinin de müjdesini verdi.

Tüm birimlerden toplanan cam, plastik, metal ve kâğıt atıkların ayrıştırılarak ayrı ayrı depolandığı Atık Toplama Merkezi bünyesinde faaliyete geçen Kompost Üretim Ünitesi’nde kompost ürüne dönüştürülen organik atıklar, daha sonra üniversite yerleşkesinde bulunan park ve bahçelerde ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarında kullanılacak. Kompost ürünler; erozyon kontrolü, toprağı havalandırma ve su tutabilme kabiliyetlerinin yanında gübre kullanımını azaltarak ekonomik faydalar da sağlamaktadır.

PAÜÇevreyeDuyarlıProjeleriHayataGeçirmeyeDevamEdiyor
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti
DSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 2026 YILININ İLK TOPLANTISINI MODEL FABRİKADA GERÇEKLEŞTİRDİ
Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı
Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi
Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde
Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi
Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu
Denizli’de feci kaza; 2 genç hayatını kaybetti
Uşak-Denizli Karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Tavas Belediyesi afetlere karşı hazırlığını güçlendiriyor
Darıveren Mahallesi’nin içme suyu hattı yenileniyor
PAMUKKALE’DE MÜZİK KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
GİRİŞLER VE EĞLENCE ÜCRETSİZ!
PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BAYRAK SALDIRISINA ‘DEV’ TEPKİ
Denizli’de 5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti
Tavas'ın her noktası bayraklarla donatıldı
BAŞKAN ERDOĞAN’DAN BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRILARA SERT TEPKİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Uğur Mumcu anma gecesi
Denizli Büyükşehir’in çocuk şenliği coşkuyla başladı
MERKEZEFENDİ’DE KARNE SEVİNCİ ŞENLİKLE KUTLANACAK

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Denizli OSB Yönetimi vizyon projeleri ve yeni yatırımları anlattı

Çivril Belediye Başkanı Semih Dere vatandaşlar ile bir araya geldi

Çameli Belediyesinden kışa güçlü müdahale, yeni tuzlama aracı görevde

Merkezefendi Belediyesi personeline afet farkındalık ve çadır kurma eğitimi verildi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle