MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR38.7786
EURO43.8944
GR ALTIN4143.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

PAÜ, ADIM Üniversiteleri toplantısına katıldı

Ana SayfaEğitimPAÜ, ADIM Üniversiteleri toplantısına katıldı
PAÜ, ADIM Üniversiteleri toplantısına katıldı

ADIM Üniversiteleri Birliği Rektörler ve İdari Grup Toplantısı, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ev sahipliğinde, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile birliğe üye üniversitelerin Rektörleri ve idarecilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantının genel değerlendirme toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Kutluhan, olaylara istişare ile yaklaşmanın ve üniversitelerin faydaları uygulamalarını birbirlerine aktarmasının önemine dikkat çekti.

14 June, 2022, Tuesday 10:46 607Denizli
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

ADIM Üniversiteleri Birliği Rektörler ve İdari Grup Toplantısı, 19 üniversiteden 16’sının katılımıyla Kütahya ev sahipliğinde yapıldı. Dönem toplantısına Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ev sahipliği yaparken, iki gün boyunca devam eden toplantılar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla; rektörler, genel sekreterler ve idari birim yöneticileri nezdinde gerçekleştirildi.


“Öğretim elemanlarımızın yaşadıkları şehirlere fevkalade önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum”
İlk gün açılış töreni ile başlayan toplantıya Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) adına Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Genel Sekreter Yardımcıları; Bilal Bozoğlu ve Emine Yıkılmaz ile idari birimlerden yetkililer katıldı. Toplantıda konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2001 yılında 4 üniversiteyle kurulan ADIM Üniversiteleri Birliği’nin bugün 19 üniversiteyle eğitim-öğretim, Ar-Ge, teknik hizmetler ve sosyal- kültürel hizmetler alanlarında üniversiteler arası iş birliğini geliştirdiğini ve ortak girişimlerde bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Erol Özvar, “Kampüsün içinde değil ama şehrin içinde yaşamak suretiyle öğretim elemanlarımızın yaşadıkları şehirlere fevkalade önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Siz değerli yöneticilerden, rektör arkadaşlarımdan beklediğim önemli hususlardan biri de bünyenizdeki öğretim elemanlarının sadece laboratuvarlarda, sadece dersliklerde, sadece ofislerde çalışmalarını sağlamak değil, en az bunun kadar içinde yaşadıkları şehirle temas ettirecek mutlaka vesileler meydana getirmeniz, etkinlikler, toplantılar tertip etmeniz, bölgenin insanlarıyla, hocalarımızı ve öğrencilerimizi bir araya getirerek şehrin gelişmesine katkı sağlamanızdır. Hocalar, tabiri caizse fildişi kulelerinde yaşayan insanlar değildir. Eski geleneklerde olduğu gibi öğretim elemanları, bilim insanları, insanlarla temas ederek, sosyalleşerek, ürettiği bilgiyi ve tecrübeyi çevresine mutlaka aktarmak ve onlarla etkileşim içine girmek zorundadır” dedi.

Prof. Dr. Özvar, üniversitelerden sahip olmalarını bekledikleri en önemli misyonların başında, bulundukları şehirlerin iktisadi gelişmelerine ve sınai kalkınmalarına, ellerindeki bilgi birikimi, beşeri sermayeleri ve akademik kadrolarıyla destek vermelerinin geldiğini sözlerine ekledi.

Açılış törenin ardından program, rektörler, genel sekreterler, basın müşavirlikleri, kalite koordinatörlükleri, öğrenci işleri daire başkanlıkları, personel daire başkanlıkları, hukuk müşavirlikleri, kütüphane daire başkanlıkları ve bilgi işlem daire başkanlıkları arasında gerçekleştirilen toplantılar ile devam etti. Toplantının ikinci gününde ise gerçekleştirilen genel değerlendirme toplantısında tüm idari birimlerin sunumları ile alınan yeni kararlar tüm katılımcılar ile paylaşıldı.

“Üniversitemizde tüm işlerimizi istişare yönetimini kullanarak yapmaya gayret ediyoruz”
ADIM Üniversiteleri Birliği Rektörler ve İdari Grup Toplantısı kapanış oturumuna katılan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, genel değerlendirme toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında bilgiyi paylaşmanın ve sorunların çözümünde fikir almanın önemine değinirken, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Rektörler olarak bizler, daha çok üniversitelerin misyon ve vizyonu ile ilgili çalışmalar yapıyor, üniversitelerimizi çok daha iyi noktalara taşımak adına çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Ancak, bir şeyin kuralına, yönetmeliğine ya da kanununa göre işleyişi noktasında diğer üniversiteler ile ortak bir akıl yürütmek son derece önemlidir. Bizler, Üniversitemizde de tüm işlerimizi istişare yönetimini kullanarak yapmaya gayret ediyoruz. Bu tür toplantılarda ortak kararlar almak, üniversitelerin faydalı uygulamalarını birbirlerine aktarması, birlikten güç doğar prensibi uyarınca son derece önem arz etmektedir. Bu toplantıların, idareciler nezdinde yapılıyor olması üniversitelerimiz için çok büyük bir avantaj. Çünkü idari yöneticilerimiz karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuyorlar. Rektörlük görevini sürdürdüğüm sürece inşallah bu toplantılara katılmak nasip olur. YÖK Başkanımız ile de verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Kendisi tüm üniversitelere gitmeye gayret gösteriyor. Çok iyi bir başkanımızın olduğunu bu toplantılarda bir kez daha anlamış oldum. Olaylara çözümcül yaklaştığına bizzat şahit oldum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

İranlı üç arkadaşların klima kavgası cinayetle sonlandı
İranlı üç arkadaşların klima kavgası cinayetle sonlandı
Fatih Erbakan’dan Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür
Fatih Erbakan’dan Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür
Meltem Leylekoğlu, Tavas'ta hayranlarıyla buluştu
Meltem Leylekoğlu, Tavas'ta hayranlarıyla buluştu
Huzur denetiminde 58 işyerinden 15'ine işlem yapıldı
Huzur denetiminde 58 işyerinden 15'ine işlem yapıldı
Aşırı hız yüzünden refüjdeki ağaca çarpan otomobil hurdaya döndü: 1 yaralı
Aşırı hız yüzünden refüjdeki ağaca çarpan otomobil hurdaya döndü: 1 yaralı
Sokakta başlayan tartışma evde cinayetle sonlandı
Sokakta başlayan tartışma evde cinayetle sonlandı
Acıpayam'da düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 1 yaralı
Acıpayam'da düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 1 yaralı
Fatih Erbakan önce bulvar ziyareti yapacak ardından Çavuşoğlu ile görüşecek
Fatih Erbakan önce bulvar ziyareti yapacak ardından Çavuşoğlu ile görüşecek
Parkta iki genç kızı taciz eden şüpheli gözaltına alındı
Parkta iki genç kızı taciz eden şüpheli gözaltına alındı
Denizlispor’da dertler bitmiyor
Denizlispor’da dertler bitmiyor
Çameli’nden Başkan Böcek’e ‘Sakin Şehir’ teşekkürü
Çameli’nden Başkan Böcek’e ‘Sakin Şehir’ teşekkürü
Honaz’da yılan paniği
Honaz’da yılan paniği
Nihat Sırdar Denizli'ye geliyor
Nihat Sırdar Denizli'ye geliyor
Çameli ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personel alımı yapacak
Çameli ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personel alımı yapacak
6 İlçede Elektrik Kesintisi
6 İlçede Elektrik Kesintisi
Kırsala 200 kilometrelik asfalt yatırımı
Kırsala 200 kilometrelik asfalt yatırımı
Beyağaç Time başlıyor
Beyağaç Time başlıyor
Milletvekili Ün, "İklim kanunu çiftçiye, besiciye darbe vuracak"
Milletvekili Ün, "İklim kanunu çiftçiye, besiciye darbe vuracak"
Deve güreşlerinin şampiyonu yaza hazırlanıyor
Deve güreşlerinin şampiyonu yaza hazırlanıyor
Baklan'da 9 yaşındaki Tevfik Yağız trafik kazasında hayatını kaybetti
Baklan'da 9 yaşındaki Tevfik Yağız trafik kazasında hayatını kaybetti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EĞİTİM

Elif Öğretmen’e İngiltere’den büyük ödül

Merkezefendi Belediyesi eğitim öğretim burs sonuçlarını açıkladı

DTO personeline işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi verdi

Denizli'de 5 yeni mesleki eğitim alanı açılması teklif edildi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle