MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

PAÜ 191 Üniversite Arasında 37. Sırada

Ana SayfaEğitimPAÜ 191 Üniversite Arasında 37. Sırada
PAÜ 191 Üniversite Arasında 37. Sırada

TÜBİTAK’ın hazırladığı 2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı. Bu endekse göre PAÜ, 191 üniversite arasında 37’nci sırada yer aldı. Ege bölgesinde yer alan üniversiteler arasında ise PAÜ, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ardından dördüncü sırada bulunuyor.

23 December, 2021, Thursday 08:26 4444
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan 2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen Etki Analizi Çalışmaları Değerlendirme Çalıştayı’nda açıklandı. Öğretim üyesi sayısı 50'nin üzerinde olan 191 üniversiteden toplanan verilerin titiz çalışmalar ile değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkarılan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile ilgili olarak Bakan Varank açıklamasında şunları kaydetti: “TÜBİTAK öncülüğünde yürütülen bu çalışmaya, Bakanlığımız, YÖK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, TAGEM, TENMAK, TÜBA, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve üniversitelerimizin de aralarında bulunduğu 287 kurum katkılarını sunmuştur."

Endeksin sonuçlarının bu yıl ilk defa etkileşimli grafikler ile TÜBİTAK web sitesinden açıklanacağını belirten Bakan Varank, bu sayede üniversitelerin kendilerini hem ortalama değerlerle, hem de diğer üniversitelere görece kıyaslayabileceklerini vurguladı. Endeks kapsamında kullanılan göstergeler, ağırlıklar ve yönteme ilişkin detaylı bilgilere yine TÜBİTAK’ın web sayfasından ulaşılabileceğini aktaran Bakan Varank, “Nihayetinde bu seneki endeksimizde, ‘bilimsel teknolojik araştırma yetkinliği’, ‘fikri mülkiyet havuzu’, ‘işbirliği ve etkileşim’ ile ‘ekonomik ve toplumsal katkı’ olmak üzere dört boyutta 23 göstergeye göre sıralamamızı yaptık.” diye konuştu.

Üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasının, böylelikle de girişimcilik ekosisteminin gelişmesinin hedeflendiği endekse göre; Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 83,7 puanla ilk sırada yer aldı. Sabancı Üniversitesi 75,7 puanla ikinci, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ise 72,5 puanla üçüncü oldu. Bu sıralamada PAÜ, toplamda elde ettiği 38.39 puan ile 37. sırada yer alarak köklü birçok üniversiteyi geride bıraktı. Ege bölgesinde yer alan üniversiteler arasında ise PAÜ, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ardından dördüncü sırada yer aldı.

Rektör Kutluhan: “Üniversitelerimizin girişimcilik ve yenilik odaklı bu tür rekabeti, elbette tüm ülkemizin faydasına sonuçlar doğuracaktır.”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Girişimcilik konusu, ülke olarak bizlerin rekabet gücü yüksek ürünler ile dünya pazarında yer alabilmemiz açısından büyük önem arz etmektedir. Girişimci beyinlerin, yeni iş fikirlerinin nihai ürüne dönüştürülebilmesi konusunda projelerini bir bir hayata geçiren Üniversitemiz, rüştünü ispat etmiş, tüm dünyaya önemli ölçekte ihracat yapan ve iç piyasanın da ihtiyaçlarını karşılayan sanayimizden bunun yanında şehrimizin tüm kesimlerinden aldığı güç ve ortaklıklar ile yeni fikirlere rehber olmaya devam edecektir. Sanayinin Ar-Ge taleplerine yanıt vermeyi sürdüren Üniversitemiz, Nanoteknoloji alanındaki çalışmaların devam ettirildiği ve gelişim sürecini devam ettiren Pamukkale Teknokentimiz ile birlikte girişimci beyinlerin yenilikçi fikirlerini hayalin birkaç adım ötesine götürmelerinde elinden gelen desteği vermeye, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hazırdır. İleri teknolojileri içerisinde barındıran fikirler, inanıyorum ki hedeflerimiz arasında bulunan hangar tipi teknokent modelimiz ile katma değeri yüksek, dünya pazarında adından sıkça söz ettiren ve ülkemizin ihracat potansiyeline önemli katkılar koyacak ürünlere dönüşecektir. Bizler, yönetim olarak TÜBİTAK ve diğer kurumların hazırladığı performans değerlendirme raporlarını önemsiyor ve her yıl performansımızı bir üst seviyeye çıkartmak için gayret gösteriyoruz. Bu tür raporlar, mevcut durumumuzu görmek, ileriye yönelik rotamızı belirlemek adına son derece önemlidir. Üniversitelerimizin, girişimcilik ve yenilik odaklı bu türden rekabeti, elbette tüm ülkemizin faydasına sonuçlar doğuracaktır. Üniversitemizin gelişimine katkı veren akademisyen ve araştırmacılarımızı kutluyor, kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum.”

PAÜ191ÜniversiteArasında37.Sırada
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı
Merkezefendi'de off-road heyecanı yaşandı
Lykos Yarı Maratonu sporcuları Pamukkale'de buluşturdu
Kızı için 55 milyonluk malından olan kadın hukuk mücadelesini kazandı
Başkan Dere, şap hastalığından mağdur olan aileleri yalnız bırakmadı
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
29 EKİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
16 yaşındaki Bennur’dan 2 gündür haber alınamıyor
Çocuklarını görmek için gitti, satırlı saldırıya uğradı
SOLOTÜRK'ten Pamukkale semalarında Cumhuriyet coşkusu
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR 29 EKİM
Menderes Bulvarı trafiğe kapanıyor
Genç milli boksör Avrupa üçüncüsü oldu
Denizli merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı
Hayat Boyu Öğrenme ve Uluslararası İş Birlikleri
İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları
Başkan Arslan’dan Kaymakam Çelik’e hayırlı olsun ziyareti
Buldan polisi vatandaşı uyardı
Çıntar toplamak için gittiği ormanda ölü olarak bulundu
Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Özel görevine başladı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EĞİTİM

Hayat Boyu Öğrenme ve Uluslararası İş Birlikleri

Denizli’de çocuklar geleceği bugünden inşa ediyor

Denizli Büyükşehir’den kadın girişimciler için “E-Ticaret Yolculuğu” eğitimi

PAMUKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT KURSLARI BAŞLIYOR

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle