Pamukkale Belediyesi, ilçede bulunan 68 mahalle arasında yarışma düzenleyerek en çevreci mahalleyi belirleyecek. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Atık elektronik eşyalar ile atık lambaların çöp olmadığı bilincini oluşturmak için ‘Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor’ adlı yarışma düzenliyoruz” dedi.
Pamukkale ilçesinde sağlıktan, güvenliğe; turizmden, eğitime; spordan, sosyal belediyeciliğe her alanda öncülük ederken, çevreye duyarlı olduğunu her projesinde dikkat eden Pamukkale Belediyesi, yeni yarışmasıyla doğa dostu olduğunu bir kez daha gösteriyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, göreve geldikleri günden bugüne daha yaşanabilir bir Pamukkale için çalışırken birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerine dikkat çekti. “Bugüne kadar yaptığımız her projede önceliğimiz çevreye karşı duyarlılık” diyen Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi kurulduğu günden bu yana, hem bitkisel atıkların toplanması hem de ambalaj atıklarının ayrıştırılması noktasında muhtarlıklar aracılığıyla ve okullarda seminerler düzenleyerek bilgilendirme çalışmaları yapmaya devam etti. 2017 yılında 10 bin 720 litre atık yağ, 10 milyon 356 bin 816 kg ambalaj atığı toplandı. Pamukkale Belediyesi olarak, çevreye duyarlılık noktasında ambalaj atıkları, elektronik atıklar, atık yağ kısacası geri dönüşümü olabilecek her konuda ilçede bulunan okullarda seminerler ve okullar arası atık pil, atık yağ yarışmaları düzenledik. Bunlara ek olarak yine çevre duyarlığı adına önemli bir proje başlatıyoruz. ‘Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor’ yarışması ile toplumda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz” dedi.
ELEKTRONİK ATIKLAR MUHTARLIKLARDA TOPLANACAK
‘Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor’ yarışmasının amacı ilçe genelinde elektronik atık konusunda farkındalık yaratmak. Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği yarışmada vatandaşlar evlerinde bozuk, kullanılmayan elektronik atıkları muhtarlıklara teslim edecek. 3 Eylül 2018 tarihi itibari başlayan yarışma, 28 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecek. Yarışma, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği madde 15’e göre 5.grup aydınlatma ekipmanları ve 6.grup küçük ev aletleri, elektrikli ve elektronik aletler, oyuncuklar, spor ve eğlence ekipmanları, izleme ve kontrol aletleri atıklarını kapsıyor. Yarışma kapsamında toplanan atıklar Pamukkale Belediyesi’nin toplama sistemine verilecek, görevlilerce tutanaklar ile ayrı olarak kayıt altına alınacak. Dereceye girenler toplanan tutanaklardan belirlenebilirken, gerekli görülmesi halinde mahalle nüfusları da dikkate alınacak. Atık kategorisine göre en çok atık toplayan muhtarlıklar ödüllendirilecek.
TOPLANAN ATIKLAR GERİ DÖNÜŞEME GİDECEK
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hem ilçede yaşayan vatandaşların hem de muhtarlıkların geri dönüşüm konusunda daha da duyarlı olmalarının amaçlandığı yarışma kapsamında, vatandaşlar evlerinde bulunan bozulmuş, atıl durumda olan, çöpe gidecek olan tüm aydınlatma ekipmanları, küçük ev aletleri, büyük ve sabit sanayi aletleri hariç olmak üzere elektrikli ve elektronik aletleri, oyuncuklar, eğlence ve spor ekipmanları, izleme ve kontrol aletlerini kapsadığını belirtti. Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak belediyecilik hizmetleri kapsamında elektronik atıkları da topladıklarını ancak halkın bu konuda farkındalığının olmadığına dikkat çekerek, “Amacımız, halkımızı atık yağ, ambalaj atığı gibi atıkların toplanabilirliğinin yanında atık elektrikli, elektronik eşyalar ile atık lambaların çöp olmadığı, bu atıkların belediyeler tarafından oluşturulan merkezlere verilebileceği ile bilinirliliği noktasında toplumda farkındalık oluşturmak. Bu yarışma ile Pamukkale’de en çevreci mahallemizi belirleyeceğiz” dedi. Bu arada yarışma ile ilgili detaylı bilgiler www.pamukkale.bel.tr adresinde yer alıyor.
Yorum Yazın