MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, "8. Marina Mavi Bayrak Sorumluları Eğitimi" başladı.
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından, ilçedeki bir otelde gerçekleştirilen etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin birçok ilinden marina yetkilisi katıldı.
Katılımcılara, mavi bayrak programında kamu kurumlarının rolü, mavi bayraklı marinalarda çevre yönetimi, yeni kriterler, marinalarda sürdürülebilirlik ve mavi bayrak hakkında bilgi verildi.
TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, mavi bayrak programlarının sadece marinaları ilgilendirmediğini, marinalarda üretilen atıkların bertaraf edilmesi için belediyelere de çok büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü söyledi.
Marinalarda oluşan atık yağların ve diğer zararlı atıkların son derece tehlikeli olduğunu aktaran Epikmen, "Bunların çevreye karışmadan bertaraf edilmesi gerekiyor. Marinalarımız bu konuda son derece duyarlı. Belediyelerimiz de duyarlı. Bu konuda yoğun bir çalışma yapmamız gerekiyor." diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Projesi Şube Müdürü Hülya Çakır da 2017'de Türkiye'de 900 milyon ton hammadde, 31 milyon ton da atık madde toplandığını kaydetti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür ve Turizm Uzmanı Grup Sorumlusu Cahit İşcen ise 2017 sonu itibarıyla Türkiyeyi en çok ziyaret eden ülkeler arasında, Rusya, Almanya ve İran olduğunu anlattı.
İşcen, Türkiye'nin dünyada en çok turist çeken ülkeler sıralamasında ilk 10'da yer aldığını belirtti.
Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu da Bodrum'un, Türkiye genelinde en fazla mavi bayrağa sahip ilçe olduğunu vurguladı.
Çeşitli eğitim sunumlarıyla devam eden etkinlik, 11 Mayıs'ta sona erecek.
Yorum Yazın