MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

“Milli Benliğini Bulamayan Milletler Başka Milletlerin Avı Olacaktır.”

Ana SayfaEğitim“Milli Benliğini Bulamayan Milletler Başka Milletlerin Avı Olacaktır.”
“Milli Benliğini Bulamayan Milletler Başka Milletlerin Avı Olacaktır.”

Pamukkale Üniversitesi Tarih Topluluğu’nun düzenlediği “Tarihsel Süreçte Ermeni Meselesi” adlı konferansın konuğu Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karayaman oldu.

30 March, 2019, Saturday 06:44 3147
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Günümüzde temel dayanağı olmayan, Türkiye’nin üniter yapısı üzerinde hesapları olan bazı Batılı ve komşu ülkelerin kullandıkları Ermeni Sorunu’nun anlatıldığı konferans Fen Edebiyat Fakültesi İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ermeni Sorunu diye ortaya atılan meselenin tarihe bir gönderme yapılarak tarihle ilişkilendirilmesinden ötürü biz tarihçileri çok ilgilendiriyor, ifadeleri ile konuşmasına başlayan Prof. Dr. Karayaman; “Meselenin doğrusunu önce biz kendimiz bileceğiz ki yarın öğrencilerimize de doğru bir şekilde aktarabilelim. Bu bağlamda Tarih Topluluğu’ndan böyle bir teklif gelmiş olması bizim için son derece heyecan verici oldu.” dedi.

Ermeni Sorunu ve tarihsel gelişim sürecinin aşamalarının ele alındığı konferansta; Ermeni iddiaları ve amaçları, I. Dünya Savaşı döneminde Ermeni isyanlarının ortaya çıkış noktası ve Tehcir, Ermeni ayrılıkçılığı ve komiteler, Kurtuluş Savaşı Dönemi’nde Ermeni Sorunu, Cumhuriyet Dönemi Türk- Ermeni Sorunu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Ermeni Sorunu ile ilgili yapması gereken hususlar ele alındı.

Konu Ermeni Meselesi olunca ne istiyor bunlar sorusunun ilk cevabı 4T’dir, (Tanıma, Tanıtma, Tazminat, Toprak) diyen Prof. Dr. Mehmet Karayaman sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’yi işlemediği bir suçtan dolayı hak etmediği ağır bir ithamla mahkûm etmek istiyorlar. Bütün koparttıkları gürültünün altında bunlar yatıyor. Son 15-20 yılda Türkiye doğru bir strateji uygulamaktadır. Bu tarihi bir olaydır ve tarihi belge-bilgilere dayanılarak incelenmelidir. Biz arşivlerimizi açtık siz de açın ve uluslararası bir komisyon kurulsun, onlar incelesin, görüşü hâkimdir. Doğrusu da budur. Türkiye ısrarla bunu söylüyor işte bu tez karşısında Ermeniler diyor ki: ‘Bu siyasi bir konudur, tarihi bir konu değildir; siyasetçiler çözecek.’ Siz tarihte cereyan eden bir olaydan dolayı ithamda bulunuyorsunuz ama buna dair belge bilgi sunmak yerine siyasi bir arenada Türkiye’yi bir şekilde sıkıştırarak o suçu kabul ettirmeye çalışıyorsunuz. Dolayısıyla Türkiye şu an doğru bir yerde arşivlerimizi açtık, yayınlarımız epey çoğaldı.” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Karayaman sözlerini şöyle bitirdi: “Dünya kamuoyunu sanal âlemde yapılan propaganda ile etkileyerek üstünlük elde eden Ermeni diasporasına bizler de sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanarak karşı propaganda ile yanıt vermeli, haklılığımızı bütün dünya kamuoyuna duyurmalıyız.”.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler programın sonunda, konuk konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Karayaman’a hediye takdim etmesiyle program sona erdi. 
 

“MilliBenliğiniBulamayanMilletlerBaşkaMilletlerinAvıOlacaktır.”
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı
Vali Coşkun: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe örnek olmuş bir liderdir"
Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı
Denizli’de zehir tacirlerine operasyon: 21 tutuklama
Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti
Kontrolden çıkan otomobil uçurumdan aşağıya yuvarlandı
Kuralları hiçe sayan sürücüler kameralara yakalandı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
10 KASIM DTO
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EĞİTİM

Hayat Boyu Öğrenme ve Uluslararası İş Birlikleri

Denizli’de çocuklar geleceği bugünden inşa ediyor

Denizli Büyükşehir’den kadın girişimciler için “E-Ticaret Yolculuğu” eğitimi

PAMUKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT KURSLARI BAŞLIYOR

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle