MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Milletvekili Ün; "Deprem felaketi kapıdayken yetkililer, yetkisizler gibi eli böğründe bekliyor"

Ana SayfaDenizli GündemMilletvekili Ün; "Deprem felaketi kapıdayken yetkililer, yetkisizler gibi eli böğründe bekliyor"
Milletvekili Ün; "Deprem felaketi kapıdayken yetkililer, yetkisizler gibi eli böğründe bekliyor"

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, TBMM'de yaptığı konuşmada, yaşanan ve yaşanması muhtemel depremlere dikkat çekerek, "Daha 6 Şubat depreminin yaraları sarılmamışken İstanbul gibi uzmanların ‘çağın beklenen depremi' dedikleri felaket her an kapımızı çalacakken yetkilisi de maalesef yetkisizler gibi eli böğründe bekliyor" dedi.

29 April, 2025, Tuesday 11:35 415
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt


Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, TBMM'de yaptığı konuşmada İstanbul depremi ve kanal İstanbul Projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'nin ciddi bir deprem kuşağında yer aldığını yaşayarak görmeye devam ettiklerini belirten Milletvekili Ün, "Deprem konusundaki muhatabımız hem uzun yıllar merkezî ve yerel idareyi elinde bulunduran iktidarıdır hem de 2019'dan bu yana büyükşehirler dâhil olmak üzere depreme hazırlık babında kentsel dönüşüm sorumluluğunu üzerine almış olan muhalefetedir. Daha 6 Şubat depreminin yaraları sarılmamışken İstanbul gibi uzmanların ‘çağın beklenen depremi' dedikleri felaket her an kapımızı çalacakken yetkilisi de maalesef yetkisizler gibi eli böğründe bekliyor. Uzmanların ifadesiyle 1,5 milyonu İstanbul'da olmak üzere 6 milyon çok riskli konutun olduğu, İstanbul'da acilen 600 bin konutun yıkılması gerektiği ifade ediliyor. Eyleme geçecek olanların kavgası yüzünden de vatandaşın gündemi, maalesef bu hayati gündemi yok sayılıyor. Vatandaş kentsel dönüşümdeki adaletsiz uygulamalar nedeniyle canı ile canının yongası arasında sıkıştırılıyor. Rant pastasından en büyük dilimi alanlarsa ‘Vatandaş beklentisini düşürsün' nasihatinde bulunuyor" diye konuştu.

"Emlak hırsıyla donanmış bir senaryo"
Türkiye'de yaşanan depremlerin zihinlerde diri tutulması gerektiğini hatırlatan Milletvekili Ün, "Bir ay önce bu kürsüden uluslararası kaynaklar da Kanal İstanbul'un yapılacağı yönünde bilgiler geçtiğini hatırlatmıştım. Şu an Mecliste AK Parti hariç tüm siyasi partilerin arşivlerinde ‘Kanal İstanbul' denen ve tamamen emlak hırsıyla donanmış bir senaryonun ortaya çıkartacağı vahim sonuçlara ilişkin raporlar mevcut. Ama gelin görün ki hâlâ bazı Körfez ülkelerinin televizyon kanallarında Kanal İstanbul reklamları dönmeye devam ediyor. Bu ülkedeki gayrimenkul şirketleri, bölgedeki konut ve arsa yatırımlarını ‘Benzersiz fırsatlar. Yatırımcılar için müjdeli haber. Proje planlandığı gibi ilerliyor. Büyük kazançlar vadediyor. Proje, 2025 itibarıyla bir canlanma yaşayacak. Geniş araziler imar planına dâhil edildi' sözleriyle pazarlıyor. Maalesef bu reklam filmlerinde, Cumhurbaşkanımızın Kanal İstanbul güzergâhında yaptığı uçak yolculuğu ‘Erdoğan'ın ziyaretiyle taçlanan' şeklinde ifadelerle pazarlaması yapılıyor. Kanalın iki yakasında inşa edilen Yenişehir bölgeleri de yatırımcı cenneti olarak gösteriliyor. O reklamdaki sanal cennetin hakikatte milletin cehennemi olacağından kimse korkmuyor mu? Millet, sizden, vergisiyle, yetki ve sorumluluklarınızı harekete geçirmenizi bekliyor, depreme karşı hazırlık yapmanızı bekliyor" ifadelerini kullandı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Pamukkale Üniversitesi’nde MEMNUNİYETSİZLİK derinleşiyor.
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu
Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı
Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı
Başkan Pütün başpehlivan Çokalı ziyaret etti
Honaz Belediyesi kaynakları verimli kullanarak 17 bin dönüm araziyi suya kavuşturdu
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın Ara Tatil Mesajı
Başkan Kumral; "Çocuklarımız için okullarımıza desteğimizi sürdürüyoruz"
Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı
Başkan Tatık ve ailesine yapılan saldırı karşılıksız kalmadı
Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu
Üreten kadınlar e-ticaret yolculuğuna devam ediyor Kadın girişimcilere “Telefonla Ürün Fotoğrafçılığı” eğitimi verildi
Çamelili sanatçısı Cemil Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
Turizm lisesi öğrencileri Almanya’da 90 günlük stajlarını tamamladı
Başkan Kepenek’ten Yaşlı Rehabilitasyon Merkezine anlamlı ziyaret
Babadağ'da sosyal tesis inşaatı hızla devam ediyor
Yakalanan kundakçı suçunu itiraf etti
Tavaslı gençleri spora yönlendirmek amacıyla ‘Gençlik İçin Harekete Geç’ projesi başlatıldı
Öğrenciler iklim değişikliğine dikkat çekti
Çivril’de tarlada oluşan obruk korkuttu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Pamukkale Üniversitesi’nde MEMNUNİYETSİZLİK derinleşiyor.

Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu

Çivril Belediyesi tüm çalışanları için promosyon anlaşması yaptı

Çameli Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle