MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Milletvekili Ün: "Çifte vatandaşlık sahibi Moşeler, İsrail’e savaş suçu işlemeye gidiyor"

Ana SayfaDenizli GündemMilletvekili Ün: "Çifte vatandaşlık sahibi Moşeler, İsrail’e savaş suçu işlemeye gidiyor"
Milletvekili Ün: "Çifte vatandaşlık sahibi Moşeler, İsrail’e savaş suçu işlemeye gidiyor"

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Meclis kürsüsünden çifte vatandaşların İsrail ordusunda görev almasının önüne geçilmesi gerektiğini savunarak, "Bazı Moşeler, İsrail’e savaş suçu işlemeye gidiyor. Bombaları atın, sonra dönüp hiçbir şey olmamış gibi yaşayın. Bu acil adım atılması gerekiyor" dedi.

19 June, 2025, Thursday 15:20 703
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup aynı zamanda İsrail vatandaşı olan kişilerin İsrail ordusunda görev almasını sert bir dille eleştirdi. Geçtiğimiz günlerde Mısır’da düzenlenen Küresel Refah Yürüyüşü ’ne katıldığını belirten Milletvekili Ün, "7 Ekim’den bu yana bu Meclis çatısı altında defalarca dile getirdik. Basın toplantısı düzenledik, soru önergeleri, kanun teklifleri verdik. Dedik ki: Türkiye, İsrail çifte vatandaşlarının savaş suçlarına karışmasını engellesin. Ay yıldızlı bayrağı taşıyan hiç kimse Gazze’ye yağan bombalarda pay sahibi olmasın istedik. Ama ne oldu? Bir adım atıldı mı? Hayır. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak fiilen şunu söylüyoruz: ‘Gidin, bombaları atın, çocukları katledin, sonra dönün burada yaşamınıza devam edin. Bu sadece yasal bir boşluk değildir, bu bir onur boşluğudur, bu bir devlet ciddiyeti boşluğudur. Bu konuda acil adım atılması gerekiyor" dedi.

"Savaş suçu işlemeye gidiyorlar"
Çifte vatandaşlığın sağladığı bu gri alanın, vicdanları yaralayan bir tabloya dönüştüğüne belirten Milletvekili Ün, özellikle hem Türk hem de İsrail vatandaşlığı taşıyan kişilerin İsrail ordusunda askerlik yapma zorunluluğuna dikkat çekti. Konuşmasında sadece hukuki değil, ahlaki ve siyasi sorumluluğa da işaret eden Milletvekili Ün, bu durumun bir "devlet ciddiyeti boşluğu" olduğunu savundu. Cumhur İttifakı bileşenlerinden HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun da bu yönde önerge verdiğini, ancak teklifin komisyonda bekletildiğini hatırlatan Ün, "Türkiye’de ‘Mehmetçik Gazze’ye’ sloganları atılıyor ama aynı anda Türkiye’den bazı Moşeler İsrail’e savaş suçu işlemeye gidiyor. Bu nasıl bir çelişki, nasıl bir aldatmaca? Gazze’de bir katliam görüntüsü ekranınıza düştüğünde hiç mi içiniz sızlamıyor? Önergeleri, komisyonun tozlu raflarına havale etmekle kalmadığınızı, yüreğinizin de toz tuttuğunu görüyoruz" diye konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli'de zehir taciri ve aranan şahsı yakalayan mahalle bekçileri ödüllendirildi
Çivril Belediyesi şap hastalığına karşı çiftçinin yanında
Denizli'de halk otobüslerinin ateşi yükseldi
Denizli OSB’den doğaya ve geleceğe yatırım
Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu
Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı
Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti
Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı
Çalışmayan motorunu yakıp, karşısına geçip izledi
Çocuk gelişiminde kırmızı bayraklara dikkat
Orman yangınında alevlere sütle müdahale etti
Denizli İdman Yurdu’nun 8 futbolcusu bahis listesinde yer aldı
Honaz ekonomisi Tarım ve Alışveriş Festivaliyle canlandı
Başkan Saruhan yönetimiyle birlikte Başöğretmenin huzuruna çıktı
Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Denizli'de zehir taciri ve aranan şahsı yakalayan mahalle bekçileri ödüllendirildi

Çivril Belediyesi şap hastalığına karşı çiftçinin yanında

Denizli'de halk otobüslerinin ateşi yükseldi

Denizli OSB’den doğaya ve geleceğe yatırım

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle