MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Milletvekili Şahin Tin; “EYT DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLDÜ”

Ana SayfaDenizli GündemMilletvekili Şahin Tin; “EYT DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLDÜ”
Milletvekili Şahin Tin; “EYT DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLDÜ”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Emeklilikte Yaşa Takılanları ilgilendiren düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştığını söyledi. Şahin Tin; “5 milyon çalışanımızı yakından ilgilendiren EYT düğümü çözüldü. Çalışanlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi.

01 March, 2023, Wednesday 15:10 1611
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştığını söyledi. Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili düzenlemenin ayrıntılarını paylaşan Milletvekili Şahin Tin, düzenlemede yaş sınırı olmadığını ve yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendirdiğini belirtti.

 

“YAŞ SINIRI YOK”

 

Düzenleme kapsamında emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacağını belirten Milletvekili Şahin Tin,  9 Eylül 1999 öncesinde işe girenlerin bu haktan yararlanacağını belirtti. Şahin Tin; “Uzun yıllardan beri üzerinde çalışılan 24 yıllık bir soruna daha neşter vurduk. Çalışanlarımıza verdiğimiz bir önemli sözü daha yerine getirdik. EYT konusunu herhangi bir yaş sınırlaması koymadan çözüme kavuşturduk. Prim günü ve sigortalılık süresi şartlarını taşıyanların bu düzenleme kapsamında aylık alabilmelerine imkân tanıyoruz. Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 30 gün içerisinde tekrar işe başlayan çalışanlar için ise yüzde 5 destek primi verileceğini de hatırlatmak istiyorum. Emeklilerimizin yaşam koşullarını iyileştirme konusunda da ihtiyaç duyulan adımları atmayı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

 

“5 MİLYON ÇALIŞANI İLGİLENDİRİYOR”

 

Sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilir, makul ve adil bir seviyeye getirilmesi için çok önemli reformlara hükümet olarak imza attıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; “2023 yılı içinde EYT kapsamında 2 milyon 250 bin çalışanımız emekli olabilecek. Düzenleme toplamda 5 milyon vatandaşımızı yakından ilgilendiriyor. Düzenlemeyi her türlü tartışmadan arındırıyor, çalışanlarımızın hakkının teslimini sağlıyoruz. Bununla birlikte emeklilerimizin 5 bin 500 liranın altında maaşı da olmayacak. EYT’lilerin kıdem tazminatına ilişkin ise Kredi Garanti Fonu’ndan destek sağlanabilecek. Ayrıca kadroya alınan işçiler ile işçi statüsüne geçirilenlerin aylık almaya hak kazanmaları halinde iş sözleşmelerinin feshini zorunlu tutan düzenleme de yürürlükten kaldırılıyor. Emeklilik başvuruları ise e-Devlet üzerinden veya SGK’ya bizzat yapılabilecek” dedi.

 

“HAK SAHİPLERİNE HAYIRLI OLSUN”

 

Düzenlemenin eski sistemdeki SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı ayırımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkesi kapsadığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Sosyal Güvenlik sistemini yönetilebilir hale getirmek için çok kapsamlı çalışmalara imza attık. Yeni düzenlemeyle sistemin mali yükü kaldırabilmesine ilişkin gerekli olan dengeleme yapıldı. Gerçeklikten uzak uygulamalar sebebiyle kamu bütçemiz geçmişte büyük yaralar almıştı. Ancak bizden önceki dönemde 1999’da ve bizim iktidarımız döneminde 2008’de yapılan çalışmalar ve verilen uğraşlar sayesinde bugün daha iyi seviyelere ulaştık. Atılan adımlar ülkemizin hakikatleri ve dünya gerçekleriyle örtüşür niteliktedir. Ülkemizin yatırımda, üretimde, istihdamda, ihracatta ve kamu hizmetlerinde daha iyi noktalara ulaşmasını sağlamak için her vatandaşımızın tecrübesi, bilgisi, emeği, katkısı tartışmasız yüksektir. Gayemiz, ülkemizin imkânları çerçevesinde vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmektir. Bunu da yapmanın gayretindeyiz. TBMM Genel Kurulu’nda emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili kabul ettiğimiz bu düzenlemenin ülkemize, milletimize, hak sahiplerine ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yola kontrolsüz çıkan otomobil, motosikletle çarpıştı: 1 yaralı
Alevlerin sardığı ev kullanılamaz hale geldi
Buldan’a iki yeni sağlık tesisi kazandırılacak
Fenerbahçe’yi eleyen Denizlili gençler dikkat çekti
Denizli OSB yeşil inovasyon teknolojilerine dikkat çekti
Denizli’de kamyonet evin bahçesine uçtu; 1 ölü 3 yaralı
Denizlili sporcu, vücut geliştirmede IFBB Pro Card sahibi oldu
DTO, Kırgız Cumhuriyeti temsilcileriyle ticari köprünün temellerini attı
Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı
Denizli’ye binlerce uyuşturucu hap getiren 3 tacir yakalandı
Genel Müdür Yıldırım, Denizli Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesini ziyaret etti
Başkan Erdoğan şehitler için taziye mesajı yayımladı
Denizli'de zehir taciri ve aranan şahsı yakalayan mahalle bekçileri ödüllendirildi
Çivril Belediyesi şap hastalığına karşı çiftçinin yanında
Denizli'de halk otobüslerinin ateşi yükseldi
Denizli OSB’den doğaya ve geleceğe yatırım
Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu
Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı
Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti
Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Yola kontrolsüz çıkan otomobil, motosikletle çarpıştı: 1 yaralı

Alevlerin sardığı ev kullanılamaz hale geldi

Buldan’a iki yeni sağlık tesisi kazandırılacak

Fenerbahçe’yi eleyen Denizlili gençler dikkat çekti

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle