ANKARA (AA) - ESİN IŞIK - Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm aday adaylarının partideki hukukçular grubunun denetiminden geçirildiğini belirterek, "Bu çerçevede 315 civarı aday adayının evraklarının incelenmesinin ardından başvurusu kabul edilmedi." dedi.
Aday adaylarının yüzde 98'inin üniversite ve üstü eğitim almış olduğunu ifade eden Yıldız, başvuruların çoğunun akademisyen, hukukçu, doktor, mühendis ve iş adamından oluştuğunu bildirdi.
MHP'nin 35 milletvekilinden 30'unun aday adaylığı başvurusu yaptığını aktaran Yıldız, diğer 5 milletvekilinin ise 3'ünün sağlık, 2'sinin de işleri sebebiyle başvuruda bulunmadığını söyledi.
Yıldız, aday adaylığı başvuru rakamlarına da değinerek, "Bin 815 aday adayı başvurusu var. Bunun aşağı yukarı 250'si kadın ve 20'si de engelli aday adaylarından oluşuyor." diye konuştu.
Bu arada MHP'ye aday adaylığı başvurusu yapmayan 5 milletvekilinin Ekmeleddin İhsanoğlu, Şefkat Çetin, Zihni Açba, Atilla Kaya ve Oğuz Tor oldukları öğrenildi.
Muhabir: Esin Işık

Okur yorumları 0
Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kişisel bilgi, hakaret veya reklam içeren yorumlara yer verilmez.
Bu yayın için yeni yorum alımı kapalıdır.