MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Memur-Sen'den 'sakal' talebi

Ana SayfaGündemMemur-Sen'den 'sakal' talebi
Memur-Sen'den 'sakal' talebi

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, "Üniversitede bir akademisyen ve mecliste bir vekil sakal bırakabiliyorsa, kamudaki adam da sakal bırakabilsin, kravat takma mecburiyetinde kalmasın." dedi.

14 March, 2018, Wednesday 07:15 1855
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

BİTLİS (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Üniversitede bir akademisyen ve mecliste bir vekil sakal bırakabiliyorsa, kamudaki adam da sakal bırakabilsin, kravat takma mecburiyetinde kalmasın." dedi.

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) düzenlenen "Memur-Sen Bitlis Buluşması"na katılmak üzere kente gelen Yalçın, Vali İsmail Ustaoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ardından Eğitim Bir-Sen Bitlis İl Temsilciliği hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Yalçın, burada yaptığı konuşmada, 11 hizmet koluyla bir milyon örgütlü kitleye ulaştıklarını söyledi.

Türkiye'nin en büyük örgütlü gücü haline dönüşen Memur-Sen ailesinin, üyeye, ülkeye ve insanlığa ilişkin hassasiyeti olan, kendini ödevli ve sorumlu hisseden bir kitle olduğunu anlatan Yalçın, "Özelde üyemiz, genelde ülkemiz, evrensel anlamda dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa, tamamına ilişkin hassasiyeti olan, bütün mazlum ve mağdurları sınır içi sınır ötesi diye ayırmaksızın hepsini mücavir alan içinde gören ve kendisini bu konuda sorumlu addeden bir kitleyiz." diye konuştu.

Yalçın, ne zaman kırılma anları olduysa, ne zaman millet iradesine kasteden ve milli iradeyi ipotek altına almaya çalışan kökü dışarıda girişimler olduysa, mutlaka Memur-Sen'in milletin ve milli iradenin yanında saf tuttuğunu vurguladı.

"Kral çıplak" diyerek vesayet odaklarını deşifre etmeyi kendilerine bir görev bildiklerinin altını çizen Yalçın, "Çünkü Türkiye'nin yaşadığı demokratik mücadele içinde şimdiye kadar ki her 10 yılda bir ihtilal ve darbe geleneği bu ülkeye çok şey ödettirdi, çok bedel ödetti. 'Bir daha bedeller ödenmesin' diye Türkiye, ileri demokrasi diye ifade edilen demokratik zemine ilişkin bir tahkimat yapabilsin ve millet de bu anlamda rahat edebilsin diye bir mücadele veriyor." ifadesini kullandı.

Yalçın, kamuda başörtüsünün çözülmesi, üniversitelerden turnikelerin sökülmesi, üniversite bahçelerinin kışla olmaktan çıkarılıp kampüse dönüştürülmesi, pankart altında yürüyen rektör dönemlerinin sona ermesi, bu tip aymazlıklar ve saçmalıklar olduğunda en yüksek düzeyde tepkinin verilmesi, kat sayı ve adaletsizliğinin geride bırakılması, meslek liselerinin önünün açılması, imam hatiplerle ilgili milletin hassasiyetinin yeniden nüksetmesi ve yolunun yeniden açılması gibi birçok konuda Memur-Sen olarak bu ülkenin demokratikleşmesine katkı sunduklarını dile getirdi.

Kenan Evren'den kalma bir yönetmelikle hizaya sokulmak istemediklerini dile getiren Yalçın, şöyle devam etti:

"Üniversitede bir akademisyen ve mecliste bir vekil sakal bırakabiliyorsa, kamudaki adam da sakal bırakabilsin, kravat takma mecburiyetinde kalmasın. Bitlis'ten bu vesileyle hükümete çağrıda bulunuyorum. İki yakamızı bir araya getirmek için illa kravat takmak zorunda bırakmayın. Temel hak ve özgürlükler noktasında bu yönetmelik yeniden ele alınsın. 82 model Kenan Evren yönetmeliği ile idare edilmemiz yakışık almaz. Bunu da buradan bir kez daha ifade ediyorum."

"Memur-Sen, bu ülke için bir teminattır"

Daha sonra BEÜ'deki "Memur-Sen Bitlis Buluşması"na katılan Yalçın, bu coğrafyanın yeniden sancılar ve travmalarla yüzleştiğini ve yeniden imtihan edildiğini dile getirdi.

"28 Şubat'ta siyonizm Türkiye'de operasyon çektiğinde ve bir hükümeti alaşağı ettiğinde, Türkiye'deki emek örgütleri o sürecin sivil ayaklarını oluşturarak postmodern darbe sürecini sırtlarında taşıdılar." diyen Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhuriyet tarihinin en fazla zammının verildiği dönemi söylüyorum. Sorun ücret değil. Demek ki bu ülkede sorun dik durabilmekte, doğru iş yapabilmekte ve doğru istikamette yürüyebilmektedir. Bu anlamda Memur-Sen, bu ülke için bir teminattır. Milletin iradesine karşı bir kalkışma varsa, bu anlamda milletin yanında saf tuttu. Onun için 15 Temmuz maliyet hesabı yapmadık, hesabi davranmadık. Hasbi şekilde ilk sokağa çıkan kuruluş olarak canlı yayında ve sosyal medyadan mesajlarımızı verdik. Sabahlara kadar bu ülkede özgürlük mücadelesine en ciddi katkıyı sunan sivil toplum örgütü olduk."

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.

Muhabir: Şener Toktaş, Ahmet Okur

Memur-Sen'den'sakal'talebi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli’de temizlikte yeni dönem Ortak kullanım çöp konteynerleri hizmete girdi Kent estetiği ve çevre sağlığı için örnek uygulama
Denizli Büyükşehir’den üreticilere Macar fiği desteği İl genelinde 681 üreticiye toplam 44 ton tohum dağıtımı başladı Başkan Çavuşoğlu: Üreticimizi baş tacı etmeye devam edeceğiz
Başkan Pütün; "Zeytinyağı üretim tesisimizde yeni sezon başladı"
Öğrenciler ara tatili Bilim Kampı’nda değerlendirecek
Ortağı cinayetten tutuklanan oto galeri kundaklandı, 5 araç küle döndü
Buldan'ın tescilli kestanesinde hasat zamanı
Denizli’nin Ekim ihracatı 413 milyon dolar oldu
Denizli Büyükşehir ara tatilde öğrencilerin yanında Öğrenciler ara tatili Büyükşehir ile daha verimli geçirecek
Güney’de kesintisiz ve sağlıklı içme suyu dönemi başlıyor Güney’e 7 Milyon TL’lik içme suyu yatırımıyla kalıcı çözüm
Denizli Büyükşehir’in LGS ve YKS test kitabı destek müracaatları başladı Denizli Büyükşehir ile eğitimde fırsat eşitliği
DTO, Kızılay Haftasında kan bağışının önemine dikkat çekti
Denizli Büyükşehir’den Japonya ile afet yönetimi iş birliği Denizli ile Japonya arasında afet yönetimi köprüsü kuruldu
Büyükşehir’den 10 Kasım’a özel anma programı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Ata’ya saygı dolu etkinlikler
DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu
Honaz’ın meşhur cennet hurmasının cips olarak sofralara yolculuğu başladı
Üretimden kopamayan Başkan Pütün; "10 yıl sonra tarım üretimi yapacak kimse kalmayacak"
Siber devriyelere takılan 353 şüpheli yakalandı
Denizli’de 251 bin hayvan şap hastalığına karşı aşılandı
DSO KASIM MECLİSİ: NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İÇİN ORTAK AKIL ÇAĞRISI
MAKSİAD’tan Denizli Model Fabrika’ya Ziyaret

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle