Mesajında; Hayatını milletine, değerlerine vakfeden Mehmet Akif’in gerçek manada fedakar bir dava adamı, mükemmel bir hatip ve eşsiz bir vatan şairi olduğunu söyleyen Başkan Filiz; “Ebedi aleme irtihalinin yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diliyor, kendisini hürmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.
Mehmet Âkif Ersoy’un 20 Aralık 1873'te İstanbul'da dünyaya geldiğini ve 27 Aralık 1936'da İstanbul'da hayatını kaybettiğini belirten Başkan Filiz: “Şairliğinin yanı sıra, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi ve siyasetçi olan "Vatan Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile anılan Akif’in ilim, irfan geleneğimizin en mühim halkalarından biri olduğunu vurguladı.
Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:
“Samimi, sahici kişiliği, tertemiz ahlakı, mütevazılığı, ahde vefası ve dinine, milletine sadakati İstiklal Marşı’nda tecessüm eden Mehmet Akif; hakiki bir mütefekkirdir.
Milletimizin büyük bir mücadeleyle kazandığı İstiklal Savaşını eşsiz mısralarla ebedileştiren milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinde medeniyetimizin değerleri, milletimizin acıları, irfanı, umudu ve heyecanı vardır. İstiklal Marşı’yla da, milletimizin karakterini, duygu ve ruh dünyasını, hürriyet ve özgürlük tutkusunu, milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde ifade ederek, vicdanların sesi olmuştur.
Merhum Mehmet Akif’in Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında yazdığı kahramanlık destanları, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük konusundaki kararlılığının, inancının, ruh birlikteliğinin en güzel ifadesidir.
Milli değerlerimizi, karakterimizi ve ideallerimizi yansıtan eserleriyle, şiirleriyle ve mücadeleci kişiliğiyle Milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden Mehmet Akif Ersoy, bizlere bıraktığı eserleriyle, fikirleriyle, bugünlerimizi aydınlatmaya, hepimize ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Mehmet Akif’in ışığından ve düşüncelerinden feyz alarak onun ideallerini, davasını ve İstiklal Marşı ruhunu gençlerimize aşılamak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir.
Gençlerimize, Akif'teki insan, millet ve vatan sevgisini, dürüstlüğü, ahde vefayı, mücadele ruhunu, kahramanlığı ve cesareti anlatmalı, yüksek ideallerini, davasını, heyecanını yaşatmalı, Mehmet Akif'i düşünceleriyle, dünya görüşüyle, güç karşısındaki asil duruşuyla geleceğe taşımalıyız.
Her anı bir mücahede ve murakabe ile geçmiş Mehmet Akif , her zamanki mütevazı hâliyle yazdığı dörtlükte:
“ Toprakta gezen gölgeme toprak çekilinçe,
Günler şu heyulayı da, er geç, silecektir.
Rahmetle anılmak,ebediyet budur amma,
Sessiz yaşadım,kim beni,nerden bilecektir?” dese de, “İstiklal Marşı’mız ve “Safahat"ı başta olmak üzere, çok sayıdaki “ölümsüz” eseri sayesinde bu milletin hafızasından silinmeyecektir.”
Yorum Yazın