Doğaltaş sektöründe dünyanın en önemli buluşma noktalarından biri olan Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı. Dünya doğal taş ticaretinin kalbi Marble İzmir Fuarı, ülkemizdeki doğaltaş çeşitliliği ve son teknoloji ürünlerin sergilendiği makina alanıyla da dikkatleri üzerine çekti.
MAKSİAD (Makine Sanayici İş İnsanları Derneği) Başkanı Mehmet SARI fuarın ticari görüşmelerle çok verimli geçtiğini ifade etti. Binlerce doğaltaşın ve doğaltaşı işleyen makinelerin sergilendiğini, sektörün önemli isimlerinin katıldığını, Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen sektör temsilcilerinin buluştuğunu belirtti.
MAKSİAD Başkanı SARI; “Türkiye’deki mermer rezervi, dünyadaki mermer rezervinin 33’nü oluştururken, ülkemiz mermer çeşitliliğiyle de dikkat çekiyor. Türkiye’de 80’nin üzerinde değişik yapıda, 120’nin üzerinde değişik renk ve desende mermer rezervi bulunuyor. Bu mermerleri her aşamasında işleyecek mermer makinelerini en son teknolojiyle yerli ve milli hassasiyetimizle Denizli’de üretebiliyoruz “dedi.
MAKSİAD Başkanı Mehmet SARI yaptığı yazılı açıklamada, 23 milyar dolar olan ihracatımızı 50 milyar dolara, 50 milyon dolar olan Denizli ihracatımızı ise 100 milyon dolar seviyelerine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Ülkemizin 2023 hedeflerine doğru hızla ilerlediğini, devletimizin de destekleriyle yerli ve milli her türlü makine ve makine aksamlarını üretebileceklerini belirti. Dünyada pandemi ile başlayan artan enerji maliyetleri ve ham madde temini konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle, demir ve çimento başta olmak üzere inşaat maliyetlerinin çok arttığını, piyasalarda bir daralma olduğunu fakat her şeye rağmen bunları da aşacaklarına inançlarının tam olduğunu dile getirdi.
Fuarda , doğaltaşın çıkarılmasından son kullanıcıya ulaşana dek geçen tüm sürece ait teknolojilerin üretilebildiği makinalar, 5 bin dolardan 500 bin dolara kadar değişen fiyat aralığı ile alıcı buldu.
MAKSİAD Başkanı Mehmet SARI, makine ve makine aksamları alanında katılım gösteren firmaların, sergiledikleri ürünleri satmanın yanı sıra ürettikleri son teknoloji ürünleri de tanıtarak 2022 yılı siparişlerini aldıklarını, ihracata yönelik satışlar yapıldığını, fuarda kurulan iş birlikleriyle satışların yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.
1077 firma fuarda yerini alırken, 77.000’den fazla ziyaretçi ve 41 ülkeden katılımcı sağlandı.
Yorum Yazın