MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Lüks villaya çağrı merkezi kuran dolandırıcılık şebekesine ikinci dalga operasyon; 9 tutuklama

Ana SayfaDenizli GündemLüks villaya çağrı merkezi kuran dolandırıcılık şebekesine ikinci dalga operasyon; 9 tutuklama
Lüks villaya çağrı merkezi kuran dolandırıcılık şebekesine ikinci dalga operasyon; 9 tutuklama

Lüks villalarda oluşturulan çağrı merkezlerinden, internet sitelerine verdikleri sahte eskort ilanlarıyla mağdur ettikleri kişileri daha sonra kendilerini avukat olarak tanıtıp korkutarak tekrar para alan suç örgütüne yönelik düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 9’u tutuklandı. Yurt dışındaki örgüt lideri tarafından yönetilen suç örgütüne yönelik operasyonda tutuklu sayısı 26’ya yükseldi.

21 July, 2025, Monday 17:49 551Denizli
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli ve ülke genelinde, internet sitelerine sahte eskort ilanları vererek cinsel ilişki vaadiyle dolandırıcılık yapan, arayan şahıslara farklı hesap numaraları üzerinden para yatırtmak suretiyle ve kendini avukat olarak tanıtıp korkutarak tekrar para talep eden şüpheli şahıs veya organizasyonların yakalanmalarına yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince banka hesap hareketleri ve kamera kayıtları, dijital materyal ve istihbari çalışmalar ile geniş kapsamlı ve titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde yeterli bilgi ve delile ulaşılmasının ardından operasyon için düğmeye basıldı. Şüpheli şahısların, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak nitelikli dolandırıcılık yaptıkları, yurt dışındaki örgüt liderinin, Denizli'deki yöneticilere talimat vererek hiyerarşik yapı içinde örgütü yönettiği, Denizli merkezli olarak 4 ilde kiralanan lüks villalarda çağrı merkezi faaliyet gösterdikleri ve 35 mağdurdan toplam 11 milyon 120 bin TL dolandırdıkları tespit edildi.

Çok sayıda ekibin katılımıyla Denizli merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde, suç örgütünün 5'i kadın 22 üyesi yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde ve çağrı merkezi olarak kullanılan lüks villalarda yapılan aramalarda 97 adet cep telefonu, 154 adet GSM hattı, 4 adet laptop bilgisayar, 2 tablet bilgisayar, 3 adet hafıza kartı, 7 adet flash bellek, 2 adet ruhsatsız tüfek, 107 adet tabanca fişeği ve 43 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
İfade işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Denizli Adliyesine sevk edilen 22 şüpheliden 17'si "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Nitelikli Dolandırıcılık", "Bilişim Sistemlerinin, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

13 şüpheli daha yakalandı

Milyonluk dolandırıcılık yapan suç örgütünün çökertilmesine yönelik olarak düzenlenen eş zamanlı ikinci dalga operasyon kapsamında 5'i kadın, 13 kişi daha gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Suç örgütüne yönelik düzenlenen iki ayrı operasyon sonucunda tutuklananların sayısı toplam 26'ya yükseldi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EMRE KAYGIN

EMRE KAYGIN

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli Büyükşehir’den hizmet filosuna 100 yeni araç
Isınma desteği müracaatları başladı
MERKEZEFENDİ HALK ŞARKÜTERİ İLE UYGUN FİYATLI SÜT ÜRÜNLERİ
Denizli 2026'ya coşkuyla girdi
Karşı şeride geçen otomobil şarampole yuvarlandı
Kırmızı ışık ihlali yapan mikser ortalığı savaş alanına çevirdi; 5 yaralı
DENİZLİ SANAYİ ODASI YENİ YIL İLANI
DTO YENİ YIL İLANI
Başkan Çavuşoğlu’ndan yeni yıl mesajı
PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI ALİ RIZA ERTEMUR’DAN 2026 MESAJI
BAŞKAN TEFENLİLİ’DEN YENİ YIL MESAJI
Denizli Defterdarlığından sıkı yılbaşı denetimi
Küçük Miray'ın yeni yıl mektubu Başkan Tatık’ı duygulandırdı
Başkan Doğan, "Dostluğun, barışın, sevginin, huzurun, hukuk ve adaletin olduğu bir yıl diliyorum"
Beyağaçlılar yılbaşı hatıralarını dev kar küresiyle ölümsüzleşiyor
Denizlililer 2026’yı umutla bekliyor
Samanlıkta çıkan yangın korku yaşattı
Denizli'de narkotik timlerinin operasyonunda 20 zehir taciri yakalandı
Denizlili milli sporcular 2025 yılına uluslararası başarılarıyla damga vurdu
Vali Coşkun: "Yeni yılın üretmenin ve başarıların yılı olacağına yürekten inanıyorum"

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Isınma desteği müracaatları başladı

Karşı şeride geçen otomobil şarampole yuvarlandı

Kırmızı ışık ihlali yapan mikser ortalığı savaş alanına çevirdi; 5 yaralı

Denizli Defterdarlığından sıkı yılbaşı denetimi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle