IPARD kapsamında desteklenen “Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması - LEADER Yaklaşımı” tedbirini uygulamak amacıyla 2016 yılında pilot ilçe olarak seçilen ve buna bağlı olarak ilçemizde kurulan Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği’nin LEADER Yaklaşımı tedbirine yönelik 7.Çağrı ilanı için hazırlamış olduğu Yerel Kalkınma Stratejisi başarılı bulundu.
Ülkemizde sadece 12 ildeki YEG’lerin Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında desteklenen LEADER tedbirinden faydalanabilmeleri için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 12 Eylül 2019 tarihinde Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması – LEADER Yaklaşımı tedbirine yönelik Yedinci Çağrı ilanına çıkılmıştır. Bu çağrı ilanı kapsamında YEG’ler hazırlamış oldukları YKS’ler ile başvurularını yapmışlardır.
Başvurulardan idari olarak uygun olan Yerel Kalkınma Stratejileri (YKS), LEADER Prosedürü kapsamında Tarım Reformu Genel Müdürlüğü , AB Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı, IPARD Yönetim Otoritesi tarafından oluşturulan bağımsız bir Değerlendirme Komitesi ile Yerel Kalkınma Stratejileri seçim kriterlerine göre değerlendirilerek puanlanmıştır. YKS değerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yapılmıştır. ÇAMYEG değerlendirme sonucunda 83,86 puanla başarılı bulunmuştur.
LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesidir
AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, IPARD II Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi" için ülke genelinde seçilen 10 pilot il (20 pilot ilçe) arasına 2015 Ekim ayı itibariyle Çameli'de kabul edilmiştir.2016 yılı sonunda kurulan Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından çeşitli toplantılar gerçekleştirdik istişareler yaptık LEADER Projesi için öncelik bölgenin yerel kalkınma stratejisinin belirlenmesi olacaktır.
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Projenin amacı; kırsal toplulukların kapasitelerinin geliştirilmesiyle, kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesine destek olmak; yerelde henüz kullanılmayan yerel kaynak ve potansiyelden yararlanılarak yeni gelir kaynakları yaratmak ve yaşam kalitesini iyileştirmek; kırsalda yaşayanların yerel kalkınma süreçlerine gerçek anlamda katılmalarını desteklemek ve kırsal toplulukların daha büyük topluluklarla entegrasyonunu kolaylaştırmaktır.
Başkan Arslan İlçemizde kamu, sivil toplum ve özel sektör ortaklığı ile kurulan ÇAMYEG, Yerel Kalkınma Stratejisinin uygulamasına Eylül ayında başlaması öngörülmektedir. Proje 3 sene sürecek ve ilçemize yaklaşık 2 milyonluk kaynak sağlayacaktır. İlçemize Hayırlı Olsun.
LEADER'DAN ÇAMELİ'YE 2 MİLYON TL'LİK DESTEK
Çameli Belediyesi öncülüğünde 2016 yılından itibaren yapılan çalışmaların meyveleri alınmaya başlıyor.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın