MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Külliye'de 5 ayda 14 ton atık kağıt geri dönüştürüldü

Ana SayfaGündemKülliye'de 5 ayda 14 ton atık kağıt geri dönüştürüldü
Külliye'de 5 ayda 14 ton atık kağıt geri dönüştürüldü

Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bu yılın 5 aylık döneminde 14 ton kağıt atık geri dönüştürülerek 238 yetişkin ağacın kesilmesi engellendi.

02 June, 2018, Saturday 14:16 5301
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Sıfır Atık Projesi" Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde uygulanmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ana hizmet binasında uygulanan atıkların yerinde ayrıştırılarak geri dönüşüm işlemlerinin sağlanmasını içeren projede 11 ay geride bırakıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Külliye'deki proje kapsamında diğer atık türlerindeki geri kazanımlar "kağıt", "metal", "cam", "plastik" ile "bitkisel atık yağ" şeklinde 5 ana başlıktan oluşuyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Sıfır Atık Projesi" kapsamında bu yılın 5 aylık verilerine göre, toplam 29 bin 655 kilogram "ambalaj atığı" toplandı. Bunun 860 kilogramını ise "karışık ambalaj atıkları" oluşturdu.

Buna göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 14 ton kağıt atık geri kazandırılarak 476 kişinin oksijen ihtiyacını karşılayacak 238 yetişkin ağacın kesilmesi engellendi.

173 bin 600 metreküp sera gazı salınımı bertaraf edilirken, aynı oranda oksijen üretimine de katkı sağlandı.

"Cam atıktan 200 litreden fazla petrol tasarrufu yapıldı"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 3 bin 340 kilogram "metal atık" toplandı. Bu atıklardan sadece metal içecek kutusunun geri dönüşümünden ,100 vatlık bir ampulün 5 milyon 138 bin 461 saat çalıştırılmasını sağlayacak enerji tasarrufu elde edildi.

Ayrıca 4,5 ton hammadde tasarrufu gerçekleşirken, 2 bin 35 kilogram cam atığın geri kazanımıyla da 200 litreden fazla petrol tasarrufu sağlandı.

Külliye'de toplanan 9 bin 580 kilogram plastik atığın geri kazanımıyla elyaf içeren tekstil ürünleri, atık ve pis su boruları, sera örtüsü, plastik torba, deterjan şişeleri, çöp kutuları ve benzeri malzemeler üretildi.

Plastik atığın geri dönüşümü sayesinde 134 bin 120 kilovat saat enerji tasarrufu sağlanan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, bin 850 litre bitkisel atık yağdan ise bin 384 litre biyodizel elde edildi.

Emine Erdoğan'dan projeye "tam destek"

Emine Erdoğan kendisinin öncülüğündeki sıfır atık uygulamasına destek vermek için birçok projede hazır bulundu.

Bunların başında Cumhurbaşkanlığı Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde eğitim gören çocuklarca hazırlanan Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Sergisi'nin açılışını yapan Emine Erdoğan, Külliye'ye atık kumbaraları yerleştirilerek personelinin eğitilmesine öncülük etti.

Öte yandan projeye destek vermeleri amacıyla milletvekillerine mektup gönderen Emine Erdoğan, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle iş, sanat, siyaset, medya, akademi ve spor dünyasından oluşan kadın topluluğuna davet verdi. Söz konusu davet, çevre duyarlılığı projesi olan ve kendisinin himayesinde yürütülen "Sıfır Atık" özel temasıyla gerçekleşti.

Atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması hedefiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen projenin, tüm kurumlarda yaygınlaştırılması planlanıyor.

Bu kapsamda proje, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde TBMM ve Başbakanlık'ta da uygulanmaya başlanacak.

Külliye'de5ayda14tonatıkkağıtgeridönüştürüldü
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı
Vali Coşkun: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe örnek olmuş bir liderdir"
Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı
Denizli’de zehir tacirlerine operasyon: 21 tutuklama
Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtuldu
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti
Kontrolden çıkan otomobil uçurumdan aşağıya yuvarlandı
Kuralları hiçe sayan sürücüler kameralara yakalandı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Mesajı
10 KASIM DTO
Denizli Sağlık Müdürlüğü organ bağışında farkındalık oluşturdu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle