MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Kudüs direnişinin sembolü Cuneydi'den 'direnişe devam' mesajı

Ana SayfaGündemKudüs direnişinin sembolü Cuneydi'den 'direnişe devam' mesajı
Kudüs direnişinin sembolü Cuneydi'den 'direnişe devam' mesajı

Kudüs'te "Haklı direnişine" devam edeceğini söyleyen Cuneydi, "O (Cumhurbaşkanı Erdoğan) bana Filistin halkının sabır ve direnişinin sembolü haline geldiğimi söyledi. Benim için çok değerli bir andı." dedi.

19 January, 2018, Friday 15:05 1719
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

ANKARA (AA) - Kudüs direnişinin sembol ismi 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi, İsrail'in Filistin topraklarının işgaline karşı direnişe devam edeceğini söyledi.

Cuneydi, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğüne ziyareti sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrailli işgalcilere, haklı direnişe devam edeceğimi bildirmek istiyorum." dedi.

Direnişle birlikte eğitimini de sürdüreceğini dile getiren Cuneydi, "İsrailli yetkililer, diğer (Filistinli) çocukların direnişe katılmalarına engel olmak ve korkutmak için beni gözaltına aldı. Ancak bu emellerine ulaşamadılar." şeklinde konuştu.

Cuneydi, gözaltına alındığında, İsrailli askerlerce şiddete maruz kaldığını anlatarak, "Kollarıma ve göğsüme vurdukları darbelerle dövmeye başladılar. Beni gözaltına alan İsrailli asker sayısı fotoğrafta görünenden çok daha fazlaydı." ifadelerini kullandı.

İsrailli askerlerin hapishanede de tehdit ve yıldırma politikalarıyla kendisini korkutmaya çalıştığını dile getiren Cuneydi, "Her akşam, kaldığım hücrenin kapısını defalarca tekmeleyerek tehditler savuruyorlardı." dedi.

Gözaltında 22 gün kaldığını hatırlatan Cuneydi, "Ailemin ödediği 10 bin İsrail şekeli (yaklaşık 11 bin TL) kefaletle serbest kaldım." şeklinde konuştu.

Cuneydi, avukatından yurt dışına çıkabilir onayı aldıktan bir gün sonra Türkiye'ye geldiğini belirterek "İşte böylece ilk olarak Türkiye'ye geldik ve buradaki Türk halkının bizi ne kadar çok sevdiğini gördük." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin Cuneydi, şunları söyledi:

"O, bana Filistin halkının sabır ve direnişinin sembolü haline geldiğimi söyledi. Benim için çok değerli bir andı. Görüşmede, benim ve Filistin halkının, kendisine ve Türk halkına olan takdir ve teşekkürlerini ilettim. Türk halkının bizi sevdiği doğru ancak inanın bana, biz onları daha çok seviyoruz."

Serbest kaldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir konuşmasında, kendisinin fotoğrafını gösterdiğine şahit olduğunu aktaran Cuneydi, bundan çok etkilendiğini dile getirdi.

Cuneydi, "direnişin Sembolü Çocuk" başlığıyla ünlenen AA muhabirinin çektiği ödüllü fotoğrafı, gözaltına alındıktan yaklaşık 10 gün sonra İsrail gazetelerinde gördüğünü belirtti.

"Hanzala Cesaret Ödülü" sahibi 16 yaşındaki Filistinli kız Ahed et-Temimi'nin durumu konusunu da yakında takip ettiğini kaydeden Cuneydi, "Ahed'i mahkemesini beklerken gördüm. Çok bitkin görünüyordu. Onun bir an önce serbest kalması için Allah'a dua ediyorum." şeklinde konuştu.

Filistinli 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi, 7 Aralık 2017'de işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan El Halil şehrinde "gözleri bağlanarak" çok sayıda İsrail askeri tarafından gözaltına alınmış, bu görüntü sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı. 21 gün tutuklu kaldıktan sonra 28 Aralık 2017'de kefaletle serbest bırakılan Kudüs direnişinin sembol ismi Cuneydi'nin İsrail askerleri tarafından dövülmesi sonucunda sağ omzunda kırık oluşmuştu.

Cuneydi, 19 Şubat'ta yeniden askeri mahkemede yargılanacak.

KudüsdirenişininsembolüCuneydi'den'direnişedevam'mesajı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu
Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı
Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti
Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı
Çalışmayan motorunu yakıp, karşısına geçip izledi
Çocuk gelişiminde kırmızı bayraklara dikkat
Orman yangınında alevlere sütle müdahale etti
Denizli İdman Yurdu’nun 8 futbolcusu bahis listesinde yer aldı
Honaz ekonomisi Tarım ve Alışveriş Festivaliyle canlandı
Başkan Saruhan yönetimiyle birlikte Başöğretmenin huzuruna çıktı
Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle