MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Korona virüs sürecinde maskeler sanata dönüştürüldü

Ana SayfaKültür SanatKorona virüs sürecinde maskeler sanata dönüştürüldü
Korona virüs sürecinde maskeler sanata dönüştürüldü

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli görsel sanatlar öğretmenleri “Maskemde Sanat Var, Maskemde Hayat Var” projesi ile 120 görsel öğretmenlerin dokunuşları ile renklendirilerek görsel bir hatıra panosuna dönüştürüldü.

24 March, 2021, Wednesday 10:00 10825
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli görsel sanatlar öğretmenleri pandeminin ilk başladığı günlerde örnek bir çalışmaya imza atarak sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla yola çıktılar. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Maskemde Sanat Var, Maskemde Hayat Var” projesi Covid-19 salgın sürecinde ülkemizde ve dünyada yaşanan salgın sürecine vurgu yapıldı. Projede yer alan 120 görsel sanat öğretmeni pandeminin simgesi haline gelen maskeleri yaptıkları görsellerle canlandırdırlar. Maskeler sanat ve toplumla birleşip öğretmenlerin dokunuşları ile renklendirilerek görsel bir hatıra panosuna dönüştürüldü. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen programla Hayat Ağacı Hatıra Panosu pandemi sürecinde tüm güçleriyle topluma destek veren ve hayatlarını bu uğurda kaybeden tüm sağlık çalışanlarına ithafen İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk’e takdim edildi.

“Günümüzde maskeler birer simge haline geldi”
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici; “Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Dünyada ve ülkemizde yaşanan COVİD-19 süreci hala devam etmekte. Bu süreçte öğretmenlerimiz evlerini, gönüllerini açtılar ve eğitimin belli bir alan ve yere sığamayacağını gösterdiler. Öğretmenlerimizin yanında, burada adlarını sitayişle anacağımız sağlık çalışanlarımız var. Sağlık çalışanları hem toplum sağlığı açısından hem de öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı açısından çok fedakarca ve üstün gayretler gösterdiler. Biz de, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu süreçte, bir hatırası olsun diyerek, “Maskemde Hayat Var, Maskemde Sanat Var” sloganıyla yola çıktık. Maskelerimizi, bugün için renklendirdik ve artık günümüzde maskeler birer simge haline geldi. Biz ümit ediyoruz ki bu simgeler bizim zihnimizde, beynimizde sadece birer simge olarak kalsın, hayatımızdan bir an önce çıksın Bu süreçte bizlere her türlü desteği veren ve bugün bizim misafirimiz olan İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Berna Öztürk hanımefendiye de ziyaretleri için çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Artık yeni normalden, normale dönmeyi umut ediyoruz”
Maskelerin hazırlanmasında çok büyük bir emek olduğunu söyleyen Ekici; “Bu emek için bu işin koordinatörlüğünü yapan Nilgün Gökçe arkadaşımıza, AR-GE’deki arkadaşlarımıza, ilimizdeki resim öğretmenlerine, sanatçılarımıza teşekkürü borç biliyorum. Eğitim camiası adına bu güzide hediyeyi tüm sağlıkçılar adına İl Sağlık Müdürümüz Berna hanımefendiye takdim etmek istiyorum. İnşallah bugünlerin bir an önce bitmesi, artık yeni normalden, normale dönmeyi umut ediyoruz ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

“Bu tablo bize siz yalnız değilsiniz! diyor”
Bir yılı aşkın bir süredir bütün dünyanın mücadele ettiği korona virüs ile ülke olarak hem de Denizli olarak büyük bir mücadele içerisinde olduklarını belirten Denizli İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Berna Öztürk; “Öncelikle bu mücadelede bütün sağlık çalışanlarının çok büyük bir payı var. Büyük bir özveriyle evlerinden ve çocuklarından uzak kalarak çalıştılar. Bunun en sevindirici tarafı ise, bizlerin hiçbir zaman kendimizi yalnız hmememizdir. Özellikle Denizli gibi hayırseverleriyle ünlü bir şehirde tüm kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yanımızda oldular. Bugün aslında bizim için de çok büyük bir sürpriz oldu. Milli Eğitim Müdürümüzü ziyaret edip okullarımızla ilgili sağlık açısından istişarelerde bulunmak için buradayız ama bizi böyle bir sürprizle karşıladılar. Bu tablo bize siz yalnız değilsiniz! diyor. Gerçekten çok güzel ve inşallah ilerleyen yıllarda bir anı olarak kalır. Kurumsal olarak birlik beraberliğimizin bir anısı olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu güzel hediyeyi Denizli’mizde hizmet veren 13 binin üzerinde sağlık çalışanımız adına kabul ediyorum” ifadelerini kullandı.

Koronavirüssürecindemaskelersanatadönüştürüldü
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Yüzyılın projesinde Buldan’a 24 konut inşa edilecek
Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Başkan Arslan’ı iadeyi ziyarette bulundu
Denizli'de akıl almaz kaza: Sinyali koluyla verince motosikletliyi yere düşürdü
Deneyap Denizli ilk mezunlarını verdi
Saman yüklü kamyon yangın sonrası kullanılamaz hale geldi
Giriş katında başlayan yangın evi küle çevirdi
Denizli’de yoldan çıkan otomobil önce ağaca sonra eve çarptı
Kuruyan Kolak Gölünün eski ihtişamına kavuşması için aralıksız çalışmalar devam ediyor
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Lider Çocuk Tarım Kampı, "Kooperatifçilik" temasıyla Acıpayam’da gerçekleştirildi
Lider Çocuk Tarım Kampı, "Kooperatifçilik" temasıyla Acıpayam’da gerçekleştirildi
Buldan'da elma hasadı yüz güldürüyor
Çivril Belediyesi bir ilke imza atıyor
Mukaddes Emanetler Sergisi dört gün boyunca Denizlililerin ziyaretine sunulacak
Parkta oynayan çocuklar oyuncağı ateşe verdi
Başkan Kumral devam eden projeleri yerinde inceledi
Denizli’de afet risklerini azaltmaya yönelik atılacak adımlar masaya yatırıldı
Honaz’ın meşhur cennet hurması bu kez cips olarak damakları şenlendirecek
Denizli'de bir binanın çatısından başlayan yangın korkuttu; 5 kişi ekipler tarafından kurtarıldı
Denizli'de bir binanın çatısından başlayan yangın korkuttu; 5 kişi ekipler tarafından kurtarıldı
Avukat cübbesi giyip araç tanıtımı yapan galerici: "Sadece farklı, dikkat çekici bir tanıtım olsun diye uğraştık"
Otobüs kaptanı otel odasında ölü bulundu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR SANAT

BAŞKAN DOĞAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Özel görevine başladı

SANATSEVERLER CELAL GÜNAYDIN’IN RESİM KOLEKSİYONU SERGİSİNDE BULUŞACAK

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle