MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Kök hücre ve PRP birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor

Ana SayfaSağlikKök hücre ve PRP birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor
Kök hücre ve PRP birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor

Ortopedik hastalıkların tedavisi başta olmak üzere birçok hastalıkta kök hücrenin kullanıldığını söyleyen Op. Dr. Mustafa İsmet Tatar, hastalar tarafından çok sık karıştırılan kök hücre tedavisi ile PRP tedavisi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

06 April, 2023, Thursday 12:30 680
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

 Ortopedik hastalıkların tedavisi başta olmak üzere birçok hastalıkta kök hücrenin kullanıldığını söyleyen Op. Dr. Mustafa İsmet Tatar, hastalar tarafından çok sık karıştırılan kök hücre tedavisi ile PRP tedavisi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Kök hücreler kendilerini yenileyebilme özelliğine sahip vücudumuzda bulunan hücreler olarak biliniyor. Hücre yenileme işleminden dolayı da birçok alanda olduğu gibi Ortopedi alanında da sık kullanılıyor. Özel Denizli Tekden Hastanesi Ortopedi doktorlarından Op. Dr. Mustafa İsmet Tatar, kök hücre ve PRP tedavilerinin Tekden Hastanesi’nde uygulandığından ve başarılı sonuçlar aldıklarından bahsederek kök hücre ve PRP yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi. Op. Dr. Tatar, “Ortopedideki kök hücre uygulamalarını iki başlıkta inceleyebiliriz. Bunlardan biri, kandan alınan hücrelerden elde edilen PRP dediğimiz işlemdir. Halk içinde kök hücre diye daha çok bu uygulama bilinir. Bir diğeri de karından alınan yağ hücrelerinden elde edilen gerçek kök hücre uygulamasıdır. Burada mantık elde ettiğimiz hücreleri problemli bölgeye göndererek, o bölgede büyüme faktörleri gibi bazı hormonlar salgılanarak oradaki hücrelerin tedavi edilmesini sağlamaktır. Kök hücreler problemli bölgeye gidip orada yeni hücre oluşturmaz. Yalnızca bazı faktörler ve büyüme hormonları salgılayarak bir tamir işlemi başlatır” dedi.

“Kök hücre tedavisini çok geç olmadan hastalığın erken aşamalarında kullanmamız gerekir”
Kök hücre tedavisinin Ortopedi ve Travmatoloji’de hangi hastalıkların tedavisinde kullanıldığından da bahseden Dr. İsmet Tatar, “Kök hücre tedavisi Ortopedi alanında, eklem kireçlenmeleri, bağ ve tendon yaralanmaları, kas yırtıkları, tenisçi dirseği, topuk dikeni, menisküs yırtıkları gibi birçok hastalığın bazı evrelerinde kullanılır. Kök hücre uygulamasından sonra etki hemen başlar. PRP dediğimiz kandan yapılan uygulamada etki süresi 8 gündür. Karından alınan yağ hücrelerinden yapılan uygulamada ise 90 gün boyunca hasarlı bölgede tamir devam eder. Yapılan işlem; kök hücreler elde edildikten sonra hastalığın bulunduğu bölgeye bir enjektör yardımıyla hücrelerin gönderilmesi şeklindedir. PRP uygulamasını, kişide kan hastalığı varsa, yakın zamanda kullandığı bazı kan ilaçları varsa bu durumlarda yapamıyoruz. Çünkü alacağımız hücreler bozuluyor. Karından yağ hücresi uygulamasını çok daha sık kullanabiliyoruz. Fakat yine bazı hastalıklar ve bazı kullanılan ilaçlar bu duruma engel olabiliyor” dedi.

“Kök hücre tedavisi her hastalığın her aşamasında kullanılır mı?”
Kök hücre tedavisi her hastalığın her aşamasında kullanılır mı gibi sorularla çok sık karşılaştığından bahseden Op. Dr. Mustafa İsmet Tatar, “Hastalıkların belli başlı aşamalarında kullanılabilirler. Örneğin kireçlenme hastalığından bahsedecek olursak, bu hastalığı biz dört aşamada inceliyoruz. Kök hücre uygulaması birinci, ikinci ve üçüncü aşamalarda işe yarayabilir. Ama dördüncü aşamaya gelmişse artık diz ameliyatlık hale gelmişse bu durumda kök hücre uygulaması bir işe yaramaz. Hastalarımız daha çok ameliyatlık problemlerde kök hücre uygulaması talebinde bulunuyor. Ama kök hücre uygulaması ölmüş bir hücreyi canlandıramaz. Yalnızca hastalığın belli aşamalarında işe yarayabilir” şeklinde bilgi verdi.
(AÖ-MB-Y)

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli Sanayi Odasi Meslek Komiteleri Ortak Toplantisi gerçekleştirildi
Çal’da 2 mahallede şap tespit edilmesi üzerine 19 mahalle karantinaya alındı
Denizli’de silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor
Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı
Babadağ’da off-road gösterileri nefes kesti
Babadağ Belediyesinin 7’nci kez düzenlediği Babafest coşkuyla devam ediyor
Düğün konvoyunda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç şarampole yuvarlandı; 1 ölü 4 yaralı
Buldan'dan İzmir’e dönen tur midibüsü şarampole yuvarlandı; 2 ölü 31 yaralı
Zafer Partisi lideri Özdağ’dan Başkan Kepenek’e övgü; "Gerçekten kıskandım"
Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı
Kamyonet ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı
Şarampole devrilen kamyonetin sürücü yaşama tutunamadı
Denizli'de avcılar denetlendi, kaçaklar yakalandı
Eve giren yılan paniğe neden oldu
Güney Ege’den 5,75 milyar TL’lik yatırım hamlesi
Yoldan çıkıp ağaca çarpan araçtaki iki genç hayatını kaybetti
Yakaladığı 800 kiloluk dev orkinosu sevdiklerine ihram etti
Çameli Belediyesi zabıta ekipleri halk sağlığı için denetimlerini sürdürüyor
Okul müdürünü vuran kantincinin 17 yaşındaki oğlu aranıyor
Deneyimlerini üniversiteli gençlerle paylaştı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SAĞLIK

Beyaz İnci Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 4'üncü şubesini Denizlilerin hizmetine sundu

Meme kanserini erken teşhisle yendi, şimdi diğer kadınlara umut oluyor

Evcil hayvanlar ile büyüyen çocuklar daha empatik ve mutlu olabilir

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle