Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Adalet Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Sağlık Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanının ortak imzasıyla yürürlüğe giren, 75 maddeden oluşan, 2020-2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ile Valiliğe verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından, bugün 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı Toplantısı İlimizde de Valimiz Hasan Karahan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Valimiz Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Baro Başkan Müjdat İlhan, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Metin Düz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Müftüsü Mehmet Âşık katıldı.
İlimizde Sayın Valimizin başkanlığında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ve bu plan doğrultusunda imzalanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol” değerlendirme toplantısı yapmak üzere bir araya gelinmiştir. Toplantıda “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” doğrultusunda sorumlu kurumların gerçekleştirilmesi gereken faaliyetler ve 6 Bakanlığın imzalamış olduğu “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol” değerlendirilmiştir.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca; 2007 yılından itibaren düzenli olarak yürütülen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planları ile bu alandaki öncelikler tespit edilmiş olup, ilgili tüm taraflarla güçlü işbirliği içerisinde uygulanmaktadır. Hali hazırda 2016-2020 yıllarını kapsayan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 3.Ulusal Eylem Planı” da şu anda yürürlüktedir.
Ancak son zamanlarda “Kadına Yönelik Şiddet ve Kötü Muamele” kapsamında yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte çalışması sonucunda 75 maddeden oluşan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” hazırlanmış ve bu plan doğrultusunda “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol” imzalanarak, 2020-2021 yılları için ciddi bir seferberlik başlatılmıştır.
Yorum Yazın