MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Hocalı Şehitleri bir kez daha anıldı

Ana SayfaDenizli GündemHocalı Şehitleri bir kez daha anıldı
Hocalı Şehitleri bir kez daha anıldı

"Ermenistan’ın İşgal Politikaları: Bölgesel ve Güvenlik Problemleri" konulu uluslararası panele katılan akademisyenler, Azeri konuklar ve vatandaşlar, Denizli Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Azerbaycan-Karabağ Parkı’ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı’nı da ziyaret ederek Hocalı şehitlerini andı.

10 October, 2019, Thursday 12:14 2771
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Türk Dili ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Türk Ocakları Denizli Şubesi işbirliğiyle "Ermenistan’ın İşgal Politikaları: Bölgesel ve Güvenlik Problemleri" konulu uluslararası bir panel düzenledi. PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, akademisyenler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Değirmenci, TSK'nın başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na vurgu yaparak, "Allah askerimizin ayağına taş değdirmesin. Şanlı ordumuz ve Türk Devleti daim muzaffer olsun" temennisinde bulundu. Azerbaycan ile Türkiye'nin tarihi, köklü ve güçlü bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Değirmenci, “Azerbaycan, iki devlet tek millet anlayışı ile iyi ilişkiler içerisinde olduğumuz kardeş ülkelerimizden biri” dedi.

 

"Tarih bilincini gelecek kuşaklara anlatmak çok önemli"

 

Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü;  “Denizlimizde 130 dönümlük bir alanda Azerbaycan-Karabağ Parkı’nı açtık. 26 Şubat 1992'de tüm dünyanın gözü önünde bir soykırım işlendi. Kadınıyla, çocuğuyla, ihtiyarlarıyla 613 kardeşimiz şehit oldu. Bu katliam unutulmasın, gençlerimiz ziyaret etsinler diye de Hocalı Soykırımı Anıtı yaptık.” Program için emek veren herkese teşekkür eden Değirmenci, “Tarih bilincini geliştirebilmemiz, yaşatabilmemiz daha da önemlisi gelecek kuşaklara aktarabilmek için bu tür etkinliklerin yapılması çok önemli. Bu vesileyle PAÜ'ye, Türk Ocakları Denizli Şubesi ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Bilim insanları Hocalı Soykırımı’nı konuştu

 

Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı ve PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok ise konuşmasında, böylesine önemli bir organizasyonun içerisinde olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını kaydederek, Azerbaycan’dan ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyenlere katkılarından dolayı teşekkür etti. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Turgut Tok’un yaptığı panelde 26 Şubat 1992'de tüm dünyanın gözü önünde işlenen Hocalı Soykırımı konuşuldu. Panelin ilk oturumunda ayrıca Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Okan Yeşilot, PAÜ'den Prof. Dr. Mithat Aydın, Süleyman Demirel Üniversitesinden Prof. Dr. Timuçin Kodaman, Giresun Üniversitesinden Doç. Dr. Yalçın Sarıkaya ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden Dr. Esme Özdaşlı sunumlarıyla yer aldı.

 

Hocalı Soykırımı Anıtı önünde tören

 

Panelin ilk oturumunun ardından Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Hocalı şehitler anısına yaptırdığı Azerbaycan-Karabağ Parkı’ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı ziyaret edildi. Törene katılanlar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nı okudu. Ermeniler tarafından Hocalı'da katledilen 613 şehit anısına anıta karanfil bırakıldı. Buradaki programının ardından panel ikinci oturum ile PAÜ'de devam etti. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Ercan Haytoğlu'nun yaptığı 2. oturumda Ekoavrasya Vakfı Genel Başkanı Hikmet Eren, Düzce Üniversitesi'nden Dr. Gökmen Kılıçoğlu, Atlas Araştırmalar Merkezi Başkanı Elhan Guliyev, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesinden Doç. Dr. Solmaz Güzelova ve Avrasya Güvenlik ve Strateji Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Hatem Cabbarlı konuşmacı olarak yer aldı.

HocalıŞehitleribirkezdahaanıldı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

16 yaşındaki Bennur’dan 2 gündür haber alınamıyor
Çocuklarını görmek için gitti, satırlı saldırıya uğradı
SOLOTÜRK'ten Pamukkale semalarında Cumhuriyet coşkusu
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR 29 EKİM
Menderes Bulvarı trafiğe kapanıyor
Genç milli boksör Avrupa üçüncüsü oldu
Denizli merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı
Hayat Boyu Öğrenme ve Uluslararası İş Birlikleri
İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları
Başkan Arslan’dan Kaymakam Çelik’e hayırlı olsun ziyareti
Buldan polisi vatandaşı uyardı
Çıntar toplamak için gittiği ormanda ölü olarak bulundu
Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Özel görevine başladı
DEMİOSB’de “Meslek Liseleri / Mesleki Eğitim Merkezlerinde Talaşlı İmalat” Konulu Toplantı Gerçekleştirildi
Denizli’de Dijital Dönüşüm Ekosistemi güçleniyor
Kaza riski oluşturan noktalar için çalışmalara başlanıyor
Tavas Belediyesi filosuna bir araç daha ekledi
DTO, KOBİ’ler için bir ilke daha imza attı
SoloTürk Pamukkale Semalarında Cumhuriyet Coşkusunu Göklere Taşıyacak
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

16 yaşındaki Bennur’dan 2 gündür haber alınamıyor

Çocuklarını görmek için gitti, satırlı saldırıya uğradı

SOLOTÜRK'ten Pamukkale semalarında Cumhuriyet coşkusu

Menderes Bulvarı trafiğe kapanıyor

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle