MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.1434
EURO48.335
GR ALTIN4443.9
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Denizli iş dünyasıyla bir araya geldi

Ana SayfaDtoHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Denizli iş dünyasıyla bir araya geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Denizli iş dünyasıyla bir araya geldi

Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Sanayi Odası (DSO), Denizli Ticaret Borsası (DTB) ile Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) başı çektiği Denizli iş dünyası ile sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında buluşturan Denizli İş Adamları, Tüccarlar ve Sanayiciler Platformu’nun organizasyonuyla gerçekleştirilen Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Denizli İş Dünyası İle İstişare Toplantısında, Denizlililer 3 saate yaklaşan geniş katılımlı toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e merak ettiklerini sorma ve düşüncelerini iletme imkanı yakaladı.

19 March, 2024, Tuesday 15:04 566
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Toplantının başında, Denizli iş dünyası ve kentteki sivil toplum kuruluşlarını temsil eden Denizli Platformu adına DTO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Uğur Erdoğan, kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı. Başkan Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’uncu yıl dönümünü kutlayarak ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü, Türk Milleti’nin huzuruyla güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen şehitleri anarak başladığı konuşmasını Denizli iş dünyasının beklentilerini aktararak sürdürdü. Erdoğan, “Denizli ekonomisi, tüm sektörlerin aktif ve geliştiği bir yapıdır. İhracata dayalı tekstil ve ham maddeleri, hazır giyim ve konfeksiyon, demir ve çelik, maden ve mermer, makina ve gıda ile cam sanayi, en önemli gelir kaynaklarımızdır. Aynı zamanda ülkemizde ziyaretçi sayısıyla ilk 5’te yer alan turizm sektörü, ülkenin gıda bazlı bazı ihtiyaçlarının neredeyse tamamını karşılayan tarım ve hayvancılık sektörü ve önemli bir iş hacmine ulaşan ticaretimizle, Türkiye’nin önde gelen üretken şehirlerindeniz. Yıllık 4 milyar 200 milyon dolar civarındaki ihracatımızın üçte birini, tekstil ve hammaddeleri ile hazır giyim ve konfeksiyon oluşturmaktadır. Ülkemizin, dokuzuncu ihracatçı şehriyiz. 180 ülkeye ihracat yapmaktayız” dedi.

Tekstil Sektörü İle İhracatçıya Destek Olunmasını İstedi
Başta tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörü olmak üzere ihracatçıların uluslararası pazardaki rakipleriyle rekabet edebilmesi için bazı beklentileri olduğunu dile getiren Başkan Erdoğan, “İşimizi, sektörlerimizi ve firmalarımızı büyütmek için yurt dışındaki uluslararası fuarlara giderek ikili iş görüşmeleri yapıyoruz. Ancak ihracatta lokomotifimiz olan tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon gibi sektörlerimiz, bir süredir fiyat tutturma noktasında büyük sıkıntı yaşamaktadırlar. Rakiplerimizle yüzde 40-45’e ulaşan fiyat farkları ortaya çıkmıştır. Bu çerçevedeki sıkıntılarımızın daha büyük kayıplara yol açmaması için, geçici de olsa sektör bazlı desteklerin hızla devreye sokulmasını arzu etmekteyiz. Döviz kurundaki artış, TÜİK’in açıkladığı yıllık Üretici Fiyat Endeksi’ndeki artışın altında kalmamalıdır. 2003-2013 yılları arasındaki dönemde, kurdaki yıllık artış yüzde 3,5 iken ÜFE’deki artış yüzde 6,5 idi. Bu durum, iş dünyasında bir şekilde telafi edilebiliyordu. Ancak şimdi makas çok açıldı. 2022’de ÜFE’deki artış yüzde 98; ücretteki artış %94 olurken dolardaki artış ise yüzde 35’te kaldı. 2023’te ÜFE’deki artış yüzde 81, ücretteki artış yüzde 107 olurken dolardaki artış ise yüzde 60’a kadar çıkabildi. Bu durum, ihracatçımızın uluslararası pazarlardaki rekabet avantajını elinden alıyor. Finansman maliyetinin yüksekliği ile kredilere erişilmesinde de sorunlar yaşanmaktadır. Tüketici finansmanının sınırlandırılmasını bu süreçte anlayabiliyoruz ancak üretici finansmanındaki %2’lik büyüme sınırı, sanayicimizi zora sokuyor. Bunun yanı sıra gıda sanayinde kullanılan doğal gaz tüketimi yıllık 300 bin metreküpün üstüne çıktığında fiyatı ikiye katlanıyor. Bu uygulamanın da yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Denizli’nin Merkezi Yönetimden Öncelikli Beklentilerini Aktardı
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, şehirlerinin ve sektörlerinin gelişmesi için önemli ve gerekli gördükleri toplumsal beklentiler olarak nitelendirdiği bazı yatırımların önünün açılması gerektiğinin de altını çizdi. Başkan Erdoğan, “Az önce sizlere dile getirdiklerimizin ötesinde, kamu arazilerinin tahsisinde üretim, istihdam, ihracat amaçlı yatırımlara yönelik taleplere öncelik verilmesini öneriyoruz. Orman vasfını yitirmiş araziler, sanayi alanı olarak değerlendirilebilir; üretime kazandırılabilir. Biz de bu ve benzeri uygulamalar sayesinde ortaya çıkacak alanlarda sektörlerimizin kümelenmesini kolaylaştıracak yeni küçük, karma ya da ihtisas sanayi siteleri kurmak istiyoruz. Sayın Bakanım, bugün yüzlerce iş insanımızla sizleri buluşturduğumuz bu salonda yaptığımız toplantılarımız, hep bereketli oldu. 2020 yılının mart ayında gerçekleştirdiğimiz toplantımızdaki talebimiz üzerine, dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’tan Denizli-Aydın Otobanımızın ödeneğini imzaladığına dair müjdeyi yine bu binada almıştık. 140 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik Kuyucak-Denizli Kocabaş arasındaki bölümü trafiğe açıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, bu yıl geriye kalan kısmının da tamamlanacağının müjdesini aldık; kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

"Denizli iş dünyası, yüksek enflasyon ve faizle mücadelede devletinin yanındadır"
Enflasyonist baskıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini ve destelediklerini vurgulayan Başkan Erdoğan, Denizli iş dünyasının yüksek enflasyon ve faizle mücadelede devletinin yanında olduğuna da dikkat çekti. Erdoğan, “Sayın Bakanım; enflasyonla mücadelenizi destekliyoruz ve yanınızdayız. Ülkemiz ekonomisinin içinden geçmekte olduğu bu dönemde üstlenmiş olduğunuz görevde, başarılı olacağınızdan eminiz. Hem sizin şahsi birikiminiz hem de ülkemiz ekonomisinin temellerinin sağlamlığı, bize bu güveni veriyor. Ülkemizin içinde bulunduğu durumda her kesime fedakârlık düştüğünün de farkındayız. Ancak yüksek enflasyonla ve faizle mücadele kapsamındaki girişimler, üretimi ve ihracatı teşvik edecek mahiyetten ayrılmamalıdır. Üreterek ve tüketerek bu mücadeleyi sürdürecek şartları oluşturmalı, toplumun tüm kesimleriyle sahiplenmeli ve korumalıyız. Özetle her şartta çarkların dönmesini sağlamalıyız. Denizli’miz, sektörlerimiz, işletmelerimiz de bu konuda üzerine düşeni daha çok çalışarak yapacaklardır” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

EMLAK KATILIM TASARRUF FİNANSMAN A.Ş. İLE FAİZSİZ EV, İŞ YERİ VE ARAÇ SATIN ALMA DÖNEMİ BAŞLIYOR
EMLAK KATILIM TASARRUF FİNANSMAN A.Ş. İLE FAİZSİZ EV, İŞ YERİ VE ARAÇ SATIN ALMA DÖNEMİ BAŞLIYOR
Krom madeninde meydana gelen göçükte 2 işçi mahsur kaldı
Krom madeninde meydana gelen göçükte 2 işçi mahsur kaldı
Bakan Bayraktar: "Türkiye artık kendi sınırlarının ötesinde petrol ve doğalgaz arayan güçlü bir ülke haline geldi"
Bakan Bayraktar: "Türkiye artık kendi sınırlarının ötesinde petrol ve doğalgaz arayan güçlü bir ülke haline geldi"
4-6 yaş grubu için ücretsiz atölye başvuruları başladı
4-6 yaş grubu için ücretsiz atölye başvuruları başladı
PAMUKKALE BELEDİYESİ ÇEVRE İÇİN YENİ BİR ADIM DAHA ATTI
PAMUKKALE BELEDİYESİ ÇEVRE İÇİN YENİ BİR ADIM DAHA ATTI
PAMUKKALE'NİN YENİ YÜZÜ: ÜRETİM VE MERHAMETLE YÜKSELEN BİR İLÇE
PAMUKKALE'NİN YENİ YÜZÜ: ÜRETİM VE MERHAMETLE YÜKSELEN BİR İLÇE
13 Eylül Dünya Sepsis Günü: Sessiz Tehlikeye Karşı Harekete Geçin
13 Eylül Dünya Sepsis Günü: Sessiz Tehlikeye Karşı Harekete Geçin
İlk Yardım Bilinçtir, Bilinç Hayat Kurtarır
İlk Yardım Bilinçtir, Bilinç Hayat Kurtarır
Bakan Bolat’a tescilli Buldan bezinden üretilen gömlek hediye edildi
Bakan Bolat’a tescilli Buldan bezinden üretilen gömlek hediye edildi
Denizli siyasetinin önemli ismi Yağcı son yolculuğuna uğurlandı
Denizli siyasetinin önemli ismi Yağcı son yolculuğuna uğurlandı
Çivril Kültür Sokağı, 27. Elma, Tarım ve Kültür Festivalinin ilgi odağı oldu
Çivril Kültür Sokağı, 27. Elma, Tarım ve Kültür Festivalinin ilgi odağı oldu
Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"
Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"
Bakan Bayraktar: "AK Parti olarak her daim sahada olmanın çok önemli olduğunu inanıyoruz"
Bakan Bayraktar: "AK Parti olarak her daim sahada olmanın çok önemli olduğunu inanıyoruz"
Ağır ruhsal hastalıklar ve şizofreni hastalarının damgalanmasıyla mücadele ediliyor
Ağır ruhsal hastalıklar ve şizofreni hastalarının damgalanmasıyla mücadele ediliyor
Sena Şener, 27. Çivril Elma Festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı
Sena Şener, 27. Çivril Elma Festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı
Eve giderken dengesini kaybedip düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Eve giderken dengesini kaybedip düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu
Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu
Duvarı yıkan lüks otomobil bahçeye daldı
Duvarı yıkan lüks otomobil bahçeye daldı
Pamukkale enler listesinde 2. sırada yer aldı
Pamukkale enler listesinde 2. sırada yer aldı
Acıpayam’da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı
Acıpayam’da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DTO

Başkan Erdoğan, "Ocak-Ağustos, 8 aylık ihracatımız yüzde 4,3 artarak 178 milyar 112 milyon dolar oldu"

DTO Başkanı Erdoğan; "Eğitime yapılan yatırım, aslında ülkenin geleceğine yapılmıştır"

Başkan Erdoğan halkın mevlit kandilini kutladı

Başkan Erdoğan, "Ulu Önder Atatürk ile silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz"

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle