MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

GÜNEY EGELİ GIDA FİRMALARI, WORLDFOOD İSTANBUL GIDA FUARI’NDA YERLERİNİ ALDILAR

Ana SayfaDenizli GündemGÜNEY EGELİ GIDA FİRMALARI, WORLDFOOD İSTANBUL GIDA FUARI’NDA YERLERİNİ ALDILAR
GÜNEY EGELİ GIDA FİRMALARI, WORLDFOOD İSTANBUL GIDA FUARI’NDA YERLERİNİ ALDILAR

GEKA, Aydın, Denizli ve Muğla’nın gıda ürünlerinin tanıtılması ve pazarlanması için WorldFood İstanbul Uluslararası Gıda Fuarı’na stantla katılım sağladı.

04 September, 2019, Wednesday 13:42 3299
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren GEKA, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4-7 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlenen WorldFood İstanbul Uluslararası Gıda Fuarı’nda Güney Ege’nin öncü gıda firmalarını ve ürünlerini bir araya getirdi.

Uluslararası Gıda Fuarı, Güney Egeli öncü gıda firmalarını yabancı ve yerli alıcılar ile bir araya getirerek yeni iş bağlantıları kurması için imkan sağladı. Firmalar yöresel ürünleri dünya pazarına tanıtma imkanı bulurken, GEKA’nın standı yoğun ilgi gördü.

Dünya genelinden 24 ülkeden temsilcinin katıldığı fuarda Güney Ege’den ise zeytin ve zeytinyağı, şekerleme, kuruyemiş, tıbbi aromatik yağ, baharat, takviye edici gıda, sirke, ambalaj, bal ve arı ürünleri gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 13 büyük firma boy gösterdi. 


Güney Egeli bir firma tarafından üretilen mandalina sirkesinin tanıtımını yapan Erim Sabuncuoğlu, “Atalardan kalma sistem ile meşe fıçılarda tamamen doğal yöntemler ile üretiyoruz bu sirkeyi. Yerel üretim olduğu için coğrafi işaretimiz var. Bunlar genellikle deniz mahsullerinin pişirilmesinde çok kullanılan tercih edilen bir sirkedir. Aynı zaman probiyotikleri çok yoğun olduğu için kullanabiliyor insanlar. Bağırsak sistemini çok güzel düzenliyor” dedi. 


Firma temsilcilerinden Tuğba Özen ise ürettikleri zeytinyağlarının sağlık için faydalarından bahsederek, “Cilt ürünü olarak da üretiyoruz. Gayet güzel bir ilgi var ürünlerimize çok memnunuz bu durumdan. Değişik farklı ülkelerden gelen katılımcılar var, aynı zamanda da Türkiye’den de bayağı bir katılımcı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 


Güney Ege’de ürettiği mikroskobik yosunlar ile fuara katılan üretici İskender Uygunbaş, 4 sene önce annesini kaybettikten sonra mikroskobik yosun üretimi yapmaya başladıklarını anlatarak, “Bunun ham maddesini gittim Amerika’daki üniversitelerden aldım. Ege Üniversitesinde bunu tescillendirdim. Bu ürün 3 milyon yıldır genetiği değişmemiş Aztekler zamanından beri kullanılan, bağışıklık sistemini güçlendiren, içerisinde yüzde 70 oranında protein olan bir ürün. Bu bir yosun türüdür. Ağırlıklı olarak bağışıklık sistemi düşük olan nörolojik hastalıkları olan hastalar kullanıyor. Bunun asıl çıkma nedeni Amerikalıların uzaya gönderdikleri astronotların beslenmesi için yapılmış sistem. Ben de bunu aldım kendi halkımın kullanımı için yapmaya başladım” şeklinde konuştu. 

Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan WorldFood İstanbul Fuarı’nda, sektörün ekonomisi derinlemesine ele alınarak gıda ve gastronomi alanında yaşanan en yeni gelişmeler, uluslararası rekabetteki son durum ve sektöre dair veriler dört gün boyunca gerçekleşecek paneller ve konferanslar ile ele alınacak.

GÜNEYEGELİGIDAFİRMALARIWORLDFOODİSTANBULGIDAFUARI’NDAYERLERİNİALDILAR
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu
Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı
Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti
Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı
Çalışmayan motorunu yakıp, karşısına geçip izledi
Çocuk gelişiminde kırmızı bayraklara dikkat
Orman yangınında alevlere sütle müdahale etti
Denizli İdman Yurdu’nun 8 futbolcusu bahis listesinde yer aldı
Honaz ekonomisi Tarım ve Alışveriş Festivaliyle canlandı
Başkan Saruhan yönetimiyle birlikte Başöğretmenin huzuruna çıktı
Buldan’da yol kenarında ölü köpekler bulundu
10 KASIM DENİZLİ SANAYİ ODASI
Gelin damat düğünü yarıda kesip Ata'sını andı
Denizlili sanayiciler Çin Uluslararası İthalat Fuarını ziyaret etti
Anne ve oğlunun yaşadığı 2 bitişik ev yangında kullanılamaz hale geldi
Refüjden yolun karşısına geçmek isteyen traktöre otomobil çarptı
Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu
Denizli’de şap hastalığına karşı tedbirler arttırıldı
Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli'de tanıtıldı
Anıtkabir ruhunu Denizli'de yaşayan öğrenciler Ata'sının huzuruna çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu

Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı

Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti

Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle