MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Evcil hayvanlar ile büyüyen çocuklar daha empatik ve mutlu olabilir

Ana SayfaSağlikEvcil hayvanlar ile büyüyen çocuklar daha empatik ve mutlu olabilir
Evcil hayvanlar ile büyüyen çocuklar daha empatik ve mutlu olabilir

Evcil hayvanlar ile birlikte büyüyen bebeklerin bağışıklık sisteminin olumlu etkilediğini belirten Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Evcil hayvanla aynı ortamda büyüyen bebeklerde alerjik astım, egzama ve rinit gibi hastalıklar daha az görülüyor. Yani bu durum bağışıklık sistemini olumlu etkileyebiliyor" dedi.

06 July, 2025, Sunday 13:50 523Denizli
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, evcil hayvanlarla birlikte büyüyen bebeklerin bağışıklık sisteminin olumlu yönde etkilendiğini belirtti. Yapılan araştırmalara göre, yaşamın ilk yılında evcil hayvanla aynı ortamda bulunan bebeklerde alerjik astım, egzama ve rinit gibi hastalıkların daha az görüldüğünü vurgulayan Aydın, bu durumun bağışıklık sistemini desteklediğini dile getirdi.

Evcil hayvanların faydalarının yanı sıra bazı riskler taşıyabileceğine de dikkat çeken Uzmanı Dr. Tunç Aydın, bebeklerin hayvanlarla asla yalnız bırakılmaması gerektiğini belirterek, tırmalama, ısırma ve kıskanma gibi durumlara karşı dikkatli olunması gerektiğini konusunda uyarılarda bulundu. Evcil hayvanların düzenli veteriner kontrollerinin yapılmasının, aşılarının tamamlanmasının ve hijyen kurallarına uyulmasının önemli olduğunu kaydetti. Aynı zamanda Uzman Dr. Aydın; evcil hayvanlarla büyüyen çocukların yalnızca fiziksel olarak değil, duygusal açıdan da daha sağlıklı ve empatik bireyler olabileceğini ifade etti.

"Evde yaşayan evcil hayvanların bebeklerimiz için bağışıklık sistemini olumlu etkileyebiliyor"

Bebeklerin evde evcil hayvan ile birlikte yaşamasının alerjik astım, egzama ve rinit gibi hastalıkların daha az görüldüğü belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Çoğu aile evcil hayvanların alerjiye neden olabileceğinden endişelenir. Ama araştırmalar gösteriyor ki evcil hayvanlarla erken temas alerji riskini azaltabiliyor. Özellikle yaşamın ilk yılında evcil hayvanla aynı ortamda büyüyen bebeklerde alerjik astım, egzama ve rinit gibi hastalıklar daha az görülüyor. Yani bu durum bağışıklık sistemini olumlu etkileyebiliyor" dedi.

"Evcil hayvanlarla büyüyen bebekler sadece daha sağlıklı değil, daha empatik ve mutlu olabilir"

Bebekleri asla yalnız bırakılmaması gerektiğini evcil hayvanların veteriner kontrollerinin düzenli bir şekilde yapılmasını dile getiren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Bazı konularda dikkat etmemiz lazım. Ne kadar uysal olursa olsun evcil hayvanlarımızın da birer hayvan olduğunu unutmamalıyız. Bebeğimizi asla yalnız bırakmamalıyız. Tırmalama, ısırma, kıskanma gibi riskler her zaman göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca mutlaka evcil hayvanımızın düzenli veteriner kontrollerini yaptırmalıyız. Aşıları, parazit tedavileri ve hijyenine mutlaka dikkat etmeliyiz. Evcil hayvanlarla büyüyen çocuklar sadece daha sağlıklı değil aynı zamanda daha empatik ve mutlu olabilir. Güvenlik ve sağlık her zaman önceliğimiz olmalı" diye konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EMRE KAYGIN

EMRE KAYGIN

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli’den Avrupa’ya Yılın İlk Meyve İhracatı Turfanda Nar Yola Çıktı!
Başkan Çavuşoğlu özel bireylerle “Sonbahara Merhaba” dedi
HALK EKMEK PAMUKKALE’NİN DÖRT BİR YANINDA: TAM 19 BÜFE
İŞKUR’dan Öğrencilere Mesleki Yönelim Semineri
Ters yönde ilerleyen sürücüye 9 bin lira ceza kesildi
Denizli Milletvekili Ün ve diğer vekiller Azerbaycan üzerinden Türkiye’ye gelecek
Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı
Kereste deposundaki yangın büyümeden söndürüldü
Sahte alkol testi şebekesi 100 sürücünün ehliyetini geri aldırdı
DSO’dan mermer ve traverten sektörü için önemli işbirliği
Pamukkale’de kaçak tur ve belgesiz rehberlere sıkı denetim
Tavas Belediyesi güvenilir alışverişi için pazaryerlerinde tartıları kontrol etti
Genç motosiklet sürücüsü kazada hayatını kaybetti
Honaz Dağı Milli Parkında yanan alanlar yeşillendiriliyor
“Cumhuriyet’in 102. Yılında Geleceğin Denizli’sini Hayal Et!”
MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN 2026 YILI BÜTÇESİ BELLİ OLDU
PAMUKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT KURSLARI BAŞLIYOR
PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN MİNİKLERE "HALK SÜT" DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
7 yıl sonra yine kayboldu
Milletvekili Ün, İsrail askerleri tarafından alıkonuldu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SAĞLIK

Meme kanserini erken teşhisle yendi, şimdi diğer kadınlara umut oluyor

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Kızamık vakaları arttı, aşı olmayan çocuklar hastalığı ağır geçiriyor

Denizli’de 2024’te 68 bin 542 tütün denetimi yapıldı, 274 işletmeye ceza uygulandı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle