MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Ev ve banyo tekstilinde genç tasarımcıların eserleri beğeni topladı

Ana SayfaDenizli GündemEv ve banyo tekstilinde genç tasarımcıların eserleri beğeni topladı
Ev ve banyo tekstilinde genç tasarımcıların eserleri beğeni topladı

DENİB Desing Ev ve Banyo Tekstili Tasarım yarışmasında ödül kazanan tasarımlar belli oldu. Banyo ve ev tekstili tasarımlarıyla yarışmayı kazanan genç tasarımcılar para ödülünün yanı sıra yurt dışında tasarım eğitimine başvurma imkanı kazandı. Açılış konuşmasında DENİB Başkanı Memişoğlu, Denizli ihracatının 4,7 milyar dolara ulaştığını belirtti.

08 December, 2023, Friday 15:45 730
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) koordinatörlüğünde bu yıl DENİB Design Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’nın 3’üncüsü düzenlendi. Geleceğin tasarımcılarını ev ve banyo tekstili sektörü ile buluşturmak, ev ve banyo tekstili sektöründe yeni tasarımcılar yetiştirilmesine teşvik etmek, yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmak ve Denizli’nin marka ve tasarım merkezi olması hedefinden yola çıkan yarışmaya ilgi ise her geçen yıl artarak devam ediyor. 6-7 Aralık tarihlerinde Denizli’de Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, üretimleri tamamlanan tasarımlar, her finalist için hazırlanan ayrı stantlarda halka açık sergilenerek ilgilenenlerin beğenisine sunuldu. Tekstil sektörünün ve tasarım camiasının önde gelen isimlerinin ve protokolün katılımlarıyla gerçekleşen final gecesinde yarışmanın kazananları belli oldu.

Denizli ihracatının 4,7 milyar dolara ulaştı
Ocak ayında Denizli ihracatının 4,7 milyar dolara ulaştığını ifade eden DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Ocak ve Kasım ayları arasında kent ihracatının 3,8 milyar dolar olduğunu söyledi. 25 farklı sektörle 3 bine yakın ürün grubunu 185 ülkeye ihraç ettiklerini vurgulayan Başkan Memişoğlu, ülke ekonomisine katkı sunan tüm ihracatçılara teşekkür etti. Tasarımın her firmanın ana stratejileri arasında yer alması gerektiğini söyleyen Başkan Memişoğlu, “Tasarımı, sektörümüzün dinamizmini belirleyen ve her firmamızın ana stratejileri arasında yer alması gereken temel konular arasında görüyorum. İhracatımızı katma değerli bir şekilde yapmanın da küresel rekabette ön plana çıkmanın yolu da tasarımdan geçiyor. Ev ve Banyo Tekstili kategorilerinde birbirinden değerli tasarımları sizlerin beğenilerine sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yenilikçi ve vizyoner tasarımcıların potansiyellerini ortaya çıkarmak adına düzenlediğimiz yarışmalarımızın sektöre önemli kazanımları olduğunu düşünüyorum. Tekstil-konfeksiyon sektörünün alt grubu olan ev tekstili ilimizin deneyim sahibi olduğu güçlü bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kadın istihdamı konusunda fark oluşturan sektör, katma değerli ihracatıyla da dikkat çekiyor” dedi.

Para ödülünün yanı sıra yurt dışı eğitimi imkanı kazandılar
Denizli Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen 14 finalistin tasarımları tekstil sektörünün önemli isimleri jüri üyesi olarak ortaya çıkan ürünleri değerlendirildi. Dönüşümün Büyüsü temasıyla düzenlenen yarışma, öğrencilere yönelik olarak 2 kategoride ev tekstili ve banyo tekstili alanında finale kalan 14 finalistin 14 tekstil firmasıyla eşleştirilerek üretimleri gerçekleştirildi. 2 kategoride değerlendirmeye tabi tutulan tasarımlar arasından derece giren isimler belli oldu. Genç tasarımcılar, yarışmada para ödülü yanı sıra yurt dışında tasarım eğitimine başvurma imkânını kazandılar. Ev tekstili kategorisinde Hope to Fly projesiyle Edibe Zehra Kanıbol 1’inci, After Us projesiyle Sedef Biricik 2’nci, Payidar Kökler projesiyle Sena Çiftçi 3’üncü oldu. Banyo tekstili kategorisinde Akköprü Macerası projesiyle Ivanna Zhydenko 1’inci, Derin Anlam projesiyle Dilek Selçuk 2’nci, Habitat Projesiyle Sevde Ecem Gürbüz 3’üncü oldu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Kamyonda tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu
İş kazasında hayatını kaybeden belediye personeli toprağa verildi
Fedakar Vali Atik; "Ben hastalığı Hatay'da depremde çalışırken yendim"
DGC Başkanlığına Özkan Tokmak seçildi
Yangının yaralarını Sevgi Eli sardı
Kalpten gelen notalar yarınlara umut oldu
Denizli Hayvancılığında Sağlık, Üretim ve Güç Bir Arada
Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı
Başkan Çavuşoğlu’na DEBAK ekibinden ziyaret
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
Başkan Çavuşoğlu depremin yıl dönümünde Adıyaman’da
PAMUKKALE BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR
Başkan Doğan; "Merkezefendi’yi güvenli hale getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz"
Vali Köşger; "Asrın felaketlerinde dayanışmanın en güçlü örneklerini sergilemiştir"
Özel Tekden Hastanesi kansere farkındalık için gökyüzünü renklendirdi
Denizli OSB’de ‘Dijital Dönüşüm’ paneli gerçekleşti
Küçük bir mektupla yıllar sonra gelen büyük vefa
Zabıtadan erişilebilirlik denetimi
Dünya Kanser Gününde hastalar bir araya geldi
Araçta erkek cesedi bulundu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı

Kamyonda tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu

İş kazasında hayatını kaybeden belediye personeli toprağa verildi

Fedakar Vali Atik; "Ben hastalığı Hatay'da depremde çalışırken yendim"

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle