MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Dünyaca ünlü kırmızı su, artık kurbağa yavrularının

Ana SayfaDenizli GündemDünyaca ünlü kırmızı su, artık kurbağa yavrularının
Dünyaca ünlü kırmızı su, artık kurbağa yavrularının

Denizli’de turizm sezonunda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Karahayit, bomboş kaldı. Turistlerin ve romatizma hastalarının uğrak noktası olduğu ve şifalı olduğu inanılan kırmızı suyun havuzları, şifa bulmak için gelenlerle değil kurbağa yavruları ile doldu.

08 May, 2020, Friday 08:22 2937
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Pamukkale travertenlerinin ardından turistlerin en çok ziyaret ettiği nokta olan Karahayit, korona virüs nedeniyle bomboş kaldı. Kırmızı su olarak bilinen ve yer altından yüzeye 60 dereceye varan sıcaklıkla çıkan suyun etrafında Pamukkale andıran kırmızı travertenler bir hayli dikkat çekiyor. Sıcak suyun yanında bulunan havuzlarda bulunan çamurlar ise romatizmal hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. Aynı zamanda içilebilen suyun Pamukkale kaplıcalarıyla aynı etkiyi göstermesi ve sindirim sistemi, mide, karaciğer, bağırsak ve safra yolu enfeksiyonları gibi birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan kırmızı su, korona virüsün turizme olan engelinden dolayı adeta terk edilmiş alana döndü. Onlarca insanın girdiği havuzlar ise artık kurbağa yavrularına kaldı.

"Faydalı bir suyumuz var"
Yüzlerce kurbağa yavrusunun şifa olarak vatandaşların kullandığı çamur havuzlarında bulunması dikkatlerden kaçmadı. İçinde bulunan minarelerden dolayı birçok rahatsızlığa iyi geldiğini belirten esnaf Uğur Korkmaz, “Kırmızı su bu bölgede çıkan kaynak su. İçindeki minarelerden bakımından şifalı ve faydalı. Romatizma, siyatik, kireçlenme ve eklem ağrılarına iyi gelen bir su. Gerçekten çok faydası olan bir sudur. Gelen misafirlerimiz, bize söylüyorlar zaten, çok şifa bulduklarını, çok iyi geldiğini söylüyorlar. Faydalı bir suyumuz var. 55-60 derece sıcaklık aralığında kaynak suyu” dedi.

“Virüsten dolayı kurbağa yavruları türedi”
Korona virüsün turizme olan darbesinden dolayı yerli ve yabancı turistin bölgeye gelmediğini kaydeden esnaf Ziya Karataş, ziyaretçilerinin uğramamasından dolayı kurbağa yavrularının havuza dolduğunu belirterek esnaf Karataş, “Buraya gelen vatandaşlarımız, orada ayaklarını suya koyuyorlar, menüsküs için iyidir. Ağrılara iyi gelir. Çamuru bir yerde yara varsa orası için kullanılır. Oranın suyu güzeldir. Dünyaca ünlü kırmızı su ama şu anda virüsten dolayı ne yabancı turistimiz ne de yerli turistimiz gelmiyor. Virüsten dolayı kurbağa yavruları türedi. Kimse olmadığından dolayı havuz temizlenmiyor. Kurbağa olur normal ama sezon normale döndüğü zaman oralar temizlenecek, ilaçlanacak. Tekrar doldurulacak, vatandaş tekrar havuza girecek” ifadelerini kullandı.

Dünyacaünlükırmızısuartıkkurbağayavrularının
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı
Merkezefendi'de off-road heyecanı yaşandı
Lykos Yarı Maratonu sporcuları Pamukkale'de buluşturdu
Kızı için 55 milyonluk malından olan kadın hukuk mücadelesini kazandı
Başkan Dere, şap hastalığından mağdur olan aileleri yalnız bırakmadı
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
29 EKİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
16 yaşındaki Bennur’dan 2 gündür haber alınamıyor
Çocuklarını görmek için gitti, satırlı saldırıya uğradı
SOLOTÜRK'ten Pamukkale semalarında Cumhuriyet coşkusu
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR 29 EKİM
Menderes Bulvarı trafiğe kapanıyor
Genç milli boksör Avrupa üçüncüsü oldu
Denizli merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı
Hayat Boyu Öğrenme ve Uluslararası İş Birlikleri
İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları
Başkan Arslan’dan Kaymakam Çelik’e hayırlı olsun ziyareti
Buldan polisi vatandaşı uyardı
Çıntar toplamak için gittiği ormanda ölü olarak bulundu
Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Özel görevine başladı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DENİZLİ GÜNDEM

Kızı için 55 milyonluk malından olan kadın hukuk mücadelesini kazandı

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

16 yaşındaki Bennur’dan 2 gündür haber alınamıyor

Çocuklarını görmek için gitti, satırlı saldırıya uğradı

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle