MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Dünya devi markaların vazgeçilmezi oldu

Ana SayfaEkonomiDünya devi markaların vazgeçilmezi oldu
Dünya devi markaların vazgeçilmezi oldu

Zara, Nike, Tommy Hilfiger, Converse ve Nike'ın da aralarında bulunduğu dünya devi 15 markaya üretim yapan Yeşim Tekstil, söz konusu markalarla uzun yıllara dayanan güven ilişkisi sayesinde çeyrek milyar doları aşan ihracat rakamlarını yakaladı.

01 January, 2018, Monday 16:15 2210
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

BURSA(AA) - Nike, Zara, Hugo Boss, Esprit, Tommy Hilfiger, Converse, Uniqlo, Calzedonia ve Tchibo'nun da aralarında bulunduğu dünya devi 15 markaya üretim yapan Yeşim Tekstil, söz konusu markalarla uzun yıllara dayanan güven ilişkisi sayesinde çeyrek milyar doları aşan ihracat rakamlarına ulaştı.

Temelleri iş adamı Cavit Çağlar ve dayısı Şükrü Şankaya tarafından 34 yıl önce atılan, 300 çalışan ve 10 milyon dolar seviyesinde ihracatla işe başlayan firma, bugün, 12 bin çalışan ve 280 milyon dolarlık ihracatıyla adından söz ettiriyor.

Yeşim Tekstil AŞ Üst Yöneticisi Şenol Şankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temelleri 1983 yılında atılan şirketin ihracat yapma hedefiyle kurulduğunu, kendisinin de 1987 yılından bu yana firmada görev aldığını söyledi.

Şankaya, firmanın yüzünü Avrupa ve ABD pazarlarına çevirdiklerini, ev tekstiliyle birlikte hazır giyime ağırlık verdiklerini belirterek, "10 milyon dolarla başlayan Yeşim Tekstil'in ihracatı, yavaş yavaş büyüyerek, ilk önce 100 milyonu devirdi, 150, 200 derken 250 milyon doları geçmiş bir Yeşim Tekstil var. Dünyanın her yerine yayılmış, birçok değerli markayla iş birliği, bir nevi partnerlik yapan bir noktaya geldi Yeşim Tekstil. Bugün geriye dönüp baktığımızda da herhalde çalıştığımız markaların yüzde 80'i ile neredeyse 25-30 yıla varan bir iş birlikteliğimiz var." diye konuştu.

Dünya devi markaların en çok dikkat ettikleri şeyin güven olduğunu, şeffaf ve kendileriyle aynı dili konuşan tedarikçiler aradıklarını dile getiren Şankaya, "sosyal uygunluk, sürdürülebilirlik ve çevre" kavramlarının da bu iş birliklerini sağlamlaştırdığını aktardı.

"En büyük stratejik partnerimiz Nike"

Dünyanın her yerine yayılmış 15 markayla çalıştıklarını, bu markalarla olan iş birliklerinin çok eskiye dayandığını vurgulayan Şankaya, şöyle devam etti:

"En büyük stratejik partnerimiz Nike. Bunun yanı sıra Zara grubu var. Bunun içinde Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti var. Yani bütün Zara grubuna yapıyoruz. Zara ile Türkiye'de çalışmaya başlayan ilk firmayız, Massimo Dutti ile beraber 88-89'da başladık, neredeyse 30 senedir çalışıyoruz. Nike ile 20-25, Tchibo ile 32 senedir, Schlafgut ile kurulduğumuz günden beri partneriz ev tekstilinde. Baktığınız zaman bütün bu firmalarla 25-30 senedir iş ilişkilerimiz var. Yeşim'in bugün geldiği noktada ve sürdürdüğü başarıda kurulan bu ilişkiler, birliktelikler çok önemli, işte biz oradan geliyoruz."

"280 milyon dolarlık ihracat"

Şankaya, firmanın sağladığı istihdam ve ihracat rakamlarına değinerek, şunları kaydetti:

"300 kişiyle kurulmuş olan Yeşim Tekstil, zamanla bu tesislerde 6 bin 500 kişiye kadar ulaştı. Bugün Yeşim olarak baktığımızda bütün üretim zincirleriyle çok ciddi fason partnerliklerimiz var, üretim ağları var, Moldova'sı, Mısır'ı var, Türkiye'nin birçok ili var. Biz bugün tam 12 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 300 kişiyle başlayan Yeşim Tekstil, bugün 12 bin çalışana iş veriyor. 10 milyon dolar ihracatla başladık ve 2017 yılını yaklaşık 280 milyon dolar dış satımla kapattık."

Dünyadevimarkalarınvazgeçilmezioldu
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizlili sporcu, vücut geliştirmede IFBB Pro Card sahibi oldu
DTO, Kırgız Cumhuriyeti temsilcileriyle ticari köprünün temellerini attı
Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı
Denizli’ye binlerce uyuşturucu hap getiren 3 tacir yakalandı
Genel Müdür Yıldırım, Denizli Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesini ziyaret etti
Başkan Erdoğan şehitler için taziye mesajı yayımladı
Denizli'de zehir taciri ve aranan şahsı yakalayan mahalle bekçileri ödüllendirildi
Çivril Belediyesi şap hastalığına karşı çiftçinin yanında
Denizli'de halk otobüslerinin ateşi yükseldi
Denizli OSB’den doğaya ve geleceğe yatırım
Denizli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu
Dönercide çıkan yangın paniğe yol açtı
Merkezefendi Belediyesi Atatürk’ü anlamlı bir konserle yad etti
Servergazi Devlet Hastanesi Denizli'de bir ilke imza attı
Çalışmayan motorunu yakıp, karşısına geçip izledi
Çocuk gelişiminde kırmızı bayraklara dikkat
Orman yangınında alevlere sütle müdahale etti
Denizli İdman Yurdu’nun 8 futbolcusu bahis listesinde yer aldı
Honaz ekonomisi Tarım ve Alışveriş Festivaliyle canlandı
Başkan Saruhan yönetimiyle birlikte Başöğretmenin huzuruna çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN 31’İNCİ MAMA MAKİNESİ ESKİŞEHİR’E TESLİM EDİLDİ

Başkan Dere, şap hastalığından mağdur olan aileleri yalnız bırakmadı

DEMİOSB’de “Meslek Liseleri / Mesleki Eğitim Merkezlerinde Talaşlı İmalat” Konulu Toplantı Gerçekleştirildi

Tavas Belediyesi filosuna bir araç daha ekledi

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle