MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

DTO Başkanı Erdoğan yeniden başlayan Nefes Kredisi değerlendirdi

Ana SayfaDtoDTO Başkanı Erdoğan yeniden başlayan Nefes Kredisi değerlendirdi
DTO Başkanı Erdoğan yeniden başlayan Nefes Kredisi değerlendirdi

Denizli Ticaret Odası (DTO), ekim ayının olağan meclis toplantısını yaptı. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Nefes Kredisi uygulamasının ikinci etabının başladığını duyurdu. Başkan Erdoğan, "6 ay anapara ödemesiz, azami 36 ay vadeli, 24 aya kadar vadede yüzde 33, 24 ayın üzerindeki vadede ise yüzde 32 faiz uygulanacak, toplam 25 milyar TL bütçeli Nefes Kredisi’nin ikinci etabından üyelerimiz firma başına 1,5 milyon TL azami limitle faydalanabilirler" dedi.

03 October, 2025, Friday 09:06 570
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

KOBİ’lere uygun şartlarda finansman imkânı sağlayan TOBB Nefes Kredisi’nde yeni dönem başvuruları, 2 Ekim itibarıyla başladı. Bu yıl ikinci kez uygulanacak Nefes Kredisi’nin şartlarını, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, odalarının aylık olağan meclis toplantısında, bir gün önceden duyurdu. Başkan Erdoğan, "TOBB, KGF ve protokol imzaladığımız bankaların iş birliğinde verilecek kredide, faiz oranı 24 ay vadeye kadar yüzde 33, yirmi dört ay üzerinde ise yüzde 32 olarak uygulanacak. Üstelik 6 ay anapara ödemesiz ve azami 36 ay vadeli olacak. Firmalarımız, en fazla 1,5 milyon TL kredi kullanabilecekler. Kredi hacminin toplam büyüklüğü ise 25 milyar Türk lirası olarak belirlendi. Üyelerimiz, TOBB nefes kredisi başvurularını banka şubelerine yapabilecekler. Biz bu konuyu uzun süredir takip ediyoruz gerek bakanlarımız ve TOBB Başkanımız gerekse Cumhurbaşkanı Yardımcımız düzeyinde her temasımızda ısrarla ihtiyaç olduğunu dile getirdik ve sonunda muradımıza erdik. Gösterdikleri ilgi ve verdikleri destekten dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletin kaynaklarını yine milletimiz için seferber eden, emek veren, katkı koyan herkese teşekkür ederiz ve artarak devamını dileriz. Bu arada iş dünyası olarak Merkez Bankamızın faiz indiriminin özel bankaların faiz oranlarına da yansımasını bekliyoruz" dedi.

Başkan Erdoğan: Denizli Ticaret Odası ailesi, her geçen gün daha da büyüyor
Konuşmasında hem ülkeye dair hem de Denizli’ye ait verileri ve genel gidişatı yakından takip ettiklerini de vurgulayan Başkan Erdoğan, güncel verilerden bazı örnekler de verdi. Erdoğan, "TOBB’un resmi kayıtlarına göre Türkiye’de ilk 8 ayda kurulan şirket sayısı yüzde 0,6 azaldı; Denizli’mizde ise yüzde 0,95 arttı. Türkiye'de kapanan şirket sayısı yüzde 11 arttı; Denizli’mizde ise bu oran yüzde 8’de kaldı. Bu verilerin ışığında bir değerlendirme yaparsak, ticari hayattaki sirkülasyon açısından yurt geneline göre Denizli olarak çok daha iyi bir durumdayız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin verilerine göre, yılın ilk 8 ayında kurulan 209 gerçek kişi statüsündeki işletmemizle, iller arasında 15’inci sırada yer aldık. Denizli Ticaret Odamıza geçen ay 138 üye kaydettik. Eylülün sonu itibarıyla, 23 bin 200 üyeye çok yaklaştık. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Son 1 yılda, üye sayımızı yüzde 4,39 artırdık. Bine yakın yeni üye kazandık. Oda olarak yılın ilk 9 ayında 605 sayısal takograf ile 450 K belgesi verdik. Ayrıca 227 iş makinasının tescili ile 223 kapasite raporunu onayladık. Odamıza gelen yaklaşık 5 bin evrak karşılığında, 19 bine yakın evrak düzenleyip talep edilen yerlere ilettik" diye konuştu.

Başkan Erdoğan: KOBİ’lerimizi ihracata hazırlayan fuar organizasyonlarımız büyük ilgi görüyor
Başkan Erdoğan, göreve geldikleri günden bu yana KOBİ’lerin ihracata kazandırılması ve ekonomiye katkılarının artırılması amacıyla fuar organizasyonlarını gündemlerini ilk sırasına aldıklarını hatırlattı ve bu çabalarının karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi. Erdoğan, "Saygıdeğer meclis üyelerimiz, var gücümüzle gece gündüz demeden Denizli'miz ve sektörlerimiz için çalışmaya devam ediyoruz; bu çalışmalarımız kapsamındaki fuarlarla ilgili ısrarlı çabamız meyvesini veriyor Çok şükür artık her organizasyonumuz büyük ilgi görüyor. Almanya’nın Köln şehrinde yapılacak Anuga Gıda Fuarı’na, 55 kişilik büyük bir heyetle gidiyoruz. Ocak ayında Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleştirilecek Heimtextil Fuarı’na yönelik iş seyahati organizasyonumuz da üyelerimizden rekor düzeyde talep gördü. Duyurumuzun yayımlandığı ilk gün, belirlediğimiz 40 kişilik kontenjan doldu; takip eden 2 günde de 40 kişilik yedek kontenjan açtık ve o da tamamlandı. Üyelerimizin yoğun ilgisi, odamızın gerek hedef belirleme gerekse sektörlerimizin beklentilerini karşılama anlamında bu tür organizasyonlarda doğru hareket ettiğinin ve başarılı çalışmalar yürüttüğünün açık bir göstergesidir. Öte yandan, iştiraklerimizden Denizli ABİGEM, 2008 yılından beri odamız hizmet binasında ilimiz ve bölgemizin kalkınmasına yönelik projeler geliştiriyor. Eğitim ve danışmanlık hizmetleri veriyor. İlimizin dışında da son 1 yılda İzmir Ticaret Odası İktisadi İşletmesi ile İzmir’de, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa’da, Çine Belediye Başkanlığı ile Aydın’ın Çine ilçesinde, Kuşadası Kadın Girişimi Kooperatifi ya da kısa adıyla KUŞAKK ile Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İzmir Müdürlüğü ile İzmir ve Kütahya’da, proje ve eğitim hizmetleri verdik. Önümüzdeki günlerde, Ege İhracatçılar Birliği’mizde gerçekleştireceğimiz bir eğitim de planladık. Yine farklı illerle de yeni projeler için temaslarımız ile görüşmelerimiz var. İlimizde ise Denizli İhracatçılar Birliği, Pamukkale Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi AŞ, Denizli Sanayi Odası ve Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği ile çalışmalar yürütüyoruz. Denizli Ticaret Borsası ile de bir eğitim planlaması yaptık. Ülkemizin dört bir tarafına Denizli ABİGEM ekibimiz ile hizmet veriyoruz. Ülkemiz ve milletimiz her şeyin en iyisine layıktır; biz de bu düstur ile tüm gücümüzle bir an bile duraksamadan bunun için çalışıyoruz" dedi.

Başkan Erdoğan’ın meclis üyelerini ikinci TOBB Nefes Kredisi, iş dünyamızın takip ettiği gelişmeler, odamızın projeleri, fuar organizasyonları, faaliyetleri ve hizmetlerindeki son durumu hakkında ayrıntılı bilgilendirdiği meclis toplantısı, gündemin görüşülüp oylanması ve karara bağlanmasıyla devam etti. Toplantıda DTO Başkan Yardımcısı Melek Kartay ile meclis üyelerinden Bayram Ali Çoban'ın doğum günleri de unutulmadı. Meclis Başkanı Salih Sarıkaya ile DTO Başkanı Uğur Erdoğan, meclis üyeleri adına her iki ismi de tebrik etti. Oturum, günün anısına çektirilen toplu haldeki fotoğraf karesi ile de sona erdi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Silahla Havaya Ateş Açtı, Polis Takibinde Yakalandı
Silahla Havaya Ateş Açtı, Polis Takibinde Yakalandı
Motorine zam üstüne zam
Motorine zam üstüne zam
Acıpayam’da Korkutan Kaza: 2 Yaralı!
Acıpayam’da Korkutan Kaza: 2 Yaralı!
Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimizle İftar Sofrasındayız
Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimizle İftar Sofrasındayız
İftar Telaşına "Gönül" Molası: Gençlerden Anlamlı İkram
İftar Telaşına "Gönül" Molası: Gençlerden Anlamlı İkram
Yangın ve Kurtarmada "Sıfır Hata" Hedefi
Yangın ve Kurtarmada "Sıfır Hata" Hedefi
Merkezefendi’nin Potadaki Perileri Anadolu Şampiyonası Yolunda
Merkezefendi’nin Potadaki Perileri Anadolu Şampiyonası Yolunda
Başkan Çavuşoğlu Çivrilli hemşehrileriyle iftarda buluştu
Başkan Çavuşoğlu Çivrilli hemşehrileriyle iftarda buluştu
Büyükşehir Zabıta’dan Ramazan denetimi
Büyükşehir Zabıta’dan Ramazan denetimi
Denizli Anahtar parti`den anlamlı katılım
Denizli Anahtar parti`den anlamlı katılım
Serinhisar Gençlik Merkezi hizmete girdi
Serinhisar Gençlik Merkezi hizmete girdi
Emekli dostu Başkan Çavuşoğlu’ndan 5 bin TL’lik Ramazan desteği
Emekli dostu Başkan Çavuşoğlu’ndan 5 bin TL’lik Ramazan desteği
Polisten 'babalık' yapmasını isteyen alkollü sürücü
Polisten 'babalık' yapmasını isteyen alkollü sürücü
Merkezefendi Geleneksel Ramazan eğlenceleri düzenleniyor
Merkezefendi Geleneksel Ramazan eğlenceleri düzenleniyor
Kazada hayatını kaybeden baba ve oğlu son yolculuklarına uğurlandı
Kazada hayatını kaybeden baba ve oğlu son yolculuklarına uğurlandı
PAÜ Hastanelerinden Psikolojik Değerlendirme Hizmeti
PAÜ Hastanelerinden Psikolojik Değerlendirme Hizmeti
Büyükşehir ile ramazan bereketi kapı kapı yayılıyor
Büyükşehir ile ramazan bereketi kapı kapı yayılıyor
Denizli Büyükşehir ile çocukların yüzü gülüyor
Denizli Büyükşehir ile çocukların yüzü gülüyor
Büyükşehir DESKİ’den Elmalı Mahallesi’ne altyapı yatırımı
Büyükşehir DESKİ’den Elmalı Mahallesi’ne altyapı yatırımı
Büyükşehir’in ramazan sofraları kuruldu
Büyükşehir’in ramazan sofraları kuruldu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DTO

DTO, Teknoloji ve Eğitim Merkezi kuracak

DTO Başkanı Erdoğan; "100 milyar TL’lik finansman paketi, imalat sanayimize güç katacaktır"

Başkan Erdoğan, Türkiye-Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumuna katıldı

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRILARA SERT TEPKİ

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle