MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Dicle'de hayata dokunan projeler yatırıma dönüştü

Ana SayfaGündemDicle'de hayata dokunan projeler yatırıma dönüştü
Dicle'de hayata dokunan projeler yatırıma dönüştü

Diyarbakır'da İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Dicle Belediyesince vatandaşlara yıllardır hasret kaldığı belediye hizmetleri eksiksiz sunuluyor ve yaşama dokunan projeler bir bir yatırıma dönüştürülüyor.

23 December, 2017, Saturday 14:00 1796
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
karcher center

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Dicle Belediyesi, ilçede hayata dokunan projeleri yatırıma dönüştürdü.

DBP'li Dicle Belediye Başkanı Abdulsamet Bilgin'in, hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılmasının ardından görevlendirme yapılan belediyede, yıllarca ihmal edilen hizmetlerin vatandaşlarla buluşması için yoğun bir mesai başladı.

Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Alparslan Kılıç tarafından ilçenin öncelikli ihtiyaçlarının tespit edilmesi amacıyla esnaf, muhtar ve vatandaşlarla toplantılar düzenlendi.

Yapılan çalışma ve toplantılarla ilçenin yoğunluklu olarak yol, içme suyu, kanalizasyon ve temizlik gibi temel hizmetlerden yoksun kaldığı tespit edildi.

Bu kapsamda yürütülen çalışmalarla ilçenin yıllardır hasret kaldığı belediye hizmetleri eksiksiz sunulurken, diğer yandan da Dicleli vatandaşların yaşamına dokunan projeler hazırlandı.

Dicle'nin sosyal, sportif, kültürel ve ticari açıdan gelişimini sağlayacak, toplumun tüm kesimlerine hitap eden projelerle ilçe sakinlerine konforlu bir yaşam olanağı sağlanıyor.

"24 saat su verilecek pozisyona gelindi"

Belediye Başkan Vekili Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde ilçe sakinlerinin talep ve beklentilerini karşılayacak çalışmalar gerçekleştirmek için vatandaşların görüşlerine başvurduklarını söyledi.

Kendilerine iletilen talepler üzerine planlama yaparak projeleri hızla uygulamaya başladıklarını belirten Kılıç, ilçenin kronik hale gelen su sorununun çözümü için 2 ayrı bölgede sondaj ve isale hattı çalışması yürüttüklerini dile getirdi.

Kılıç, "Bugün itibarıyla ilçemizin musluklarından 24 saat su verilecek bir pozisyona gelindi. İlçemizin eskiyen, işlevini yitiren kanalizasyon alt yapısını baştan sona değiştirdik. Yerine işlevsel bir kanalizasyon sistemi faaliyete geçirildi." dedi.

"İlçenin yol sorununu büyük oranda çözdük"

Toplam 110 bin metrekarelik alanda kilitli parke çalışmasıyla ilçenin toz ve topraktan kurtulmasını sağladıklarını ifade eden Kılıç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak köyleri birbirine bağlayan 68 kilometrelik yolun asfaltla kaplandığını bildirdi.

Belediye Başkan Vekili Kılıç, şöyle konuştu:

"Yollar araçların dahi gidip gelemeyeceği bir halden asfaltlı zemine dönüştürüldü. Karayolları Bölge Müdürlüğü nezdinde yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçemize ilk defa 3 kilometrelik sıcak asfalt kazandırdık. Bunun haricinde kaldırım ve caddeleri yeniden dizayn ederek modern ve güzel bir şehre yakışır düzenlemeler gerçekleştirdik. Kırsal mahallelerimizde 92 kilometrelik stabilize çalışmasını gerçekleştirerek ilçenin yol sorunu büyük oranda çözmüş olduk."

İlçede harabe haldeki mezarlığın düzenlendiğini kaydeden Kılıç, 62 taziyeevi ile cami ve okulların onarımının gerçekleştirildiğini belirtti.

Kılıç, DEDAŞ Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucu 6 milyon 800 bin lira bedelle enerji nakil hatlarının yer altına alındığını, böylece elektrik direklerinden kaynaklı görüntü kirliliği ve sık sık meydana gelen elektrik kesintilerinin de önleneceğini anlattı.

"İlçemiz terörle değil, kalkınma ve gelişmeyle anılmak istiyor"

Belediyecilik anlayışlarının yalnızca altyapı hizmetleriyle sınırlı olmadığına dikkati çeken Kılıç, ilçede sosyal, kültürel ve ticari açıdan da öncülük edecek projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

Kılıç, bu anlamda çocuklar, gençler, çiftçiler ve kadınlara yönelik birçok faaliyet yürüttüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"İlçemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan ailelerimizin gönül rahatlığıyla gidebileceği çay bahçesi projemiz 700 bin lira maliyetle faaliyete geçirildi. Çocuklarımıza yönelik hemen hemen her mahallemizde çocuk oyun grupları oluşturduk. Kendilerine çeşitli geziler, tiyatro ve sinema günleri düzenledik. Kitap fuarları açtık, çeşitli kitaplar hediye ettik. Bu anlamda da çocuklarımızın sosyal ve kültürel hayatının canlanmasını sağladık. Gençlerimize yönelik sentetik çim saha ve 500 kişi kapasiteli kapalı spor salonumuz bu yıl faaliyete geçirildi. Çiftçilerin daha yüksek değerde ürün elde etmeleri sağlamak ve onları organik tarıma teşvik etmek amacıyla GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile uyguladığımız proje ile 55 bin badem, ceviz ve fıstık fidanını onlara teslim ettik."

İlçede sosyal ve kültürel hayata katılımı az olan kadınlara yönelik "Kadın Dinlenme Merkezi"ni hizmete sunduklarına dikkati çeken Kılıç, böylece kadınların oturup, sohbet edebilecekleri ya da pazar alışverişine çıkan kadınların çocuklarıyla dinlenebileceği mekanı ilçeye kazandırdıklarını ifade etti.

Kılıç, İŞKUR projesi kapsamında bu yıl 50 kadının belediye bünyesinde istihdam edildiğini ayrıca kadınlara yönelik il dışında bir takım sosyal ve kültürel aktiviteler yapıldığını anlattı.

"İlçemiz terörle değil, sosyal, kültürel faaliyetler, kalkınma ve gelişmeyle anılmak istiyor. İnsanlar huzur ve güven içerisinde yaşamak istiyor. 10 yıl belki de daha fazla sürede kazandırılamayan yatırım ve hizmetleri 10 ay gibi kısa sürede ilçeye kazandırabilmenin hazzını yaşıyoruz. İnsanlarımız için gönderilen parayı yine insanlarımızın hizmetine harcıyoruz." ifadelerini kullanan Kılıç, ek bir kaynak olmaksızın aynı bütçeyle bu hizmetleri gerçekleştirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Dicle'dehayatadokunanprojeleryatırımadönüştü
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Bozkurt'da yarının köyleri projesi açılışı
Bozkurt'da yarının köyleri projesi açılışı
Denizli moderan fabrika açılışını Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır gercekleştirdi
Denizli moderan fabrika açılışını Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır gercekleştirdi
Pamukkale belediyesi kültürel hafızayı canlandıran buluşma
Pamukkale belediyesi kültürel hafızayı canlandıran buluşma
Engelliler Meclisi iftarda bir araya geldi
Engelliler Meclisi iftarda bir araya geldi
Merkezefendi Belediyesi Kent Tiyatrosu Biz aşk değiliz ile sahnede
Merkezefendi Belediyesi Kent Tiyatrosu Biz aşk değiliz ile sahnede
Manevi atmosfer şehrin tamamına yayılıyor
Manevi atmosfer şehrin tamamına yayılıyor
DTO’DAN ENERJİ ÖLÇÜMLERİYLE VERİMLİLİK PROJESİ İMZALAR ATILDI
DTO’DAN ENERJİ ÖLÇÜMLERİYLE VERİMLİLİK PROJESİ İMZALAR ATILDI
Başkan Doğan Muhtarlarla İftarda bir araya geldi
Başkan Doğan Muhtarlarla İftarda bir araya geldi
Pamukkale Belediyesi'nden ramazan seferberliği başladı
Pamukkale Belediyesi'nden ramazan seferberliği başladı
Hocalı soykırımının 34. yıldönümü Denizli’de törenle anıldı
Hocalı soykırımının 34. yıldönümü Denizli’de törenle anıldı
Deniz Model Fabrika Bakan Kacır tarafından açılacak
Deniz Model Fabrika Bakan Kacır tarafından açılacak
Denizli Büyükşehir’den üreticiye gübre desteği başladı
Denizli Büyükşehir’den üreticiye gübre desteği başladı
Evde bakım personeli görev yolunda hayatını kaybetti
Evde bakım personeli görev yolunda hayatını kaybetti
Denizli’de trafo yangını paniğe neden oldu
Denizli’de trafo yangını paniğe neden oldu
Hobi olarak 4 koyunla başlayan kardeşler 600 hayvan sayısına ulaştı
Hobi olarak 4 koyunla başlayan kardeşler 600 hayvan sayısına ulaştı
Şehit ve gazi ailelerinin Tavas/ Nikfer Bozdağ Kayak Merkezi ziyaret
Şehit ve gazi ailelerinin Tavas/ Nikfer Bozdağ Kayak Merkezi ziyaret
183 bin 700 kişiye doğrudan destek
183 bin 700 kişiye doğrudan destek
PAÜ Hastanelerinden Diyabet Hastalarına Ramazan Uyarısı
PAÜ Hastanelerinden Diyabet Hastalarına Ramazan Uyarısı
Vali Köşger, “Tezhip, Hüsn-ü Hat, Ebru, Deri Aksesuar ve Resim Sergisi”nin Açılışını Gerçekleştirdi
Vali Köşger, “Tezhip, Hüsn-ü Hat, Ebru, Deri Aksesuar ve Resim Sergisi”nin Açılışını Gerçekleştirdi
Tavas’ta servis aracı yan yattı; 9 yaralı
Tavas’ta servis aracı yan yattı; 9 yaralı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle